Jiloan Hamad – populärast av alla

Jiloan Hamad – populärast av alla

Vad får man om man blandar en sval fjolårssäsong, mittentippat lag i år och fyra mål på de två omgångar som spelades innan Allsvenskan Fantasy satte igång? Hammarbys Jiloan Hamad vald av tre femtedelar av spelets tränare, förstås.

Mittfältaren finns med i hela 59.9% av lagen, och det var rivstarten på säsongen i kombination med ett utgångspris på 8.5mSEK som låg bakom mångas val att ta in Hamad, som återvände till svensk fotboll inför förra säsongen.

I åtta av de nio spelade omgångarna i Allsvenskan Fantasy har han varit den spelare som flest hoppats på i kaptensrollen. Och i takt med att serieledande Hammarby öst in mål har det inte funnits någon anledning för någon att byta ut honom.

Inte bäste poängsamlare
Men är han en av de spelare som gjort allra flest poäng? Njäe. Han ligger just nu på en delad 15:e-plats (kom ihåg, det hann spelas två omgångar av Allsvenskan innan Fantasy drog igång), och även om 48 poäng är bra, så är han faktiskt ganska långt efter Örebros Nahir Besara och Sundsvalls Romain Gall, som toppar med 65 pinnar var.

Det är ändå givet att offensiva Hammarby-spelare är bra att ha i laget, då de varit målfarliga under i stort sett hela våren. På samma sätt är det populärt med defensivt solida AIK-backar, det syns inte minst hos Ramsus Lindkvist – vänsterbreddaren är nämligen näst populärast då han är vald av 35,1% av tränarna.

Många hade även hoppats på Johan Dahlin i regerande mästarna Malmös mål, men trots att han är den klart mest valda målvakten har han ändå 15 burväktare framför sig i poängställningen.

Nästan allas favorit
I Allsvenskan Fantasy kan man ange vilket som är ens favoritlag i Allsvenskan, och när man tittar på vilka supportrar som valt vilka spelare blir det tydligt att många kanske låter hjärna istället för hjärta tala på övergångsmarknaden.

Hamad finns med – kanske inte helt oväntat – i hela 80,3% av Hammarby-fansens Fantasy-lag, men han är även populärast hos lokalrivalerna AIK och Djurgården.

Men det finns en supporterskara som hittat en som trumfar honom: IFK Norrköping-fansen har helst David Moberg Karlsson i sitt lag, 61% har tagit ut honom. Med 47 inspelade poäng samt ett nuvarande värde på 7,8mSEK kan man förstå varför. Men även där är Jiloan Hamad, med 57,5%, god tvåa.