Cupvinnaren Isak: "Hade planerat att ta in Stefanelli"

Finalen av Cupen i Allsvenskan Fantasy blev en tät historia. Isak Munters "Kevin Alvarez FC" drog till slut det längsta strået mot Victor Högnäs och hans "El Toro".
– Det känns jättekul. Det var verkligen inget jag hade förväntat mig inför säsongen, säger segertränaren Munter.

Klassiska kompisligor, head to head-utmaningar, totalserien och jobbtävlingar. Spänningen i Allsvenskan Fantasy kan hittas i många olika skepnader. En av de stora tävlingarna inom spelet börjar dock inte förrän halvvägs in på säsongen. En turneringsform där även de bästa kan se sig utmanövrerade med enkelhet. Vi pratar givetvis om Cupen, och efter 15 utslagsomgångar har vi en segrare.

Grattis Isak Munter, som med laget "Kevin Alvarez FC" lade vantarna på cuptiteln efter en jämn final mot Victor Högnäs "El Toro". 58–48 slutade matchen till IFK Norrköping-supportern Munters favör.

– Det känns jättekul. Det var verkligen inget jag hade förväntat mig inför säsongen. Men lite förhoppningar hade man ju när man såg att det gick bra efter några omgångar, säger Munter när han nås av segerbeskedet.

Hur mycket tankar och energi har lagts på cupspelet under säsongens gång?

– 
I början så tänkte jag inte så mycket på det. Jag förväntade mig att åka ut rätt tidigt som vanligt. Men när en kompis påminde mig runt omgång 20 att jag var kvar fortfarande så började jag lägga mer energi på det. Jag hade två av mina chips kvar rätt sent in på säsongen så jag började planera cupen väldigt mycket efter dem.

Gjorde du några drag för att få ett övertag i finalomgången?

– På förhand tänkte jag att kaptenerna skulle avgöra. Vi hade relativt lika lag, med skillnaden att han hade Colak som kapten och jag Edvardsen. Nu blev det ju inget mål för någon av dem men det gynnade nog mig mer till slut.

– Jag hade planerat att ta in Stefanelli men det hade jag precis för lite budget för, så där satt man och blev irriterad när han gjorde två mål. Men det gick bra till slut. Mitt Mjällby-försvar som jag satsat på rätt hårt under hösten tror jag avgjorde.

Och när vi har en sådan skicklig Fantasy-tränare på tråden kan vi inte undgå att fråga vilka lärdomar som dras till nästa säsong?

– Det är väl framförallt är att bli bättre under våren. Jag brukar alltid starta riktigt medelmåttigt för att sedan vara starkare från ungefär efter sommaruppehållet och framåt. Att ta lite mindre minuspoäng hade nog inte varit fel heller, summerar Isak Munter.

Vi önskar stort grattis till segern i Cupen – en bedrift som föräras med en matchtröja från favoritlaget IFK Norrköping, FIFA 22 från EA Sports och en officiell Allsvenskan-boll från Select.

Intresset för Allsvenskan och Superettan ökar – hög upplevd trygghet på arenorna

20 maj 2022
I en analys gjord av Upplevelseinstitutet, på uppdrag av Svensk Elitfotboll, står det bland annat klart att intresset för Allsvenskan och Superettan ökat under pandemin och att publiken känner en hög upplev trygghet inne på arenan.

Hammarby-duon skänker prispengar till "Samhällsmatchen"

20 maj 2022
Varje månad ger elitfotbollens huvudsponsor Unibet 10 000 kronor till vinnarna för Månadens spelare och tränare i Allsvenskan att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. – Mina 10 000 kr skänker jag till Samhällsmatchen som ser till att Hammarby gör ett stort arbete även utanför fotbollen, säger Williot Swedberg, som blev månadens spelare i Allsvenskan i april.

Överlägset Djurgården slog Malmö FF

16 maj 2022
Djurgården hade en fin kväll på Tele2 Arena och besegrade de regerande mästarna med 4-0.

Målglatt Stockholmsderby slutade oavgjort

15 maj 2022
Händelserikt derby på Tele2 Arena och nya Jeremejeff-mål när den allsvenska söndagen inleddes. Senare på eftermiddagen tog IFK Norrköping och Degerfors tre poäng. För IFK Göteborg och Varbergs BoIS blev det delad pott.

Mjällby räddade sen pinne mot Värnamo

14 maj 2022
Herman Johanssons kvitteringsmål i den 95:e minuten räddade en poäng för Mjällby AIF, efter att Oscar Johansson gett IFK Värnamo ledningen i den första halvleken.

Marti Cifuentes vinner Månadens Tränare

13 maj 2022
Efter Hammarbys rivstart på säsongen med fem segrar på fem matcher i april vinner Martí Cifuentes Månadens Tränare i Allsvenskan i april.

Williot Swedberg är Månadens Spelare i april

13 maj 2022
Hammarby-mittfältaren Williot Swedbergs enastående insatser i april gör att han tar hem säsongens första Månadens Spelare i Allsvenskan.

AIK upp i topp

11 maj 2022
Gnaget säkrade sin femte raka hemmaseger när Malmö FF gästade och är, åtminstone tillfälligt, serieledare.

Saidis tre mål fixade Degerfors första trea

9 maj 2022
Degerfors såg ut att gå mot en sjunde raka förlust, men med sju minuter kvar vaknade Abdelrahman Saidi och vände på matchen mot Sundsvall med tre mål. Samtidigt tog IFK Norrköping och Häcken tre pinnar och på Borås Arena delade Elfsborg och Djurgården på poängen.

Shamoun matchhjälte för Kalmar

8 maj 2022
Noah Shamoun gjorde båda målen i Kalmar FF:s 2–0-seger mot Hammarby. Samtidigt vann IK Sirius med samma siffror borta mot Varbergs BoIS.

AIK tog fjärde raka hemmasegern

7 maj 2022
AIK säkrade sin fjärde raka 1-0–seger på Friends Arena efter att Alexander Milosevic gjort matchens enda mål mot IFK Göteborg. Senare på kvällen plockade Malmö FF tre poäng.

Djurgården kvitterade sent mot Helsingborg

5 maj 2022
Djurgården kom tillbaka från ett 2–0-underläge hemma mot Helsingborgs IF. Isak Hien nickade in 2–2-målet för hemmalaget i den 92:a minuten.