Niclas vann DHL-ligan: "Helt fantastiskt"

Niclas Draagrevo spurtade starkt och tog hem månadens tränare i maj, vilket även innebär totalseger i den nu avslutade DHL-ligan.
– Det känns helt fantastiskt, ingenting som jag varken hade förväntat mig eller räknat med, säger Niclas.

En ny Fantasy-månad är till ända, men maj var ingen vanlig period i spelet. Från 4-28 maj pågick nämligen DHL-ligan, en turneringsfas där samtliga lag deltog och där extra fina priser så som en Fatboy – en stor sittkudde – och en specialdesignad brödrost adderats till potten. 

Efter en tuff kamp i toppen drog till slut Niclas Draagrevo det längsta strået med laget ”NzN” på 408 poäng, fyra pinnar före tvåan Erik Granberg med ”BK Bollrädd”, och åtta poäng ned till trean Kenneth Spång och ”Sthlm city slickers”.

niclas

– Det känns helt fantastiskt, ingenting som jag varken hade förväntat mig eller räknat med. Går bra nu, precis som för mesta mästarna, säger Niclas när han nås av vinstbeskedet.

Av de 408 poängen togs 94 i den senaste omgången, en beryktad double gameweek där Malmö FF och GIF Sundsvall spelade två matcher i samma Fantasy-omgång. Niclas var en av många som nyttjade detta med chipset ”Två kaptener”.

– På grund av just double gameweek tog jag in två av kanske Malmös just nu bästa spelare, Sören Rieks och Anders Christiansen, på mittfältet och gav dom båda kaptensbindeln. Detta då MFF hade just två matcher och jag vet att både Rieks och AC levererar när det väl gäller, så var det inget snack om den saken.

Vad har fungerat extra bra för dig den senaste månaden?

– Svårt att peka på någon specifik sak. Dock har jag lagt ner mycket tid, mer än någonsin faktiskt, på att kolla allsvenska matcher, analyser samt scouting för att få maximal utdelning i Fantasy. En annan grej som också är värt att nämna är väl att jag har lyckats pricka rätt med övergångarna och framförallt val av kaptener denna månad. 

Niclas kommer dock inte att sväva iväg efter segern. Segertränaren är istället mån om att se till så att ”NzN” håller fötterna på jorden trots den tidiga framgången.

– Jag har inget mål med Fantasy faktiskt. Jag bara köra på och ta en omgång i taget, konstaterar Niclas.

Vi på Allsvenskan Fantasy önskar ett stort grattis. Utöver de speciella DHL-ligan-priserna berikas månadens tränare även som vanligt med en signerad tröja från favoritlaget i Allsvenskan, FIFA19 från EA Sports samt en allsvensk boll från Select.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.

Svenska Cupen uppskjuten tills vidare

19 maj 2020
SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen – vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Åhman Persson ställer skorna på hyllan

18 maj 2020
Efter en segdragen knäskada har Robert Åhman Persson bestämt sig för att avsluta karriären.

Vi accepterar inte ett yrkesförbud

15 maj 2020
Hela världen har drabbats på ett brutalt sätt av förekomsten av viruset kallat Covid-19, så också Sverige. Den svenska statens hållning är att i första hand minska smittspridningen i samhället och såväl företag som egna individer har tilldelats ett stort eget ansvar. Vi anser att en öppning av den svenska elitfotbollen varken skulle öka smittspridningen i landet eller motsäga det egna individuella ansvaret.

Svensk fotboll kommenterar FHM-möte

15 maj 2020
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna SEF och EFD hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare.

Jakob Johansson tillbaka i Blåvitt

13 maj 2020
IFK Göteborg värvar hem mittfältaren Jakob Johansson på ett kontrakt till och med säsongen 2022. – Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt, säger 29-åringen.

Olsson: ”Jag kan bli lite manisk ibland”

13 maj 2020
För fyra år sedan var Theodor Olsson tveksam till att ta sig an ett 16-årslag, idag är han assisterande tränare i IK Sirius. Och förklaringen kräver kanske en parallell till fiktiva karaktärer som Carrie Mathison och Sherlock Holmes. – Liksom dem är jag nog sån att jag kan bli manisk ibland. Det jag gjort har jag gjort till hundra procent, konstaterar det 23-åriga stjärnskottet i en intervju med Unicoach.

Svensk Elitfotbolls protokoll med riktlinjer för Allsvenskan och Superettan

12 maj 2020
Svensk Elitfotboll har en gemensam önskan att Allsvenskan och Superettan ska starta den 14 juni. För att det över huvud taget ska vara möjligt krävs ett godkännande från Folkhälsomyndigheten.

Rönning: "Jag ville visa vad jag kunde"

12 maj 2020
Efter sin allsvenska debut och ytterligare sju matcher fick Tim Rönning blodad tand. Nu tar han sikte mot startplatsen mellan stolparna i IF Elfsborg.

Tiotalets skyttekungar i Allsvenskan

10 maj 2020
Mohamed Buya Turay blev 2010-talets sista skyttekung med sina 15 mål 2019. Minns du alla målkungar från de senaste tio åren?