Bästa elvan GW#28

Henok Goitom slog till med årets näst bästa poänginsats i AIK:s storseger mot Falkenberg. I övrigt tog sig en Örebro-målvakt och en Östersund-mittfältare in bland topplagsspelarna i gameweek 28:s bästa fantasyelva.

Målvakt: Oscar Jansson (ÖSK), 5,0Mkr: 10 poäng
Oscar Jansson gör en stark avslutning på säsongen och är med i bästa elvan för andra gången på de fyra senaste omgångarna. Mot Elfsbog släppte han två bollar förbi sig, men får poäng för en räddad straffspark.

Back: Richard Magyar (HAM), 5,0Mkr: 13 poäng
Det är väl klart att Hammarbys första hållna nolla sedan omgång 21 kommer mot Malmö FF. Richard magyar satte dessutom ett av målen i det spännande toppmötet.

Back: Marcus Danielsson (DIF), 6,2Mkr: 11 poäng
Djurgården-kaptenen skarvade hörnan som sedan slogs i mål av Mohamed Buya Turay när Blåränderna tog tillbaka serieledningen efter 1–0 mot IFK Göteborg.

Back: Elohor Godswill Ekpolo (BKH), 6,3Mkr: 10 poäng
Häcken har halkat efter i toppstriden, men tog en skön 2–0-seger borta mot Helsingborg i helgen. Godswill Ekpolo kommer med i bästa elvan efter en osjälvisk assist och en hållen nolla.

Back: Jacob Une Larsson (DIF), 5,4Mkr: 9 poäng
En vital del av den Djurgården-backlinje som höll nollan borta mot Blåvitt. Kammade hem både defensiva och offensiva bonuspoäng.

Back: Henrik Castegren (NOR), 4,7Mkr: 8 poäng
Solid back-insats av IFK Norrköpings henrik Castegren; hållen nolla och två defensiva bonuspoäng.

Mittfältare: Sebastian Larsson (AIK), 9,1Mkr: 11 poäng
Landslagsmittfältaren kom direkt från EM-kvalet och levererade två assister när AIK tog en storseger borta mot ett tidigt decimerat Falkenberg.

Mittfältare: Isak Ssewankambo (ÖFK), 5,4Mkr: 9 poäng
Mångsidige Ssweankambo har tagit tillbaka en startplats i Östersund, och hemma mot Sirius dök han upp med det tunga 2–0-målet i ÖFK:s livsiktiga trepoängare.

Mittfältare: Darijan Bojanic (HAM), 7,3Mkr: 9 poäng
En av höstens mest framstående spelare levererade igen när Bajen besegrade Malmö. Darijan Bojanic levererade säsongens nionde målgivande passning, och har nu fem assist på de sex senaste matcherna.

Mittfältare: Daleho Irandust (BKH), 9,4Mkr: 9 poäng
Ett mål mot Östersund innan uppehållet följdes upp av en assist och en överlag fin mittfältsinsats i återstarten. Det här var första gången den här säsongen som Daleho Irandust gjorde mål eller assist två matcher i rad.

Anfallare: Henok Goitom (AIK), 9,9Mkr: 21 poäng
Jösses, Henok Goitom! AIK-anfallaren blev blott den andre spelaren för säsongen som nådde upp över 20 poäng i en match. Man kommer långt på fyra mål och en assist.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Datum och plats klart för Upptaktsträffen 2020

21 nov 2019
Säsongen 2019 har precis slutat men redan nu har arbetet mot nästa säsong börjat.

Shabani lämnar Malmö FF

20 nov 2019
Laorent Shabani, 20-årig mittfältare, lämnar Malmö FF när hans kontrakt går ut.

Anestis kritar på nytt Blåvitt-kontrakt

15 nov 2019
IFK Göteborgs Giannis Anestis har förlängt sitt kontrakt med IFK Göteborg till och med 2021. – En lösning vi jobbat väldigt hårt för, konstaterar IFK:s sportchef Kennet Andersson.

Sirelius och Gustafsson lämnar Sirius

15 nov 2019
Ian Sirelius och Christer Gustafsson lämnar IK Sirius efter nio respektive åtta säsonger i Uppsala-klubben. – Jag känner mig lyckligt lottad som har fått vara med på den resa vi gjort, säger Sirelius.

Holgersson lägger skorna på hyllan

13 nov 2019
Helsingborgs IF meddelade under onsdagen att backen Markus Holgersson avslutar fotbollskarriären. – Jag vill tacka alla i HIF och alla supportrar för fantastiska tider här, säger 34-åringen.

Svenska Cupens gruppspel lottat

10 nov 2019
AIK och Malmö FF blev de sista lagen att kvalificera sig för Svenska Cupens gruppspel. Under kvällen har grupperna lottats.

Malmö FF sista lag in i Svenska Cupens gruppspel

10 nov 2019
Det var ingen övertygande insats, men till slut stod Malmö FF som segrare i mötet med division 1-klubben IFK Värnamo.

Kalmar FF kvar i Allsvenskan

10 nov 2019
Med två måls ledning i ryggen hade Kalmar inga större problem att säkra sitt allsvenska kontrakt i kvalet mot IK Brage. Efter 2-2 i eftermiddag vann man med sammanlagt 4-2.

Enkel seger tog AIK till gruppspel

9 nov 2019
Redan i paus hade AIK 4-0 mot division 1-laget Enskede IK. Efter fortsatt dominans i andra halvlek skrevs slutresultatet till hela 7-0.

BILDSPECIAL: Skytteligan 2019

9 nov 2019
Djurgården vann SM-guld och Mohamed Buya Turay vann skytteligan med sina 15 mål. Så här slutade skytteligan i Allsvenskan 2019.

Pengaregn över 2018 års allsvenska klubbar

8 nov 2019
Klubbarna som spelade i Allsvenskan 2018 får dela på rekordhöga 2,4 miljoner Euro när UEFA delar ut sin årliga Solidarity Payment. Totalt blir det cirka 1,7 miljoner kronor per förening att använda i sin ungdomsverksamhet.

”Jag väljer att hylla laget istället”

8 nov 2019
Hammarbys spelskicklige assistmakare Darijan Bojanic tog hem den sista Månadens spelare i Allsvenskan för säsongen. Bojanic var starkt bidragande till att Hammarby krigade om guldet ända in i det sista, men väljer ändå att lyfta fram kollektivet. – Jag väljer att hylla laget istället, säger Bojanic till allsvenskan.se.