Trelleborgs FF tog ledningen på hörna, men en straff och ett frisparksmål från Nahir Besara vände till 2-1-seger för Örebro SK.
– Otroligt viktigt, vi visar att vi är starka, säger Besara efter matchen.

Det var svåra förhållanden på Vångavallen i fredagens match mellan Trelleborgs FF och Örebro SK, där bland annat stark vind i planens längdriktning gav TFF en fördel i första halvlek, och ÖSK samma övertag i den andra.

I den tolfte minuten gjorde hemmalaget 1-0 då en lurig hörna av Zoran Jovanovic tog i ribban och ned framför Deniz Hümmet, som med lätthet stötte in ledningsmålet för Trelleborg.

I slutet av den första halvleken fick Örebro straff, och fram stegade Nahir Besara; ÖSK:s offensive nyckelspelare placerade säkert in 1-1 nere i det högra hörnet.

Besara skulle bli tvåmålsskytt i den andra halvleken, då hans frispark efter en timmes spel touchade muren, studsade konstigt i backen och ställde Marko Johansson i hemmamålet. Ett slumpartat mål, men ett trepoängsgivande 2-1-mål i vilket fall som helst.

– Det är tre fasta situationer idag, tyvärr gör de mål på två och vi på en. Jag tycker inte att det speglar matchen. Det gjorde det inte i premiären och det gjorde det inte idag, säger TFF:s tränare Patrick Winqvist i C More efter slutsignalen.

– Otroligt viktigt, vi visar att vi är starka. Vi visar moral även när vi ligger under idag. Vi har vänt och kvitterat många matcher sent, det visar på stark lagmoral, säger ÖSK:s Besara kort därefter.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren nedan.

<iframe src="https://www.tv4play.se/iframe/video/3966640?width=540" width="540" height="303" frameborder="no" scrolling="no"></iframe>