Bästa elvan GW#14

Hela åtta klubbar är representerade i omgångens bästa elva. Det bestående intrycket är ändå Hammarbys dominanta 6-2-seger mot Falkenberg och Alexander Kacaniklics poäng-toppnotering.

Målvakt: William Eskelinen (SUN), 5,5Mkr: 14 poäng
Släppte in två mål när Giffarna förlorade med 2-1 borta mot Blåvitt, men känn på den här: tio räddningar, en räddad straff, två defensiva bonuspoäng och en assist! *välter stolen när vi reser oss upp, applåderar*

Back: Dennis Widgren (HAM), 5,4Mkr: 10 poäng
Byttes ut i den 62:a minuten och hann därmed hålla nollan när Bajen krossade Falkenberg med 6-2. Stod dessutom för en assist i matchen.

Back: Karol Mets (AIK), 6,4Mkr: 10 poäng
Avstängd i nästa omgång, men Karol Mets håller på att etablera sig som en av spelets bästa försvarare. En hållen nolla samt assistpoäng i matchen senast. Gult kort drar ned totalen.

Back: Anders Randrup (HIF), 4,4Mkr: 9 poäng
Samma visa för Randrup som för Widgren; han hann inkassera poäng för hållen nolla innan han byttes ut, och HIF tappade in 1-1 mot Elfsborg. Assist gav pluspoäng, gult kort minus.

Back: Sebastian Eriksson (GBG), 5,3Mkr: 9 poäng
I första starten sedan återkomsten till IFK Göteborg nickade Seb Eriksson in 1-0 i vad som blev en 2-1-seger mot Sundsvall.

Back: Daniel Granli (AIK), 4,4Mkr: 8 poäng
Norrmanen har stadigt sjunkit i värde under våren, men nu får han chansen i Gnagets backlinje. En hållen nolla och två defensiva bonuspoäng borta mot Kalmar ger plats i omgångens bästa elva.

Mittfältare: Alexander Kacaniklic (HAM), 8,3Mkr: 22 poäng
Såg spännande ut i återstarten, och exploderade hemma mot Falkenberg matchen efter. Tre mål och en assist ger säsongens hittills allra bästa fantasy-insats. Hatten av!

Mittfältare: Anders Christiansen (MFF), 10,0Mkr: 10 poäng
Den offensive mittfältaren bidrog med sitt femte mål på de åtta senaste matcherna när MFF besegrade Örebro med 2-1. Som vanligt blev det även två offensiva bonuspoäng efter flertalet nyckelpassningar.

Mittfältare: Simon Olsson (IFE), 5,4Mkr: 8 poäng
Det är inte ofta Simon Olsson gör mål. Elfsborgs djupa spelfördelare klev dock fram med ett viktigt nätrassel då hans sena 1-1-mål innebar en poäng hemma mot Helsingborg.

Anfallare: Nikola Djurdjic (HAM), 10,0Mkr, 15 poäng
Kacaniklic stal showen i Bajens hemmaseger mot Falkenberg, men Djurdjics två mål och en assist gav en av årets poängbästa prestationer, av alla spelare.

Anfallare: Simon Skrabb (NOR), 7,8Mkr: 8 poäng
Den finske landslagsmannen har slagit sig in i Pekings ordinarie startelva, och i hemmasegern mot Häcken stack han ut med en assist samt både offensiva och defensiva bonuspoäng.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.

Svenska Cupen uppskjuten tills vidare

19 maj 2020
SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen – vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Åhman Persson ställer skorna på hyllan

18 maj 2020
Efter en segdragen knäskada har Robert Åhman Persson bestämt sig för att avsluta karriären.

Vi accepterar inte ett yrkesförbud

15 maj 2020
Hela världen har drabbats på ett brutalt sätt av förekomsten av viruset kallat Covid-19, så också Sverige. Den svenska statens hållning är att i första hand minska smittspridningen i samhället och såväl företag som egna individer har tilldelats ett stort eget ansvar. Vi anser att en öppning av den svenska elitfotbollen varken skulle öka smittspridningen i landet eller motsäga det egna individuella ansvaret.

Svensk fotboll kommenterar FHM-möte

15 maj 2020
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna SEF och EFD hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare.

Jakob Johansson tillbaka i Blåvitt

13 maj 2020
IFK Göteborg värvar hem mittfältaren Jakob Johansson på ett kontrakt till och med säsongen 2022. – Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt, säger 29-åringen.

Olsson: ”Jag kan bli lite manisk ibland”

13 maj 2020
För fyra år sedan var Theodor Olsson tveksam till att ta sig an ett 16-årslag, idag är han assisterande tränare i IK Sirius. Och förklaringen kräver kanske en parallell till fiktiva karaktärer som Carrie Mathison och Sherlock Holmes. – Liksom dem är jag nog sån att jag kan bli manisk ibland. Det jag gjort har jag gjort till hundra procent, konstaterar det 23-åriga stjärnskottet i en intervju med Unicoach.

Svensk Elitfotbolls protokoll med riktlinjer för Allsvenskan och Superettan

12 maj 2020
Svensk Elitfotboll har en gemensam önskan att Allsvenskan och Superettan ska starta den 14 juni. För att det över huvud taget ska vara möjligt krävs ett godkännande från Folkhälsomyndigheten.