Bästa elvan GW#12

Första delen av Allsvenskan Fantasy 2019 är över. I den sista omgången var det, som ofta, backarna som stack ut – samt en omgångens bästa spelare-insats av derbyavgörande AIK-mittfältaren Sebastian Larsson. Välkomna att begrunda!

Målvakt: Lucas Hägg Johansson (KFF), 5,0Mkr: 9 poäng
I 0-0-mötet mellan Falkenberg och Kalmar var det gästernas Lucas Hägg Johansson som hade något mer att göra av de två målvakterna.

Back: Lars Krogh Gerson (NOR), 6,0Mkr: 12 poäng
Var det meningen eller inte? Snyggt var det i alla fall när Lars Krogh Gersons frispark från långt ut till vänster skruvade sig hela vägen in i bortre krysset till 2-0 för Peking mot AFC.

Back: Kevin Wright (ÖSK), 4,8Mkr: 10 poäng
Örebro hade turen på sin sida när man blev första bortalag att besegra IFK Göteborg i år. Kevin Wright var aktiv både framåt och bakåt för ÖSK, och vänsterbreddaren styrde fram passningen som gav matchens enda mål för gästerna.

Back: Noah Sonko Sundberg (ÖFK), 5,6Mkr: 9 poäng
När Östersund pressade på för en kvittering mot Sundsvall i Norrlandsderbyt var det mittbacken Noah Sonko Sundberg – som tidigare nätat för Giffarna mot just ÖFK – som på volley placerade in slutresultatet 1-1.

Back: Marcus Mathisen (FFF), 4,5Mkr: 8 poäng
Marcus Mathisen var en av alla Fantasy-försvarare som drog in poäng i 0-0-mötet på Falcon Alkoholfri Arena. Många bollåtererövringar låg till grund för två defensiva bonuspoäng utöver den hållna nollan.

Back: Stian Gregersen (IFE), 5,0Mkr: 8 poäng
Vald av bara 0,2% av Fantasy-spelarna, men popularitet är ingen garanti för leverans. Stian Gregersen tar plats i omgångens bästa elvan efter en stark defensiv insats i Elfsborgs 0-0-möte med Häcken.

Mittfältare: Sebastian Larsson (AIK), 8,9Mkr: 13 poäng
Tre intenseiva minuter i första halvlek – sedan var Sebastian Larsson klar som omgångens bästa spelare. De två målen som avgjorde derbyt för AIK mot Hammarby var inte vad man väntade sig; ett frilägesmål efter djupledslöpning och en välplacerad nick.

Mittfältare: Tobias Eriksson (SUN), 5,3Mkr: 8 poäng
Tobias Eriksson är tillbaka i Sundsvall, och han passade på att göra fösta GIF-målet på elva år när det vankades Norrlandsderby med en skicklig aktion i straffområdet.

Mittfältare: Jonathan Ring (DIF), 7,9Mkr: 8 poäng
Djurgården-yttern Jonathan Ring avslutar våren starkt. Efter två mål i förra veckan kom ett nytt nätrassel från Ring när Djurgården vann med 2-0 borta mot Sirius.

Mittfältare: Filip Rogic (ÖSK), 8,0Mkr: 8 poäng
Det var Filip Rogic som blev matchvinnare för ÖSK borta mot Blåvitt. Mittfältaren gjorde sitt fjärde mål för säsongen med ett kyligt avslut i fritt läge, och drog dessutom nytta av lagets hållna nolla.

Anfallare: Henok Goitom (AIK), 9,7Mkr: 8 poäng
Assist för fjärde matchen i rad! Henok Goitom är den ende anfallaren som tar plats i omgångens bästa elva den här gången; hans inlägg till Larssons nickmål ackompanjeras av både offensiva och defensiva bonuspoäng.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.

Svenska Cupen uppskjuten tills vidare

19 maj 2020
SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen – vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Åhman Persson ställer skorna på hyllan

18 maj 2020
Efter en segdragen knäskada har Robert Åhman Persson bestämt sig för att avsluta karriären.

Vi accepterar inte ett yrkesförbud

15 maj 2020
Hela världen har drabbats på ett brutalt sätt av förekomsten av viruset kallat Covid-19, så också Sverige. Den svenska statens hållning är att i första hand minska smittspridningen i samhället och såväl företag som egna individer har tilldelats ett stort eget ansvar. Vi anser att en öppning av den svenska elitfotbollen varken skulle öka smittspridningen i landet eller motsäga det egna individuella ansvaret.

Svensk fotboll kommenterar FHM-möte

15 maj 2020
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna SEF och EFD hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare.

Jakob Johansson tillbaka i Blåvitt

13 maj 2020
IFK Göteborg värvar hem mittfältaren Jakob Johansson på ett kontrakt till och med säsongen 2022. – Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt, säger 29-åringen.

Olsson: ”Jag kan bli lite manisk ibland”

13 maj 2020
För fyra år sedan var Theodor Olsson tveksam till att ta sig an ett 16-årslag, idag är han assisterande tränare i IK Sirius. Och förklaringen kräver kanske en parallell till fiktiva karaktärer som Carrie Mathison och Sherlock Holmes. – Liksom dem är jag nog sån att jag kan bli manisk ibland. Det jag gjort har jag gjort till hundra procent, konstaterar det 23-åriga stjärnskottet i en intervju med Unicoach.

Svensk Elitfotbolls protokoll med riktlinjer för Allsvenskan och Superettan

12 maj 2020
Svensk Elitfotboll har en gemensam önskan att Allsvenskan och Superettan ska starta den 14 juni. För att det över huvud taget ska vara möjligt krävs ett godkännande från Folkhälsomyndigheten.

Rönning: "Jag ville visa vad jag kunde"

12 maj 2020
Efter sin allsvenska debut och ytterligare sju matcher fick Tim Rönning blodad tand. Nu tar han sikte mot startplatsen mellan stolparna i IF Elfsborg.

Tiotalets skyttekungar i Allsvenskan

10 maj 2020
Mohamed Buya Turay blev 2010-talets sista skyttekung med sina 15 mål 2019. Minns du alla målkungar från de senaste tio åren?