Bästa elvan GW#3

Paulinho och Markus Rosenberg har gjort storstilad poängmässig entré i Fantasy Allsvenskan 2019. Läs om deras insats i gameweek 3 här i genomgången av bästa elvan!

Målvakt: Peter Abrahamsson (BKH), 6,0Mkr: 8 poäng
För andra gången på tre omgångar är Peter Abrahamsson, Häckens bjässe i målet, med i omgångens bästa elva. En hållen nolla tar hjälp av tre räddningar och en defensiv bonuspoäng.

Back: Godswill Ekpolo (BKH), 6,5Mkr: 12 poäng
En av fjolårets bästa sommarvärvningar stod för sin hittills poängstarkaste omgång 2019 då Godswill Ekpolo blev målskytt för Häcken i 3-0-segern borta mot Falkenberg.

Back: Adam Andersson (BKH), 6,0Mkr: 9 poäng
På andra kanten fortsatte Adam Andersson sin offensivt fina start på säsongen med att bland annat serverade sina medspelare med fyra nyckelpassningar.

Back: Fidan Aliti (KFF), 5,0Mkr: 8 poäng
Det var mycket på både plus- och minuskpontot för nye KFF-backen Fidan Aliti mot IFK Norrköping. Å ena sidan två insläppta mål och ett gult kort. Å andra sidan två assist och både defensiv och offensiv bonus. Det räckte till en plats i gameweek 3:s bästa elva.

Back: Rasmus Bengtsson (MFF), 6,0Mkr: 8 poäng
Malmö har haft svårt för Östersund på hemmaplan de senaste åren. Men nu tog man en trygg trepoängare – säsongens första – och Rasmus Bengtsson bidrog till den hållna nollan med två defensiva bonuspoäng.

Mittfältare: Jonathan Ring (DIF), 7,5Mkr: 9 poäng
Yttern Jonathan Ring tar plats i omgångens elva för andra veckan i rad. Han drog förvisso på sig ett gult kort i 2-1-segern mot IFK Göteborg, men assisterade även till båda Djurgårdens mål.

Mittfältare: Mohammed Abubakari (HIF), 5,5Mkr: 8 poäng
Mohammed Abubakari är gjuten på Helsingborgs innermittfält, men inte för sina avgörande offensiva kvaliteter. Mot Hammarby var han dock på rätt plats vid rätt tidpunkt och slog in en retur i mål efter en frispark – och tog utöver det en extrapoäng för defensiva insatser.

Mittfältare: Fredrik Ulvestad (DIF), 6,0Mkr: 8 poäng
Fredrik Ulvestad har tagit en ordinarie plats på Djurgårdens innermittfält. Mot Blåvitt kom första målet för säsongen då han på en giftig löpning in i straffområdet pangade in bollen i nättaket med skallen. Fick dessutom en bonuspoäng för hållen nolla då han byttes ut innan gästernas kvittering.

Mittfältare: Romario (KFF), 7,9Mkr: 8 poäng
Romario var en av få offensiva ljusglimtar i Kalmar ifjol. Efter en relativt tyst inledning på årets säsong satte han ett mål från straffpunkten, en specialitet för brasse-mittfältaren, i det oavgjorda mötet med Peking.

Anfallare: Paulinho (BKH), 12,0Mkr: 16 poäng
På tal om brassar och specialiteter; Paulinho har mullrat igång, bland annat med ett frisparksmål borta mot Falkenberg. Det var Paulinhos show rakt igenom då han satte ytterligare ett mål och assisterade till det tredje.

Anfallare: Markus Rosenberg (MFF), 10,0Mkr: 10 poäng
Och på tal om att mullra igång; Markus Rosenberg gjorde sin första start för Malmö senast mot ÖFK, och levererade direkt en assist och ett mål. Är vi säkra på att det här verkligen är hans sista säsong?

