Analyshörnan: Elfsborg med full fart mot stora silvret

Ett europajagande Elfsborg går som tåget och är tvåa i tabellen. Fem matcher utan förlust och tre raka segrar. Vi tar en titt på var du ska lägga fantasykrutet inför avslutningsomgångarna.

Visst, flera av de poängstarkaste spelarna från Elfsborg ägs redan av många spelare. Men det är med all rätt som exempelvis Johan Larsson är spelets näst mest ägda spelare och Tim Rönning är etta bland målvakterna.

Med två matcher kvar väntar närmast IK Sirius på bortaplan. När lagen möttes tidigare på säsongen fick vi se ett sällan skådat sjöslag som till sist slutade 3–3. Sirius har tappat ångan på slutet samtidigt som Elfsborg mer än gärna behåller sin andraplats i tabellen. En offensiv gulsvart satsning känns lockande. I slutomgången väntar AIK som efter förlusten mot Örebro SK är borta från Europaspelet. Det har gått fem år sedan Elfsborg besegrade AIK i Borås och att bryta den negativa trenden vore en fin avslutning på en fin säsong.

Hit ska fantasyblickarna riktas:

Tim Rönning, 5.1 Mkr, Vald av 24.5%, 120 poäng
Burväktare Rönning är Allsvenskan Fantasys mest valda målvakt och får mina blickar på sig främst inför slutomgången mot AIK. Visserligen har Elfsborg bara två hållna nollor på hemmaplan den här säsongen, men mot ett AIK utan något att spela för är chanserna goda för höga Rönning-poäng. Mötet med Sirius känns på förhand som ett målkalas, men Uppsalalaget har helt kommit av sig på slutet och inte vunnit på sex matcher.

Johan Larsson, 6.5mkr, Vald av 40%, 154 poäng
Näst mest vald av samtliga spelare, flest poäng av alla spelare - trots att han bara hållit nollan vid sex tillfällen. Har du inte redan Larsson i truppen har du slarvat med scoutningen. Med 28 offensiva bonuspoäng, 13 defensiva, tre mål och elva assist går det inte se honom som någonting annat än en väl värd investering.

Simon Olsson, 5.7Mkr, Vald av 7.0%, 113 poäng
Olsson har, lite i skymundan, hittat en fin plats på mittfältet i Elfsborg. För varje match som går påminner han mer och mer om Oscar Hiljemark och Viktor Claesson. På slutet har han hittat nätet och här känns det som du kan fynda inför avslutningen. Tolv offensiva och 14 defensiva bonuspoäng är också starka papper från 21-åringen.

Per Frick, 7.1Mkr, Vald av 21.6%, 117 poäng
När Jesper Karlsson försvann till Nederländerna undrade supportrarna vem som skulle sköta poängfabrikationen i Elfsborg. Per Frick har gjort fyra mål och fyra assist på de nio senaste matcherna och har växt fram till en jätte i offensivt straffområde. Säker straffskytt och på slutet en garanti för både offensiva och defensiva bonuspoäng.

FOTO: Bildbyrån

Fotbollssäsongen igång

22 jan 2021
Det har gått lite drygt en och en halv månad sedan Allsvenskan avslutades. Idag inleddes träningsmatchandet när IF Elfsborg tog emot BK Häcken i Borås.

Alla övergångar i Allsvenskan

20 jan 2021
Den nya säsongen närmar sig med stormsteg och redan på fredag drar träningsmatchandet igång. Så här har de 16 klubbarnas trupper förändrats under vintern.

Fjoluson till Hammarby: "Känns fantastiskt"

17 jan 2021
Hammarby värvar Jon Gudni Fjoluson, senast i norska SK Brann, på ett treårskontrakt. – Det känns fantastiskt att komma till Hammarby, säger mittbacken.

Spelordningen för Allsvenskan 2021

14 jan 2021
Spelordningen för Allsvenskan 2021 är fastställd.

discovery+ sänder från försäsongen

14 jan 2021
discovery+ gör en historisk storsatsning på svensk fotboll och visar fler försäsongsmatcher än vad som tidigare någonsin visats under en försäsong.

IFK Norrköping värvar från Rosenborg

13 jan 2021
Samuel Adegbenro är klar för IFK Norrköping. Den nigerianske yttern ansluter från norska Rosenborg BK. – Samuel är en offensiv spelare som kommer att ge oss ytterligare spets, säger huvudtränaren Rikard Norling.

Blomqvist återvänder till Mjällby

11 jan 2021
Mittfältaren Andreas Blomqvist återvänder till Mjällby AIF efter att ha lämnat IFK Norrköping. – Att kunna presentera ”Adde” som ett nyförvärv är självklart en drömvärvning, säger sportchefen Hans Larsson.

Mitov Nilsson klar för IK Sirius

8 jan 2021
Den förre guldmålvakten är tillbaka i Sverige. David Mitov Nilsson spelar i IK Sirius nästa säsong.

Oscar Jansson till Peking

8 jan 2021
IFK Norrköping har värvat Örebro SK:s burväktare Oscar Jansson.

Boakye: "Allsvenskan kommer bli jättetuff"

7 jan 2021
Halmstads BK:s Thomas Boakye står på gränsen till högsta serien efter sex säsonger i Superettan. – Alla spelare i HBK vet att Allsvenskan blir väldigt tuff men vi kommer jobba hårt, säger mittfältaren.

Ekdal till Djurgården

5 jan 2021
Hjalmar Ekdal var utlånad från Hammarby till IK Sirius under fjolårssäsongen. Nu är han klar för Djurgården.

Marcus Mathisen klar för IK Sirius

5 jan 2021
24-årige Mathisen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två år med förra säsongens tabelltia.