Bästa elvan: GW30

Astrit Selmani avslutar säsongen med årets högsta poäng efter sina fyra mål hemma mot Kalmar FF.

Målvakt: Malkolm Nilsson Säfqvist (HBK), 5,2Mkr: 10 poäng
Höll nollan för nionde gången och gjorde det han kunde för att hjälpa HBK att säkra kontraktet. Men 0–0 mot mästarna i Malmö hjälpte inte. MNS plockade flest fantasypoäng av alla målvakter i år, men han och hans HBK måste ladda om för kval och besegra Helsingborg för att vi ska kunna placera honom mellan stolparna på nytt nästa år. 

Back: Axel Lindahl (DEG), 4,4Mkr: 9 poäng: 
Är med i Bästa elvan för andra veckan i rad. Höll nollan och plockade tre bonuspoäng när Degerfors säkrade sitt allsvenska kontrakt med ett sent segermål i Östersund.

Back: Bernardo Vilar (GBG), 4,4Mkr: 9 poäng
Fick sätta sitt första allsvenska mål när IFK Göteborg besegrader IFK Norrköping i kamratmötet. Tog dessutom två defensiva bonuspoäng.

Back: Sotirios Papagiannopoulos (AIK), 6,8Mkr: 9 poäng
Sotte gjorde ett av målen när AIK avslutade säsongen med att vända och besegra IK Sirius hemma på Friends Arena. Plockade två defensiva bonuspinnar.

Mittfältare: Jonathan Ring (KFF), 7,7Mkr: 12 poäng
Ring gjorde både mål och assist i målfesten mot Hammarby som Kalmar förlorade med 5–3. Slutar fantasysäsongen på åtta mål, elva assist och 147 poäng. Med det är han precis utanför topp 10 poängmässigt. 

Mittfältare: Isak Jansson (KFF), 5,5Mkr: 11 poäng
Isak Jansson blev uttagen i landslaget i veckan och avslutade säsongen med att göra både mål och assist borta mot Hammarby. Några poäng blev det dock inte för smålänningarna som förlorade med 5–3.

Mittfältare: Jeppe Okkels (IFE), 7,1Mkr: 11 poäng
Danske Okkels avslutade ssongen med att göra sitt åttonde mål när Elfsborg besegrade Örebro SK med 3–2. Han gjorde dessutom en assist och plockade en defensiv bonuspoäng.

Mittfältare: Sebastian Larsson (AIK), 9,9Mkr: 11 poäng
Gjorde två assist när AIK säkrade andraplatsen i Allsvenskan. Plockade tre nya bonuspoäng och sammanlagt blev det 52 bonuspinnar för Larsson under säsongen. 

Mittfältare: Astrit Selmani (HAM), 10,3Mkr: 23 poäng
Avslutade säsongen på bästa sätt. Fyra mål hemma mot Kalmar FF och årets högsta poäng. Nyförvärvet Selmani slutar på sammanlagt nio mål och kan bygga vidare inför nästa säsong.

Anfallare: Per Frick (IFE), 8,5Mkr: 15 poäng
Gjorde ett mål och två assist när Elfsborg säkrade fjärdeplatsen i tabellen genom att slå Örebro med 3–2. 

Anfallare: Nicolas Stefanelli (AIK), 7,8Mkr: 12 poäng
Dubbla mål och dubbla bonuspoäng för Stefanelli när AIK avslutade säsongen med 4–2 hemma mot IK Sirius. Laget slutar tvåa i tabellen på sämre målskillnad än Malmö FF.

Intresset för Allsvenskan och Superettan ökar – hög upplevd trygghet på arenorna

20 maj 2022
I en analys gjord av Upplevelseinstitutet, på uppdrag av Svensk Elitfotboll, står det bland annat klart att intresset för Allsvenskan och Superettan ökat under pandemin och att publiken känner en hög upplev trygghet inne på arenan.

Hammarby-duon skänker prispengar till "Samhällsmatchen"

20 maj 2022
Varje månad ger elitfotbollens huvudsponsor Unibet 10 000 kronor till vinnarna för Månadens spelare och tränare i Allsvenskan att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. – Mina 10 000 kr skänker jag till Samhällsmatchen som ser till att Hammarby gör ett stort arbete även utanför fotbollen, säger Williot Swedberg, som blev månadens spelare i Allsvenskan i april.

Överlägset Djurgården slog Malmö FF

16 maj 2022
Djurgården hade en fin kväll på Tele2 Arena och besegrade de regerande mästarna med 4-0.

Målglatt Stockholmsderby slutade oavgjort

15 maj 2022
Händelserikt derby på Tele2 Arena och nya Jeremejeff-mål när den allsvenska söndagen inleddes. Senare på eftermiddagen tog IFK Norrköping och Degerfors tre poäng. För IFK Göteborg och Varbergs BoIS blev det delad pott.

Mjällby räddade sen pinne mot Värnamo

14 maj 2022
Herman Johanssons kvitteringsmål i den 95:e minuten räddade en poäng för Mjällby AIF, efter att Oscar Johansson gett IFK Värnamo ledningen i den första halvleken.

Marti Cifuentes vinner Månadens Tränare

13 maj 2022
Efter Hammarbys rivstart på säsongen med fem segrar på fem matcher i april vinner Martí Cifuentes Månadens Tränare i Allsvenskan i april.

Williot Swedberg är Månadens Spelare i april

13 maj 2022
Hammarby-mittfältaren Williot Swedbergs enastående insatser i april gör att han tar hem säsongens första Månadens Spelare i Allsvenskan.

AIK upp i topp

11 maj 2022
Gnaget säkrade sin femte raka hemmaseger när Malmö FF gästade och är, åtminstone tillfälligt, serieledare.

Saidis tre mål fixade Degerfors första trea

9 maj 2022
Degerfors såg ut att gå mot en sjunde raka förlust, men med sju minuter kvar vaknade Abdelrahman Saidi och vände på matchen mot Sundsvall med tre mål. Samtidigt tog IFK Norrköping och Häcken tre pinnar och på Borås Arena delade Elfsborg och Djurgården på poängen.

Shamoun matchhjälte för Kalmar

8 maj 2022
Noah Shamoun gjorde båda målen i Kalmar FF:s 2–0-seger mot Hammarby. Samtidigt vann IK Sirius med samma siffror borta mot Varbergs BoIS.

AIK tog fjärde raka hemmasegern

7 maj 2022
AIK säkrade sin fjärde raka 1-0–seger på Friends Arena efter att Alexander Milosevic gjort matchens enda mål mot IFK Göteborg. Senare på kvällen plockade Malmö FF tre poäng.

Djurgården kvitterade sent mot Helsingborg

5 maj 2022
Djurgården kom tillbaka från ett 2–0-underläge hemma mot Helsingborgs IF. Isak Hien nickade in 2–2-målet för hemmalaget i den 92:a minuten.