Bästa elvan GW#11

Omgång 11, säsongens första double gameweek, är över. Halva elvan består av spelare som deltog i två matcher, men flera andra tar sig också in med starka insatser.

Målvakt: Johan Dahlin (MFF), 6,0Mkr: 8 poäng
Två spelade matcher gav Malmös Johan Dahlin den extra skjuts som behövdes för att han skulle ta platsen som omgångens bästa målvakt. En hållen nolla mot AFC följdes upp av ett insläppt mot Sundsvall.

Back: Eric Larsson (MFF), 6,5Mkr: 12 poäng
Liksom de flesta andra Malmö-spelare i omgångens bästa elva hade han sin bästa match i 5-0-segern mot AFC snarare än 2-1-viktorian mot Sundsvall. Slog en fin assist fram till ett av målen mot Eskilstuna.

Back: Simon Strand (IFE), 5,0Mkr: 9 poäng
I en tuff match på Guldfågeln Arena dök Simon Strand upp med en snabb kvittering för Elfsborg efter att Kalmar tagit ledningen sent.

Back: Jacob Une Larsson (DIF), 5,4Mkr: 9 poäng
Jacob Une Larsson startade i en trebackslinje för Djurgården, och även om man inte höll tätt mot Östersund så petade Une Larsson in ett av målen i 3-1-segern.

Mittfältare: Anders Christiansen (MFF), 9,9Mkr: 18 poäng
Det stora undantaget den här omgången; Anders Christiansen var briljant i båda Malmös matcher, och blev även hela omgångens poängstarkaste spelare. Två mål ackompanjerades med bland annat både offensiva och defensiva bonuspoäng.

Mittfältare: Jonathan Ring (DIF), 7,8Mkr: 13 poäng
Jonathan Ring var tungan på vågen för Djurgården mot Östersund. Yttern har utmärkt sig som en fin framspelare i år men slog nu till med två kvalitetsmål.

Mittfältare: Sören Rieks (MFF), 9,8Mkr: 12 poäng
Det var tillräckligt långt till det öppna målet för att man ska bli lite imponerad av Sören Rieks lyftning mot AFC. Målvakten gick ut och bröt en djupledsboll, men slog den inte bättre än att den hamnade hos dansken, som från 35-40 meter på ett tillslag skickade kulan i nät.

Mittfältare: David Batanero (GIF), 8,3Mkr: 11 poäng
Fick hjälp av ett AIK-misstag när hans lösa långskott ändå gick in i mål i 1-1-mötet mellan Sundsvall och Gnaget på NP3 Arena. Var inte lika lyckosam borta mot Malmö, och drog dessutom på sig ett gult kort som gör att han är avstängd i nästa match.

Anfallare: Guillermo Molins (MFF), 8,3Mkr: 14 poäng
Molins börjar hitta formen för Malmö. Visade upp hela registret av styrka, spelförståelse och teknik då han tryckte bort en AFC-försvarare och placerade in ett av målen i MFF:s 5-0-seger. Bara inhoppare sedan mot Giffarna.

Anfallare: Jordan Larsson (NOR), 7,2Mkr: 10 poäng
Låg på bästa Kurre Hamrin-manér bakom ett av IFK Norrköpings mål i 2-2-mötet med Hammarby. Satte även ett själv och cementerar sin plats som en av vårens succéspelare i Allsvenskan.

Anfallare: Vidar Örn Kjartansson (HAM), 10,0Mkr: 10 poäng
Stjärnanfallaren Vidar Örn Kjartansson gjorde sin bästa Fantasy-match hittills den här säsongen då han noterades för både mål och assist för Bajen mot Peking.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Jämna träningsmatcher inför omstarten

20 jun 2019
Flera av de allsvenska lagen har mötts i träningsmatcher under veckan för att få fart på benen lagom till att serien drar igång igen.

Andra omgången i Europa lottad

19 jun 2019
Igår lottades den första kvalrundan i både Champions och Europa League. I Nyon lottades idag också den andra rundan av turneringarna.

Lottat för de svenska lagen i Europa

18 jun 2019
Idag lottades de första kvalrundorna till Champions League och Europa League. AIK, Malmö FF och IFK Norrköping har fått sina första motståndare.

Hallenius lämnar GIF Sundsvall

17 jun 2019
I fjol gjorde Linus Hallenius en kanonsäsong och slutade på andra plats i den allsvenska skytteligan. I våras skrev han på ett långtidskontrakt, men nu lämnar han GIF Sundsvall för Cypern och Apoel FC.

Henrik Larsson tillbaka i HIF

16 jun 2019
Under en presskonferens på söndagen presenterade Helsingborgs IF Per-Ola Ljungs efterträdare. Det blev Henrik Larsson som därmed återkommer till klubben efter 2,5 års frånvaro.

HIF ersätter Ljung som huvudtränare

15 jun 2019
Helsingborgs IF meddelar under lördagen att Per-Ola Ljung lämnar sitt uppdrag som huvudtränare i klubben. – Det har varit en härlig utmaning och jag har njutit av uppdraget att ta upp HIF i Allsvenskan, säger Ljung.

Allsvenskans omgång 23-28 fastställda

14 jun 2019
Höstens omgång 23-28 för Allsvenskan är fastställda. Några av matcherna kan komma att påverkas beroende på sommarens kval till Europaspelet.

Elyounoussi tackar laget för utmärkelsen

10 jun 2019
AIK:s norske landslagsspelare Tarik Elyounoussi tackar sina lagkamrater till utmärkelsen Månadens spelare för maj månad. –Utan dem så hade det inte blivit som det blivit, säger en glad vinnare efter den avslutande derbysegern mot Hammarby innan uppehållet.

Bilder: Skytteligan efter vårsäsongen 2019

7 jun 2019
Drygt en tredjedel av Allsvenskan 2019 är spelad när serien nu går på uppehåll. Vi passar på att titta till skytteligan efter vårsäsongen, där AIK:s Tarik Elyounoussi toppar efter en sensationell målform under de senare omgångarna.

Vila I Frid Lennart Johansson – 1929-2019

5 jun 2019
Svensk fotboll har sorg. Lennart Johansson, en av svensk fotbolls allra största har den 4 juni gått bort efter en tids sjukdom. Lennart Johansson blev 89 år gammal.

Rosenbergs mål säkrade seger i Skånederbyt

2 jun 2019
Det var en match med två ansikten när Helsingborg och Malmö gjorde upp på Olympia. MFF dominerade den första och hade 1-0 i paus. I denna andra kom HIF ut starkt och skapade mängder med målchanser, men Johan Dahlin räddade allt och Malmö FF tog tre nya poäng.

AIK starkast i Stockholmsderbyt

2 jun 2019
Sebastian Larsson gjorde två mål på tre minuter mitt i den första halvleken. Mittfältarens baljor blev matchens enda och det blev AIK som fick fira tre poäng.