Mer tid att spika ditt fantasylag! 

Allsvenskan Fantasy har öppnat och precis som vanligt kan vi presentera en rad nyheter för årets upplaga. Bland annat har deadlinen för en omgång flyttats till fem minuter innan avspark – vilket ger dig 55 minuter mer att fila på din trupp inför varje omgång. 

Säsongen 2023 är det framför allt tre större förändringar som sker i spelet: 

1. Deadline flyttas till fem minuter innan match
Vi har alla varit där. Att missa en deadline förstör så mycket – och kan göra det svårt att upprätthålla suget för Fantasy. Förhoppningsvis har vi gjort det lite enklare för alla som spelar nu genom att flytta deadline från en timme innan match till fem minuter innan avspark. Det gör att du kan stå på arenan, se uppvärmningen och ändå ha möjlighet att göra byten i ditt Fantasylag. Inte dumt va? 

2. Fler cuper! 
Varje liga kommer från och med i år också ha ett cupspel. Det gör att du i kompisligan kan kröna både ligamästare och cupmästare. Hur många omgångar i cupen som spelas beror på hur många som deltar i ligan. Givetvis finns den stora cupen också kvar! 

3. Målvakternas år 
Varje spelare och position i Allsvenskan Fantasy ska vara viktig. Därför har vi förbättrat poängsystemet för målvakter. Från och med nu kommer en målvakt som håller nollan få fem poäng istället för fyra. Målvakten får också en poäng för två räddningar istället för tre som det var tidigare. Utöver detta har vi lagt till så att måvakten får minuspoäng för varje insläppt mål (förutom det första). Målsättningen är att göra målvaktsvalet viktigare än tidigare. 

Ett konto – flera tjänster!
Från och med 2023 använder du ett Fotbollskonto för att spela Allsvenskan Fantasy. Det är gratis, och påverkar inte spelet någonting. Fördelen för dig som användare är att du får tillgång till flera andra spännande tjänster med samma konto – så som Fotboll Play.  

I Fantasy finns det möjlighet att koppla din historik i spelet till ditt nya konto. Är du en sådan tränare som helst vill glömma historiken så behöver du inte koppla ihop dina konton. Valet är ditt! Du gör det under "Användarprofil" inne i spelet. 

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Malmö FF vann stort hemma mot Degerfors

5 jun 2023
Malmö FF kunde besegra Degerfors IF med hela 5–0. Samtidigt lyckades BK Häcken bortavinna i Varberg.

Delad pott mellan AIK och Kalmar FF

4 jun 2023
Söndagen inleddes med två oavgjorda matcher mellan AIK och Kalmar FF, respektive Bajen och Halmstads BK.

Ståhl cykelsparkade segern till Mjällby

3 jun 2023
Adam Ståhl gjorde matchens enda mål när Mjällby AIF vann borta mot IFK Göteborg.

Nominerade till Månadens Spelare i maj

2 jun 2023
IF Elfsborg och BK Häcken har med två spelare var medan Kalmar FF:s Mileta Rajovic fullbordar de fem nominerade till Månadens Spelare i Allsvenskan i maj.

De kan bli Månadens Tränare i maj

2 jun 2023
Jimmy Thelin, Per-Mathias Högmo samt Olof Mellberg och Andreas Engelmark är nominerade när Månadens Tränare i maj ska utses.

Tremålsseger för BK Häcken i derbyt

29 maj 2023
BK Häcken vann klart hemma mot IFK Göteborg. Samtidigt bortavann IFK Värnamo mot Hammarby – och Degerfors IF och Varbergs BoIS delade på poängen.

Kalmar FF vände sent mot IFK Norrköping

28 maj 2023
Tack vare två sena mål kunde Kalmar FF gå segrande ur söndagens hemmamöte med IFK Norrköping.

Sena mål gav andra raka bortasegern för HBK

27 maj 2023
Halmstads BK tog sin andra raka bortaseger i Allsvenskan efter att två sena mål av Kazper Karlsson och Viktor Granath avgjort matchen mot Mjällby AIF.

Fyra mål och delad pott på Stora Valla

25 maj 2023
Markus Karlsson nätade i sin allsvenska debut för Hammarby när laget spelade 2–2 borta mot Degerfors IF.

Avsparkstider fastställda för omgång 16-26

25 maj 2023
Matcherna i omgång 16-26 av Allsvenskan är fastställda med datum och avsparkstid. De avslutande omgångarna fastställs efter sommaren.

Djurgården fortsatt obesegrade på hemmaplan 

25 maj 2023
Djurgården fortsatte sin hemmasegersvit på Tele2 Arena när man besegrade regerande mästarna Häcken med 1-0.

Elfsborg vände underläge – upp som tabelltvåa

22 maj 2023
På Platinumcars Arena vände gästande Elfsborg underläge till vinst med 2-1 och gick därmed upp till tabellens andraplats. I smålandsderbyt mellan Värnamo och Kalmar var det även här bortalaget som drog det längsta strået och Kalmar FF åkte från Finnvedsvallen med tre poäng.