Bästa elvan GW#10

Hammarbys tredje raka hållna nolla, Tarik Elyounoussis två mål för tredje matchen i rad och Fredrik Ulvestads dubbel för Djurgården! Allt får plats i den bästa elvan från omgång 10.

Målvakt: Gianluca Curci (HAM), 5,0Mkr: 8 poäng
Gianluca Curci sög in många missriktad djupledsbollar från IFK Göteborg-spelare i måndagens 0-0-möte och tar därmed två defensiva bonuspoäng och en plats i omgångens bästa elva. Tredje raka hållna nollan!

Back: Kasper Larsen (NOR), 5,4Mkr: 9 poäng
Peking-backens nick mot mål fick extra hjälp från Christoffer Nyman fram till 1-0 för Norrköping, och Kasper Larsen fick därmed en assist att lägga till en hållen nolla mot GIF Sundsvall.

Back: Dennis Widgren (HAM), 5,4Mkr: 9 poäng
Ont om riktigt farliga målchanser när Blåvitt och Bajen spelade 0-0, men gästernas vänsterback Dennis Widgren gjorde vad han kunde och servade lagkamrater flera gånger om med inlägg, vilket gav offensiva bonuspoäng.

Back: Odilon Kossounou (HAM), 3,9Mkr: 8 poäng
Odilon Kossounou får spela överallt utom mittback nu. Mot Göteborg var han mestadels högerback – och stod ut som en av planens allra bästa spelare med sina bollvinster.

Mittfältare: Fredrik Ulvestad (DIF), 6,2Mkr: 15 poäng
Omgångens bästa spelare är Fredrik Ulvestad! Djurgården-mittfältaren box-löpte in 1-0-målet och slog sedan in 2-0 från straffpunkten när Djurgården vann en händelserik match mot Elfsborg.

Mittfältare: Sam Lundholm (IKS), 7,3Mkr; 12 poäng
Vill man se mål ska man tydligen se Sirius på hemmaplan. Det blev dock ny förlust mot Häcken, men mittfältaren Sam Lundholm fortsatte sin målform genom att sätta två säkra straffar.

Mittfältare: Filip Rogic (ÖSK), 7,9Mkr: 12 poäng
Filip Rogic har gjort sig känd som en mittfältare som dyker upp med viktiga mål för Örebro. Borta mot Östersund gjorde han allt utom just mål. Två assister, samt maxbonus både offensivt och defensivt.

Mittfältare: Mervan Celik (BKH), 6,6Mkr: 10 poäng
I första ligastarten för säsongen visade Mervan Celik vilken kvalitativ offensiv bredd som Häcken besitter. Ett mål och en assist blev facit i Uppsala för Celik när Häcken gick upp på andra plats i tabellen.

Anfallare: Jonas Lindberg (IKS), 6,0Mkr: 11 poäng
Spektakulära tre assister från Jonas Lindberg mot Häcken! Anfallaren skaffade två straffar för sitt Sirius och slog dessutom en utmärkt hörna som nickades i mål.

Anfallare: Tarik Elyounoussi (AIK), 9,2Mkr: 10 poäng
En formtopp och kontinuitet av det slag som Tarik Elyounoussi nu visar upp är något unikt. Norrmannen gjorde två mål för tredje matchen i rad när AIK besegrade Falkenberg.

Anfallare: Alexander Jeremejeff (BKH), 9,6Mkr: 10 poäng
Alexander Jeremejeff fortsätter att generera poäng. För femte matchen i rad var han direkt inblandad i mål framåt för Häcken; den här gången satte han ett och passade fram till ett annat i lagets 4-3-seger.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.

Svenska Cupen uppskjuten tills vidare

19 maj 2020
SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen – vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Åhman Persson ställer skorna på hyllan

18 maj 2020
Efter en segdragen knäskada har Robert Åhman Persson bestämt sig för att avsluta karriären.

Vi accepterar inte ett yrkesförbud

15 maj 2020
Hela världen har drabbats på ett brutalt sätt av förekomsten av viruset kallat Covid-19, så också Sverige. Den svenska statens hållning är att i första hand minska smittspridningen i samhället och såväl företag som egna individer har tilldelats ett stort eget ansvar. Vi anser att en öppning av den svenska elitfotbollen varken skulle öka smittspridningen i landet eller motsäga det egna individuella ansvaret.

Svensk fotboll kommenterar FHM-möte

15 maj 2020
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna SEF och EFD hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare.

Jakob Johansson tillbaka i Blåvitt

13 maj 2020
IFK Göteborg värvar hem mittfältaren Jakob Johansson på ett kontrakt till och med säsongen 2022. – Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt, säger 29-åringen.

Olsson: ”Jag kan bli lite manisk ibland”

13 maj 2020
För fyra år sedan var Theodor Olsson tveksam till att ta sig an ett 16-årslag, idag är han assisterande tränare i IK Sirius. Och förklaringen kräver kanske en parallell till fiktiva karaktärer som Carrie Mathison och Sherlock Holmes. – Liksom dem är jag nog sån att jag kan bli manisk ibland. Det jag gjort har jag gjort till hundra procent, konstaterar det 23-åriga stjärnskottet i en intervju med Unicoach.

Svensk Elitfotbolls protokoll med riktlinjer för Allsvenskan och Superettan

12 maj 2020
Svensk Elitfotboll har en gemensam önskan att Allsvenskan och Superettan ska starta den 14 juni. För att det över huvud taget ska vara möjligt krävs ett godkännande från Folkhälsomyndigheten.

Rönning: "Jag ville visa vad jag kunde"

12 maj 2020
Efter sin allsvenska debut och ytterligare sju matcher fick Tim Rönning blodad tand. Nu tar han sikte mot startplatsen mellan stolparna i IF Elfsborg.

Tiotalets skyttekungar i Allsvenskan

10 maj 2020
Mohamed Buya Turay blev 2010-talets sista skyttekung med sina 15 mål 2019. Minns du alla målkungar från de senaste tio åren?