Inför GW#8: Peter Abrahamsson

Inför GW#8: Peter Abrahamsson

Inför omgång 8 av Allsvenskan Fantasy tittar vi närmare på toppmålvakterna, där BK Häckens Peter Abrahamsson sticker ut som bäste poängsamlare så här långt.

Han delade utmärkelsen för flest hållna nollor förra säsongen med AIK:s stjärnskott Oscar Linnér och hade en svårslagen räddningsprocent på 80%.

I år släppte han inte in sitt första mål 2018 förrän långt in på försäsongen.

BK Häckens burväktare Peter Abrahamsson fortsätter att vara en av Allsvenskans bästa målvakter - och det märks i poängskörden i Allsvenskan Fantasy.

Pluspoäng för straffräddning
Tillsammans med IFK Norrköpings Isak Pettersson och Lucas Hägg Johansson i hemmastarka Kalmar FF utgör Peter Abrahamsson topp 3 bland målvakterna på spelet.

Det som gör att Abrahamsson sticker ut i toppen är framför allt att han har en räddad straffspark – en insats som gav fem extra poäng att ta med utöver en hållen nolla i lagets 3-0-seger borta mot Trelleborg i början av maj.

Målvakten med flest hållna nollor
Att målvakten man har ska skaffa sig värdefulla poäng tack vare räddade straffar är en riskabel taktik. Men 29-årige Abrahamsson har andra fina, mer stabila, siffror att luta sig mot: han är nämligen den med flest hållna nollor hittills sedan spelets start, fyra stycken.

Han är långt ifrån den med flest räddningar – Nikola Petric i BP toppar med 34, Abrahamsson har gjort 20 – och vill man sticka ut med sitt målvaktsval är han inte heller den rätte att plocka in; 15,8% av spelarna har nämligen honom i sitt lag just nu, förvisso långt efter Malmös Johan Dahlin som fått förtroendet hos 32,9% lag. Men vill du slippa fundera på vem som ska vakta målet från omgång till omgång är Häckens burväktare ett säkert kort över en hel säsong.

BK Häckens två kommande motståndare innan uppehållet:
AIK (h)
Östersunds FK (b)

Kom ihåg att deadline för omgång 7 är idag tisdag kl. 18.00!

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!