Bästa elvan GW#27

Den sanslösa 4–4-matchen mellan GIF Sundsvall och IFK Norrköping satte spår i veckans bästa fantasy-elva. Men det var en Malmö FF-försvarare som knep allra flest poäng i GW27.

Målvakt: Tim Rönning (IFE), 4,0Mkr: 8 poäng
Vad är det för höst vi får se från Tim Rönning? Efter flera starka insatser i Elfsborg-kassen kom första hållna nollan hemma mot Falkenberg.

Back: Felix Beijmo (MFF), 6,5Mkr: 13 poäng
Sommarförvärvet Felix Beijmo avgjorde Malmös hemmamatch mot IFK Göteborg genom att axla in 1–0 i den andra halvleken. En hållen nolla och defensiv bonuspoäng tar honom ända upp till omgångens bästa spelare!

Back: Rasmus Lauritsen (NOR), 5,4Mkr: 12 poäng
IFK Norrköping släppte helt plötsligt in fyra mål – mot GIF Sundsvall. Försvararen Rasmus Lauritsen tar ändå plats i omgångens bästa elva efter att bland annat ha gjort ett mål, assisterat till ett och dragit in två offensiva bonuspoäng.

Back: Simon Sandberg (HAM), 5,0Mkr: 11 poäng
Simon Sandberg blev derbysegerarkitekt för Hammarby då han spelade fram till båda lagets mål i 2–1-vinsten mot Djurgården.

Mittfältare: Johan Blomberg (SUN), 6,9Mkr: 12 poäng
Det blev två mål, och det kunde ha blivit fler, för Johan Blomberg i den galna 4–4-matchen mellan Sundsvall och Norrköping.

Mittfältare: Oliver Berg (SUN), 6,0Mkr: 10 poäng
Oliver Berg imponerade för Giffarna och låg bakom två av målen, och tog två offensiva bonuspoäng, mot Peking.

Mittfältare: Christer Gustafsson (IKS), 5,2Mkr: 9 poäng
Måltorkan är bruten! Nåväl. Chruster Gustafsson hade en svit på mål i tre raka matcher nyss, och efter tre stycken utan mål så slog han till igen i Sirius tunga 2–1-seger mot Helsingborg.

Mittfältare: Sebastian Larsson (AIK), 8,9Mkr: 9 poäng
Sebastian Larsson stod för en utmärkt mittfältsinsats för AIK i 2–0-segern mot Örebro. Defensiva och offensiva bonuspoäng fick draghjälp av en assist.

Anfallare: Peter Wilson (SUN), 6,3Mkr: 10 poäng
Sundsvalls livlige anfallare Peter Wilson stod för sitt första mål under hösten och sin första assist för säsongen i 4–4-mötet med Norrköping.

Anfallare: Henok Goitom (AIK), 9,8Mkr: 10 poäng
Är en sen målform på gång för AIK:s lagkapten Henok Goitom? Ett mål mot Elfsborg följdes upp av två nya i 2–0-vinsten mot ÖSK.

Anfallare: Christoffer Nyman (NOR), 10,1Mkr: 9 poäng
Det är många spelare från 4–4-bataljen på NP3 Arena som tar plats i omgångens bästa elva. Sist ut är Peking-anfallaren Christoffer Nyman som landade på ett mål och en assist.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Datum och plats klart för Upptaktsträffen 2020

21 nov 2019
Säsongen 2019 har precis slutat men redan nu har arbetet mot nästa säsong börjat.

Shabani lämnar Malmö FF

20 nov 2019
Laorent Shabani, 20-årig mittfältare, lämnar Malmö FF när hans kontrakt går ut.

Anestis kritar på nytt Blåvitt-kontrakt

15 nov 2019
IFK Göteborgs Giannis Anestis har förlängt sitt kontrakt med IFK Göteborg till och med 2021. – En lösning vi jobbat väldigt hårt för, konstaterar IFK:s sportchef Kennet Andersson.

Sirelius och Gustafsson lämnar Sirius

15 nov 2019
Ian Sirelius och Christer Gustafsson lämnar IK Sirius efter nio respektive åtta säsonger i Uppsala-klubben. – Jag känner mig lyckligt lottad som har fått vara med på den resa vi gjort, säger Sirelius.

Holgersson lägger skorna på hyllan

13 nov 2019
Helsingborgs IF meddelade under onsdagen att backen Markus Holgersson avslutar fotbollskarriären. – Jag vill tacka alla i HIF och alla supportrar för fantastiska tider här, säger 34-åringen.

Svenska Cupens gruppspel lottat

10 nov 2019
AIK och Malmö FF blev de sista lagen att kvalificera sig för Svenska Cupens gruppspel. Under kvällen har grupperna lottats.

Malmö FF sista lag in i Svenska Cupens gruppspel

10 nov 2019
Det var ingen övertygande insats, men till slut stod Malmö FF som segrare i mötet med division 1-klubben IFK Värnamo.

Kalmar FF kvar i Allsvenskan

10 nov 2019
Med två måls ledning i ryggen hade Kalmar inga större problem att säkra sitt allsvenska kontrakt i kvalet mot IK Brage. Efter 2-2 i eftermiddag vann man med sammanlagt 4-2.

Enkel seger tog AIK till gruppspel

9 nov 2019
Redan i paus hade AIK 4-0 mot division 1-laget Enskede IK. Efter fortsatt dominans i andra halvlek skrevs slutresultatet till hela 7-0.

BILDSPECIAL: Skytteligan 2019

9 nov 2019
Djurgården vann SM-guld och Mohamed Buya Turay vann skytteligan med sina 15 mål. Så här slutade skytteligan i Allsvenskan 2019.

Pengaregn över 2018 års allsvenska klubbar

8 nov 2019
Klubbarna som spelade i Allsvenskan 2018 får dela på rekordhöga 2,4 miljoner Euro när UEFA delar ut sin årliga Solidarity Payment. Totalt blir det cirka 1,7 miljoner kronor per förening att använda i sin ungdomsverksamhet.

”Jag väljer att hylla laget istället”

8 nov 2019
Hammarbys spelskicklige assistmakare Darijan Bojanic tog hem den sista Månadens spelare i Allsvenskan för säsongen. Bojanic var starkt bidragande till att Hammarby krigade om guldet ända in i det sista, men väljer ändå att lyfta fram kollektivet. – Jag väljer att hylla laget istället, säger Bojanic till allsvenskan.se.