Bästa elvan GW#11

Omgång 11, säsongens första double gameweek, är över. Halva elvan består av spelare som deltog i två matcher, men flera andra tar sig också in med starka insatser.

Målvakt: Johan Dahlin (MFF), 6,0Mkr: 8 poäng
Två spelade matcher gav Malmös Johan Dahlin den extra skjuts som behövdes för att han skulle ta platsen som omgångens bästa målvakt. En hållen nolla mot AFC följdes upp av ett insläppt mot Sundsvall.

Back: Eric Larsson (MFF), 6,5Mkr: 12 poäng
Liksom de flesta andra Malmö-spelare i omgångens bästa elva hade han sin bästa match i 5-0-segern mot AFC snarare än 2-1-viktorian mot Sundsvall. Slog en fin assist fram till ett av målen mot Eskilstuna.

Back: Simon Strand (IFE), 5,0Mkr: 9 poäng
I en tuff match på Guldfågeln Arena dök Simon Strand upp med en snabb kvittering för Elfsborg efter att Kalmar tagit ledningen sent.

Back: Jacob Une Larsson (DIF), 5,4Mkr: 9 poäng
Jacob Une Larsson startade i en trebackslinje för Djurgården, och även om man inte höll tätt mot Östersund så petade Une Larsson in ett av målen i 3-1-segern.

Mittfältare: Anders Christiansen (MFF), 9,9Mkr: 18 poäng
Det stora undantaget den här omgången; Anders Christiansen var briljant i båda Malmös matcher, och blev även hela omgångens poängstarkaste spelare. Två mål ackompanjerades med bland annat både offensiva och defensiva bonuspoäng.

Mittfältare: Jonathan Ring (DIF), 7,8Mkr: 13 poäng
Jonathan Ring var tungan på vågen för Djurgården mot Östersund. Yttern har utmärkt sig som en fin framspelare i år men slog nu till med två kvalitetsmål.

Mittfältare: Sören Rieks (MFF), 9,8Mkr: 12 poäng
Det var tillräckligt långt till det öppna målet för att man ska bli lite imponerad av Sören Rieks lyftning mot AFC. Målvakten gick ut och bröt en djupledsboll, men slog den inte bättre än att den hamnade hos dansken, som från 35-40 meter på ett tillslag skickade kulan i nät.

Mittfältare: David Batanero (GIF), 8,3Mkr: 11 poäng
Fick hjälp av ett AIK-misstag när hans lösa långskott ändå gick in i mål i 1-1-mötet mellan Sundsvall och Gnaget på NP3 Arena. Var inte lika lyckosam borta mot Malmö, och drog dessutom på sig ett gult kort som gör att han är avstängd i nästa match.

Anfallare: Guillermo Molins (MFF), 8,3Mkr: 14 poäng
Molins börjar hitta formen för Malmö. Visade upp hela registret av styrka, spelförståelse och teknik då han tryckte bort en AFC-försvarare och placerade in ett av målen i MFF:s 5-0-seger. Bara inhoppare sedan mot Giffarna.

Anfallare: Jordan Larsson (NOR), 7,2Mkr: 10 poäng
Låg på bästa Kurre Hamrin-manér bakom ett av IFK Norrköpings mål i 2-2-mötet med Hammarby. Satte även ett själv och cementerar sin plats som en av vårens succéspelare i Allsvenskan.

Anfallare: Vidar Örn Kjartansson (HAM), 10,0Mkr: 10 poäng
Stjärnanfallaren Vidar Örn Kjartansson gjorde sin bästa Fantasy-match hittills den här säsongen då han noterades för både mål och assist för Bajen mot Peking.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.

Svenska Cupen uppskjuten tills vidare

19 maj 2020
SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen – vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Åhman Persson ställer skorna på hyllan

18 maj 2020
Efter en segdragen knäskada har Robert Åhman Persson bestämt sig för att avsluta karriären.

Vi accepterar inte ett yrkesförbud

15 maj 2020
Hela världen har drabbats på ett brutalt sätt av förekomsten av viruset kallat Covid-19, så också Sverige. Den svenska statens hållning är att i första hand minska smittspridningen i samhället och såväl företag som egna individer har tilldelats ett stort eget ansvar. Vi anser att en öppning av den svenska elitfotbollen varken skulle öka smittspridningen i landet eller motsäga det egna individuella ansvaret.

Svensk fotboll kommenterar FHM-möte

15 maj 2020
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna SEF och EFD hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare.

Jakob Johansson tillbaka i Blåvitt

13 maj 2020
IFK Göteborg värvar hem mittfältaren Jakob Johansson på ett kontrakt till och med säsongen 2022. – Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt, säger 29-åringen.

Olsson: ”Jag kan bli lite manisk ibland”

13 maj 2020
För fyra år sedan var Theodor Olsson tveksam till att ta sig an ett 16-årslag, idag är han assisterande tränare i IK Sirius. Och förklaringen kräver kanske en parallell till fiktiva karaktärer som Carrie Mathison och Sherlock Holmes. – Liksom dem är jag nog sån att jag kan bli manisk ibland. Det jag gjort har jag gjort till hundra procent, konstaterar det 23-åriga stjärnskottet i en intervju med Unicoach.

Svensk Elitfotbolls protokoll med riktlinjer för Allsvenskan och Superettan

12 maj 2020
Svensk Elitfotboll har en gemensam önskan att Allsvenskan och Superettan ska starta den 14 juni. För att det över huvud taget ska vara möjligt krävs ett godkännande från Folkhälsomyndigheten.

Rönning: "Jag ville visa vad jag kunde"

12 maj 2020
Efter sin allsvenska debut och ytterligare sju matcher fick Tim Rönning blodad tand. Nu tar han sikte mot startplatsen mellan stolparna i IF Elfsborg.

Tiotalets skyttekungar i Allsvenskan

10 maj 2020
Mohamed Buya Turay blev 2010-talets sista skyttekung med sina 15 mål 2019. Minns du alla målkungar från de senaste tio åren?