Inför finalen i Dplaycupen: "Viktigt med rätt kapten"

Sista omgången i Allsvenskan Fantasy innebär final i Dplaycupen! Johannes Perssons "Guldbollen 2020" och Albin Widells "En cigg i paus" är våra finalister.
– Som alltid blir det nog viktigt att träffa in rätt kapten, framförallt nu utan "chips", konstaterar head coach Persson.

Från början var det 16 382 lag som gick in i Dplaycupens första utslagningsfas. Efter 13 mer och mindre spännande utslagsomgångar är det nu bara två lag kvar.

Johannes Perssons "Guldbollen 2020" utklassade "Hosof IF" i semifinalen medan Albin Widells "En cigg i paus" knep finalplatsen med en ynka poäng mer än Johan Fasths "Är det Brasilien?".

Hela vägen till final i Dplaycupen. Trodde du att det skulle gå så här långt?
Johannes Persson: Nej, det var en positiv överraskning! Normalt sett brukar man åka ut en bit innan slutomgångarna, men i år har jag haft marginalerna med mig när jag har behövt det.

Albin Widell: Hade ingen tanke om final när cupen startade. Det är inte förrän de senaste 5-6 omgångarna som jag börjat tro på det.

Hur stort fokus har cupspelet fått under hösten?
JP: Ganska lite faktiskt. Är väl först nu på slutet som jag har börjat fokusera mer på det när jag sett att det har funnits möjlighet att gå långt. Tidigare har jag fokuserat mer på att ta hem kampen i de privata ligor som jag har varit med i, men nu när jag är i final så ligger allt fokus på cupen!

AW: Cupen har varit prio nu de senaste veckorna. Trots prestigen i kompisligan, så känns cupen lite mäktigare.

Vilket eller vilka drag har varit avgörande för att ta dig till finalen?
JP: Jag har hittat en ganska stabil elva under hösten som har plockat sina poäng och har därmed undvikit några större dippar. Tror också jag har haft en rätt bra mix av spelare från olika klubbar, vilket gjort att jag inte drabbats lika hårt när lag har kommit in i svackor. Sen har jag inte hållit kvar vid dyra spelare som har tappat formen utan jag har varit snabb på att byta bort dessa för att göra plats åt mer formstarka spelare. 

AW: Förutom självklara saker som att ta in rätt spelare, så handlar det om att läsa av motståndarlaget lite. Sen har jag inte tagit några minuspoäng och använt mina chips i rätt lägen. 

Båda lagen har förbrukat sina chips vilket bådar för en på förhand jämnnare final än ifjol, där Love Hallerby var favorittippad, och även vann, med "Två kaptener" sparat till slutomgången.

JP: Som alltid blir det nog viktigt att träffa in rätt kapten, framförallt nu utan "chips". Det är två bra elvor som möts så tror det kommer bli jämnt och förhoppningsvis många poäng. Hoppas det är jag som har marginalerna med mig i slutändan för det skulle sitta fint med en cupseger som avslutning på året! 

AW: Hoppas på en jämn match. Avgörande blir kaptensvalet och den som har mest tur.

Vi önskar de båda finaltränarna lycka till inför slutomgången.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Fotbollssäsongen igång

22 jan 2021
Det har gått lite drygt en och en halv månad sedan Allsvenskan avslutades. Idag inleddes träningsmatchandet när IF Elfsborg tog emot BK Häcken i Borås.

Alla övergångar i Allsvenskan

20 jan 2021
Den nya säsongen närmar sig med stormsteg och redan på fredag drar träningsmatchandet igång. Så här har de 16 klubbarnas trupper förändrats under vintern.

Fjoluson till Hammarby: "Känns fantastiskt"

17 jan 2021
Hammarby värvar Jon Gudni Fjoluson, senast i norska SK Brann, på ett treårskontrakt. – Det känns fantastiskt att komma till Hammarby, säger mittbacken.

Spelordningen för Allsvenskan 2021

14 jan 2021
Spelordningen för Allsvenskan 2021 är fastställd.

discovery+ sänder från försäsongen

14 jan 2021
discovery+ gör en historisk storsatsning på svensk fotboll och visar fler försäsongsmatcher än vad som tidigare någonsin visats under en försäsong.

IFK Norrköping värvar från Rosenborg

13 jan 2021
Samuel Adegbenro är klar för IFK Norrköping. Den nigerianske yttern ansluter från norska Rosenborg BK. – Samuel är en offensiv spelare som kommer att ge oss ytterligare spets, säger huvudtränaren Rikard Norling.

Blomqvist återvänder till Mjällby

11 jan 2021
Mittfältaren Andreas Blomqvist återvänder till Mjällby AIF efter att ha lämnat IFK Norrköping. – Att kunna presentera ”Adde” som ett nyförvärv är självklart en drömvärvning, säger sportchefen Hans Larsson.

Mitov Nilsson klar för IK Sirius

8 jan 2021
Den förre guldmålvakten är tillbaka i Sverige. David Mitov Nilsson spelar i IK Sirius nästa säsong.

Oscar Jansson till Peking

8 jan 2021
IFK Norrköping har värvat Örebro SK:s burväktare Oscar Jansson.

Boakye: "Allsvenskan kommer bli jättetuff"

7 jan 2021
Halmstads BK:s Thomas Boakye står på gränsen till högsta serien efter sex säsonger i Superettan. – Alla spelare i HBK vet att Allsvenskan blir väldigt tuff men vi kommer jobba hårt, säger mittfältaren.

Ekdal till Djurgården

5 jan 2021
Hjalmar Ekdal var utlånad från Hammarby till IK Sirius under fjolårssäsongen. Nu är han klar för Djurgården.

Marcus Mathisen klar för IK Sirius

5 jan 2021
24-årige Mathisen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två år med förra säsongens tabelltia.