Johannes vann Dplaycupen: "Hann bli lite nervös"

Bland två duktiga finalister i Dplaycupen var det Johannes Perssons och laget "Guldbollen 2020" som drog längsta strået mot Albin Widells "En cigg i paus".
– Jag hade inte direkt planerat för att slänga in Kebba Ceesay mot ett Europajagande Norrköping, men som tur var levererade AC som vanligt, konstaterar segraren Persson i efterhand.

Det var upplagt för en jämn final mellan Johannes Persson och Albin Widell i Dplaycupen i Allsvenskan Fantasy då både Perssons lag "Guldbollen 2020" och Widells "En cigg i paus" hade förbrukat sina chips på vägen till slutomgången. 

cupen-vinnare-2020-johannes

När matcherna var spelade och poängen ihopräknade stod "Guldbollen 2020" som segrare med 70 pinnar mot "En cigg i paus" 59. Vi gratulerar därmed Malmö FF-supportern Johannes Persson till segern i Dplaycupen i år!

Grattis till segern i Dplaycupen! Nu när allt är avgjort; hur såg taktiken ut inför finalomgången?

– Jag började planera redan i semifinalen för att få in Anders Christiansen i slutomgången eftersom han har varit stekhet hela säsongen – när han inte varit avstängd. Dessutom mötte MFF Östersund i sista omgången och deras form har ju varit direkt bedrövlig på slutet, konstaterar Persson i sin segerintervju.

– Jag hann bli lite nervös när både Vecchia och Ogbu lite oväntat lämnade återbud, då jag inte direkt hade planerat för att slänga in Kebba Ceesay mot ett Europajagande Norrköping, men som tur var levererade AC som vanligt.

Hur länge funderade du över kaptensvalet, som föll på IFK Norrköpings Sead Haksabanovic?

– Det blev en del funderande, framförallt mellan om jag skulle välja Haksabanovic eller Christiansen. Det som fällde avgörandet för mig var att jag kände mig ganska säker på att min finalmotståndare skulle välja Haksabanovic som sin kapten. Jag ville därför säkra upp lite eftersom jag tyckte att jag hade en fördel av att formen på mina spelare var något bättre än min motståndares. 

– Med facit i hand så hade ju AC varit ett bättre val, men jag ska inte klaga med tanke på utgången!

Efter framgången i cupen, är siktet inställt på en topplacering i totalligan nästa år?

– Ja det är klart att jag skulle vilja få till en bättre placering i totalligan då jag tycker att det är lite mer prestige i den. Dessutom är det svårt att sikta in sig på cupen igen då det är så mycket tillfälligheter som avgör om man går långt där. Men jag har såklart inget emot att vinna cupen nästa år också om jag skulle få möjlighet!

Vilka lärdomar tar du med dig från Allsvenskan Fantasy 2020 in i 2021?

– Nästa år ska jag hålla lite längre på höstens frikort tills efter transferfönstret har stängt i alla länder. I år använde jag det någon vecka för tidigt, vilket resulterade i att jag fick kämpa mycket hela hösten för att få in rätt spelare.

– Det är egentligen först i slutomgångarna som jag har fått till en trupp och elva som jag är hyfsat nöjd med så om jag ska gå långt nästa år tror jag det är där jag kan hitta fler poäng, säger Johannes Persson.

Som vinnare av Dplaycupen 2020 prisas Persson med en matchtröja från favoritlaget Malmö FF, FIFA21 från EA Sports samt en officiell Allsvenskan-boll från SELECT.

Fotbollssäsongen igång

22 jan 2021
Det har gått lite drygt en och en halv månad sedan Allsvenskan avslutades. Idag inleddes träningsmatchandet när IF Elfsborg tog emot BK Häcken i Borås.

Alla övergångar i Allsvenskan

20 jan 2021
Den nya säsongen närmar sig med stormsteg och redan på fredag drar träningsmatchandet igång. Så här har de 16 klubbarnas trupper förändrats under vintern.

Fjoluson till Hammarby: "Känns fantastiskt"

17 jan 2021
Hammarby värvar Jon Gudni Fjoluson, senast i norska SK Brann, på ett treårskontrakt. – Det känns fantastiskt att komma till Hammarby, säger mittbacken.

Spelordningen för Allsvenskan 2021

14 jan 2021
Spelordningen för Allsvenskan 2021 är fastställd.

discovery+ sänder från försäsongen

14 jan 2021
discovery+ gör en historisk storsatsning på svensk fotboll och visar fler försäsongsmatcher än vad som tidigare någonsin visats under en försäsong.

IFK Norrköping värvar från Rosenborg

13 jan 2021
Samuel Adegbenro är klar för IFK Norrköping. Den nigerianske yttern ansluter från norska Rosenborg BK. – Samuel är en offensiv spelare som kommer att ge oss ytterligare spets, säger huvudtränaren Rikard Norling.

Blomqvist återvänder till Mjällby

11 jan 2021
Mittfältaren Andreas Blomqvist återvänder till Mjällby AIF efter att ha lämnat IFK Norrköping. – Att kunna presentera ”Adde” som ett nyförvärv är självklart en drömvärvning, säger sportchefen Hans Larsson.

Mitov Nilsson klar för IK Sirius

8 jan 2021
Den förre guldmålvakten är tillbaka i Sverige. David Mitov Nilsson spelar i IK Sirius nästa säsong.

Oscar Jansson till Peking

8 jan 2021
IFK Norrköping har värvat Örebro SK:s burväktare Oscar Jansson.

Boakye: "Allsvenskan kommer bli jättetuff"

7 jan 2021
Halmstads BK:s Thomas Boakye står på gränsen till högsta serien efter sex säsonger i Superettan. – Alla spelare i HBK vet att Allsvenskan blir väldigt tuff men vi kommer jobba hårt, säger mittfältaren.

Ekdal till Djurgården

5 jan 2021
Hjalmar Ekdal var utlånad från Hammarby till IK Sirius under fjolårssäsongen. Nu är han klar för Djurgården.

Marcus Mathisen klar för IK Sirius

5 jan 2021
24-årige Mathisen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två år med förra säsongens tabelltia.