Analyshörnan: Nyman jagar nya mål

IFK Norrköping jagar Europaspel, Christoffer Nyman jagar skytteligatiteln. I den avslutande rundan står ett avsågat Helsingborgs IF på andra sidan och att lasta in på Pekingoffensiven känns inte som någon chansning.

Vägen mot spel i Europa nästa säsong är fortfarande en bit bort för IFK Norrköping, men hoppet lever. För att Peking ska hamna topp tre i den allsvenska tabellen krävs dels att laget själv besegrar Helsingborgs IF hemma på Östgötaporten. Samtidigt måste BK Häcken tappa poäng i Kalmar. Men IFK Norrköping lär gå för en storseger och Christoffer Nyman har säkerligen god lust att öka på sin tvåmålsledning i skytteligan.

Var du ska sätta dina fantasypengar? Givetvis på några av spelets mest valda spelare.

Christoffer Nyman, 10,2Mkr, vald av 39,7%
17 mål, ledare av den allsvenska skytteligan och en starkt bidragande orsak till att Peking fortsatt har en europaplats i sikte. Tyvärr har bonuspoängen lyst med sin frånvaro under säsongen. Tre offensiva pinnar är allt som tickat in på Nymans konto och därför avvaktar jag med kaptensbindeln.

Sead Haksabanovic, 10,9Mkr, vald av 40,2%
Ni märker att det inte är några högoddsare som tipsas om än så länge. Haksabanovic har tillsammans med Johan Larsson (IFE) plockat flest fantasypoäng av alla under säsongen. På slutet har han hittat tillbaka mot den fina form han visade tidigt på säsongen och i de sex senaste matcherna har han gjort ett mål och sex assist. Sammanlagt 32 bonuspinnar gör honom som högaktuell för kaptensbindeln för min del.

Isak Bergmann Jóhannesson, 5,3Mkr, vald av 9,9%
Poängproduktionen har gått lite i stå på slutet, men Bergmann Jóhannesson har ett par assist och kanske något drömmål i kroppen. Tre mål och åtta assist hittills i år är fina siffror. Toppa det med 19 bonuspoäng och det är en stabil spelare du får. För 5,3Mkr är det ett kap.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy

Fotbollssäsongen igång

22 jan 2021
Det har gått lite drygt en och en halv månad sedan Allsvenskan avslutades. Idag inleddes träningsmatchandet när IF Elfsborg tog emot BK Häcken i Borås.

Alla övergångar i Allsvenskan

20 jan 2021
Den nya säsongen närmar sig med stormsteg och redan på fredag drar träningsmatchandet igång. Så här har de 16 klubbarnas trupper förändrats under vintern.

Fjoluson till Hammarby: "Känns fantastiskt"

17 jan 2021
Hammarby värvar Jon Gudni Fjoluson, senast i norska SK Brann, på ett treårskontrakt. – Det känns fantastiskt att komma till Hammarby, säger mittbacken.

Spelordningen för Allsvenskan 2021

14 jan 2021
Spelordningen för Allsvenskan 2021 är fastställd.

discovery+ sänder från försäsongen

14 jan 2021
discovery+ gör en historisk storsatsning på svensk fotboll och visar fler försäsongsmatcher än vad som tidigare någonsin visats under en försäsong.

IFK Norrköping värvar från Rosenborg

13 jan 2021
Samuel Adegbenro är klar för IFK Norrköping. Den nigerianske yttern ansluter från norska Rosenborg BK. – Samuel är en offensiv spelare som kommer att ge oss ytterligare spets, säger huvudtränaren Rikard Norling.

Blomqvist återvänder till Mjällby

11 jan 2021
Mittfältaren Andreas Blomqvist återvänder till Mjällby AIF efter att ha lämnat IFK Norrköping. – Att kunna presentera ”Adde” som ett nyförvärv är självklart en drömvärvning, säger sportchefen Hans Larsson.

Mitov Nilsson klar för IK Sirius

8 jan 2021
Den förre guldmålvakten är tillbaka i Sverige. David Mitov Nilsson spelar i IK Sirius nästa säsong.

Oscar Jansson till Peking

8 jan 2021
IFK Norrköping har värvat Örebro SK:s burväktare Oscar Jansson.

Boakye: "Allsvenskan kommer bli jättetuff"

7 jan 2021
Halmstads BK:s Thomas Boakye står på gränsen till högsta serien efter sex säsonger i Superettan. – Alla spelare i HBK vet att Allsvenskan blir väldigt tuff men vi kommer jobba hårt, säger mittfältaren.

Ekdal till Djurgården

5 jan 2021
Hjalmar Ekdal var utlånad från Hammarby till IK Sirius under fjolårssäsongen. Nu är han klar för Djurgården.

Marcus Mathisen klar för IK Sirius

5 jan 2021
24-årige Mathisen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två år med förra säsongens tabelltia.