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Vibe från start – målade direkt

22 apr 2019
Lasse Vibe gav IFK Göteborg ledningen redan efter elva minuter i hemmamötet med Helsingborgs IF. Bara fem minuter senare gjorde Carl Starfelt 2-0. I den andra halvleken utökade Benjamin Nygren ledningen från straffpunkten innan Max Svensson reducerade i slutminuterna.

Khalili ordnade Bajens första trea

21 apr 2019
Vidar Örn Kjartansson målade för andra matchen i rad och Imad Khalili gjorde sina två första för säsongen. Dessutom tog Hammarby sin första seger för året när AFC Eskilstuna slogs tillbaka med 3-1.

Berg hjälte när Djurgården vann

21 apr 2019
Erik Berg blev matchens enda målskytt när Djurgården gästade BK Häcken för en tidig seriefinal i Göteborg.

Rieks sköt tre poäng till Malmö

20 apr 2019
Sören Rieks blev matchens enda målskytt när Malmö FF vann med 1-0 borta mot IK Sirius. Målet föll i den första minuten i den andra halvleken, och bara en stark insats av Lukas Jonsson i hemmamålet höll siffrorna nere när MFF kontrade på ett kvitteringsjagande Sirius.

Kalmar klättrar efter seger i Sundsvall

20 apr 2019
Kalmar FF lyfter ordentligt i Allsvenskan efter bortasegern mot GIF Sundsvall under påskaftonen. Romario och Mahmoud Eid förde upp gästerna i en 2-0-ledning innan Peter Wilson reducerade för Giffarna, men närmare än så kom inte hemmalaget och Kalmar tar sin första seger för året.

Örebro tog säsongens första seger

19 apr 2019
Det såg länge ut att sluta oavgjort på ett när AIK gästade Behrn Arena och Örebro SK. Men i slutminuterna klev Filip Rogic fram och lyfte in sitt andra mål för kvällen. ÖSK:s första trepoängare för säsongen och AIK:s första förlust därmed ett faktum.

Larsen oväntat segerskytt för Peking

19 apr 2019
Jordan Larsson gjorde två mål och fick två gula kort, Falkenberg kvitterade tre gånger om och Sylisifaj kvitterade sent. Men på övertiden höll sig IFK Norrköpings Kasper Larsen framme och avgjorde för hemmalaget som efter 4-3 mot Falkenberg tar säsongens första seger.

Levi målskytt igen – men bara kryss för Elfsborg

19 apr 2019
På den kruttorra konstgräsmattan i Östersund tog gästande Elfsborg ledningen när Jonathan Levi gjorde mål för andra matchen i rad. I den andra halvleken kunde dock hemmalaget Östersunds FK kvittera och lagen tar med sig varsin poäng till fortsättningen.

Buya Turay: Jag är här för att göra mål

16 apr 2019
Djurgårdens nyförvärv Mohamed Buya Turay har fått en kanonstart på säsongen med tre mål på de tre första omgångarna. – Jag ska bara fortsätta göra mitt jobb, säger han till Fotbollskanalen.

Helsingborg vann efter Curcis självmål

15 apr 2019
Nykomlingen Helsingborgs IF tog sin andra seger på hemmaplan då man under måndagen vann med 2-1 mot Hammarby. Avgörandet kom i matchens slutskede då Adam Erikssons låga vänsterinlägg styrdes in i eget mål av Bajen-målvakten Gianluca Curci.

Buya Turay sen matchhjälte för Djurgården

15 apr 2019
IFK Göteborg kämpade sig tillbaka till ett 1-1-resultat borta mot Djurgården trots att man åkt på en utvisning i underläge. Det var 17-årige Benjamin Nygren som radera ut Fredrik Ulvestads ledningsmål. Men Mohamed Buya Turay fick sista ordet då hans 2-1-mål i den 88:e minuten vann matchen åt hemmalaget.

Rosenberg bakom efterlängtad Malmö-vinst

15 apr 2019
Markus Rosenberg spelade fram till Marcus Antonssons 1-0 och satte själv 2-0 från nära håll när Malmö FF tog säsongens första seger hemma mot Östersunds FK.