Bästa elvan: GW29

Johan Bertilsson och Marcus Berg gjorde två mål var och stod dessutom för vars en assist och delar på utmärkelsen som omgångens poängstarkaste spelare.

Målvakt: Philip Mårtensson (VBG), 4,1Mkr: 10 poäng
Släppte visserligen två bollar förbi sig, men stod ändå för en stark insats när Varberg släckte Djurgårdens drömmar om guld. Plockade en straff och stod för sex räddningar. 

Back: Axel Lindahl (DEG), 4,4Mkr: 12 poäng: 
Gjorde sitt första allsvenska mål i 4–1-segern mot IFK Norrköping. Blev dessutom utbytt innan Peking reducerade och kunde håva in hållen nolla-poängen.

Back: Oscar Wendt (GBG), 6,6Mkr: 10 poäng
Höll nollan och assisterade till ett mål när IFK Göteborg körde över Östersunds FK.

Back: Benjamin Hjertstrand (ÖSK), 4,2Mkr: 8 poäng
Hjertstrands Örebro höll nollan mot Mjällby och försvararen plockade dubbla defensiva bonuspoäng i det mållösa mötet.

Mittfältare: Johan Bertilsson (DEG), 6,0Mkr: 15 poäng
Bertilsson gjorde två mål och ett assist när Degerfors hade lekstuga i den första halvleken mot IFK Norrköping. Är tillsammans med Marcus Berg poängstarkast av alla i den här omgången av Allsvenskan Fantasy.

Mittfältare: Alexander Johansson (VBG), 4,5Mkr: 11 poäng
Johansson gjorde både mål och assist när Varberg plockade tre poäng med sig hem från Tele2 Arena. Tog en offensiv bonuspinne.

Mittfältare: Rasmus Alm (IFE), 7,8Mkr: 11 poäng
Alm gjorde både 1–0 och 2–1 till Elfsborg i hemmamötet med AIK. Men några poäng blev det inte för boråsarna. AIK vände och Elfsborg är avhängda från guldstriden.

Mittfältare: Jacob Ortmark (IKS), 5,7Mkr: 9 poäng
Gjorde 1–0-målet när IK Sirius vann med 3–0 hemma mot BK Häcken. Räknar in både hållen nolla-poäng och en defensiv bonuspinne för insatsen på Studenternas.

Mittfältare: Edward Chilufya (DIF), 7,0Mkr: 9 poäng
Gjorde mål och tog två offensiva bonuspoäng, men kunde inte hjälpa Djurgården till de viktiga poäng man behövde i guldjakten.

Anfallare: Marcus Berg (GBG), 10,5Mkr: 15 poäng
Tvåmålsskytt mot avhängda Östersunds FK och poängbäst i omgången tillsammans med Johan Bertilsson.

Anfallare: Nicolas Stefanelli (AIK), 7,6Mkr: 12 poäng
Gjorde 3–2 och satte spiken i kistan med 4–2 i den andra halvleken mborta mot Elfsborg. Avgörande mål som gör att AIK är med i kampen om guldet när Allsvenskan avgörs på lördag.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Intresset för Allsvenskan och Superettan ökar – hög upplevd trygghet på arenorna

20 maj 2022
I en analys gjord av Upplevelseinstitutet, på uppdrag av Svensk Elitfotboll, står det bland annat klart att intresset för Allsvenskan och Superettan ökat under pandemin och att publiken känner en hög upplev trygghet inne på arenan.

Hammarby-duon skänker prispengar till "Samhällsmatchen"

20 maj 2022
Varje månad ger elitfotbollens huvudsponsor Unibet 10 000 kronor till vinnarna för Månadens spelare och tränare i Allsvenskan att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. – Mina 10 000 kr skänker jag till Samhällsmatchen som ser till att Hammarby gör ett stort arbete även utanför fotbollen, säger Williot Swedberg, som blev månadens spelare i Allsvenskan i april.

Överlägset Djurgården slog Malmö FF

16 maj 2022
Djurgården hade en fin kväll på Tele2 Arena och besegrade de regerande mästarna med 4-0.

Målglatt Stockholmsderby slutade oavgjort

15 maj 2022
Händelserikt derby på Tele2 Arena och nya Jeremejeff-mål när den allsvenska söndagen inleddes. Senare på eftermiddagen tog IFK Norrköping och Degerfors tre poäng. För IFK Göteborg och Varbergs BoIS blev det delad pott.

Mjällby räddade sen pinne mot Värnamo

14 maj 2022
Herman Johanssons kvitteringsmål i den 95:e minuten räddade en poäng för Mjällby AIF, efter att Oscar Johansson gett IFK Värnamo ledningen i den första halvleken.

Marti Cifuentes vinner Månadens Tränare

13 maj 2022
Efter Hammarbys rivstart på säsongen med fem segrar på fem matcher i april vinner Martí Cifuentes Månadens Tränare i Allsvenskan i april.

Williot Swedberg är Månadens Spelare i april

13 maj 2022
Hammarby-mittfältaren Williot Swedbergs enastående insatser i april gör att han tar hem säsongens första Månadens Spelare i Allsvenskan.

AIK upp i topp

11 maj 2022
Gnaget säkrade sin femte raka hemmaseger när Malmö FF gästade och är, åtminstone tillfälligt, serieledare.

Saidis tre mål fixade Degerfors första trea

9 maj 2022
Degerfors såg ut att gå mot en sjunde raka förlust, men med sju minuter kvar vaknade Abdelrahman Saidi och vände på matchen mot Sundsvall med tre mål. Samtidigt tog IFK Norrköping och Häcken tre pinnar och på Borås Arena delade Elfsborg och Djurgården på poängen.

Shamoun matchhjälte för Kalmar

8 maj 2022
Noah Shamoun gjorde båda målen i Kalmar FF:s 2–0-seger mot Hammarby. Samtidigt vann IK Sirius med samma siffror borta mot Varbergs BoIS.

AIK tog fjärde raka hemmasegern

7 maj 2022
AIK säkrade sin fjärde raka 1-0–seger på Friends Arena efter att Alexander Milosevic gjort matchens enda mål mot IFK Göteborg. Senare på kvällen plockade Malmö FF tre poäng.

Djurgården kvitterade sent mot Helsingborg

5 maj 2022
Djurgården kom tillbaka från ett 2–0-underläge hemma mot Helsingborgs IF. Isak Hien nickade in 2–2-målet för hemmalaget i den 92:a minuten.