Bästa elvan GW#25

Hela åtta lag är representerade när Bästa elvan från den senaste omgången av Allsvenskan Fantasy ska summeras! Här är de elva som utmärkte sig allra mest i gameweek 25.

Målvakt: Lucas Hägg Johansson (KFF), 5,1mSEK: 8 poäng
Liksom Aly Keita för två omgångar sedan tar sig Lucas Hägg Johansson in som omgångens bäste målvakt trots att ett misstag med fötterna sånär höll på att ställa till det för sitt lag. I slutändan blev ändå Hägg Johansson MVP för sitt Kalmar med fyra räddningar i 0-0-matchen mot Hammarby.

Back: Lars Krogh Gerson (NOR), 5,3mSEK: 10 poäng
Lars Krogh Gerson spelade bara 22 minuter för IFK Norrköping mot Östersund, men han hann ändå med att registreras för ett mål och en assist. Starkt jobbat!

Back: Tom Pettersson (ÖFK), 5,5mSEK: 10 poäng
Tom Pettersson spelade 90 minuter i samma match, och trots att laget släppte in fyra mål tar han sig in som en av de tre poängbästa backarna efter att även han noterats för både mål och assist.

Back: Isak Jönsson (TFF), 4,0mSEK: 9 poäng
Unge Isak Jönsson slog in 2-2-målet för Trelleborg hemma mot Elfsborg. Två extra defensiva bonuspoäng gör sedan att han tar sig in som en av omgångens tre bästa backar.

Mittfältare: Philip Haglund (IKS), 6,7mSEK: 17 poäng
Philip Haglund brukar göra viktiga mål för Sirius. I sexpoängsmatchen mot BP slog han till med tre stycken i lagets 4-2-seger och seglar därmed upp som omgångens klart bästa spelare.

Mittfältare: Philip Hellquist (BP), 6,5mSEK: 13 poäng
Philip Hellquist är god tvåa i omgången. BP-mittfältaren gjorde båda lagets mål, varav ett var en sensationell volley, i förlusten på Studan, och kammade dessutom hem en defensiv bonuspoäng.

Mittfältare: Sam Lundholm (IKS), 5,8mSEK: 11 poäng
Sam Lundholm fortsatte sin fina form med att spela fram till två av Haglunds mål mot BP. Den trixige yttern låg dessutom bakom ett par jättelägen för medspelare som det dock inte blev mål på – men sådant räknas också i Allsvenskan Fantasy!

Mittfältare: Anders Christiansen (MFF), 9,5mSEK: 10 poäng
Malmö tog sånär tre tunga poäng borta mot serieledaren AIK, inte minst tack vare en bra insats av innermittfältaren Anders Christiansen. Dansken lade in 1-0 i friläge och hann sedan få en extra poäng för hållen nolla då han byttes ut innan Sebastian Larsson skruvade in kvitteringen på frispark.

Anfallare: Alexander Jeremejeff (BKH), 8,2mSEK: 12 poäng
I avsaknad av avstängde skytteligaledaren Paulinho smällde Häcken in fem mål mot Dalkurd på bortaplan. Alexander Jeremejeff gjorde två av dem och spelade fram till ytterligare ett, men drog även på sig ett guld kort som gör att han är avstängd i nästa match.

Anfallare: Salif Camara-Jönsson (TFF), 6,8mSEK: 11 poäng
Rutinerade Salif Camara-Jönsson gjorde sitt första allsvenska mål då han slog in reduceringen för Trelleborg mot Elfsborg. Kort därefter nickade han fram Isak Jönsson till kvitteringsmålet, och tack vare ytterligare två offensiva bonuspoäng tar han plats i veckans bästa elva.

Anfallare: Viktor Lundberg (BKH), 6,2mSEK: 10 poäng
Viktor Lundberg var en av alla Häcken-spelare som hade lekstuga mot Dalkurd, även om det bara varade i 60 minuter för just Lundberg. Ett mål och en assist blev facit på den tiden.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.

Svenska Cupen uppskjuten tills vidare

19 maj 2020
SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen – vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Åhman Persson ställer skorna på hyllan

18 maj 2020
Efter en segdragen knäskada har Robert Åhman Persson bestämt sig för att avsluta karriären.

Vi accepterar inte ett yrkesförbud

15 maj 2020
Hela världen har drabbats på ett brutalt sätt av förekomsten av viruset kallat Covid-19, så också Sverige. Den svenska statens hållning är att i första hand minska smittspridningen i samhället och såväl företag som egna individer har tilldelats ett stort eget ansvar. Vi anser att en öppning av den svenska elitfotbollen varken skulle öka smittspridningen i landet eller motsäga det egna individuella ansvaret.

Svensk fotboll kommenterar FHM-möte

15 maj 2020
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna SEF och EFD hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare.

Jakob Johansson tillbaka i Blåvitt

13 maj 2020
IFK Göteborg värvar hem mittfältaren Jakob Johansson på ett kontrakt till och med säsongen 2022. – Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt, säger 29-åringen.

Olsson: ”Jag kan bli lite manisk ibland”

13 maj 2020
För fyra år sedan var Theodor Olsson tveksam till att ta sig an ett 16-årslag, idag är han assisterande tränare i IK Sirius. Och förklaringen kräver kanske en parallell till fiktiva karaktärer som Carrie Mathison och Sherlock Holmes. – Liksom dem är jag nog sån att jag kan bli manisk ibland. Det jag gjort har jag gjort till hundra procent, konstaterar det 23-åriga stjärnskottet i en intervju med Unicoach.

Svensk Elitfotbolls protokoll med riktlinjer för Allsvenskan och Superettan

12 maj 2020
Svensk Elitfotboll har en gemensam önskan att Allsvenskan och Superettan ska starta den 14 juni. För att det över huvud taget ska vara möjligt krävs ett godkännande från Folkhälsomyndigheten.

Rönning: "Jag ville visa vad jag kunde"

12 maj 2020
Efter sin allsvenska debut och ytterligare sju matcher fick Tim Rönning blodad tand. Nu tar han sikte mot startplatsen mellan stolparna i IF Elfsborg.