Niclas vann DHL-ligan: "Helt fantastiskt"

Niclas Draagrevo spurtade starkt och tog hem månadens tränare i maj, vilket även innebär totalseger i den nu avslutade DHL-ligan.
– Det känns helt fantastiskt, ingenting som jag varken hade förväntat mig eller räknat med, säger Niclas.

En ny Fantasy-månad är till ända, men maj var ingen vanlig period i spelet. Från 4-28 maj pågick nämligen DHL-ligan, en turneringsfas där samtliga lag deltog och där extra fina priser så som en Fatboy – en stor sittkudde – och en specialdesignad brödrost adderats till potten. 

Efter en tuff kamp i toppen drog till slut Niclas Draagrevo det längsta strået med laget ”NzN” på 408 poäng, fyra pinnar före tvåan Erik Granberg med ”BK Bollrädd”, och åtta poäng ned till trean Kenneth Spång och ”Sthlm city slickers”.

niclas

– Det känns helt fantastiskt, ingenting som jag varken hade förväntat mig eller räknat med. Går bra nu, precis som för mesta mästarna, säger Niclas när han nås av vinstbeskedet.

Av de 408 poängen togs 94 i den senaste omgången, en beryktad double gameweek där Malmö FF och GIF Sundsvall spelade två matcher i samma Fantasy-omgång. Niclas var en av många som nyttjade detta med chipset ”Två kaptener”.

– På grund av just double gameweek tog jag in två av kanske Malmös just nu bästa spelare, Sören Rieks och Anders Christiansen, på mittfältet och gav dom båda kaptensbindeln. Detta då MFF hade just två matcher och jag vet att både Rieks och AC levererar när det väl gäller, så var det inget snack om den saken.

Vad har fungerat extra bra för dig den senaste månaden?

– Svårt att peka på någon specifik sak. Dock har jag lagt ner mycket tid, mer än någonsin faktiskt, på att kolla allsvenska matcher, analyser samt scouting för att få maximal utdelning i Fantasy. En annan grej som också är värt att nämna är väl att jag har lyckats pricka rätt med övergångarna och framförallt val av kaptener denna månad. 

Niclas kommer dock inte att sväva iväg efter segern. Segertränaren är istället mån om att se till så att ”NzN” håller fötterna på jorden trots den tidiga framgången.

– Jag har inget mål med Fantasy faktiskt. Jag bara köra på och ta en omgång i taget, konstaterar Niclas.

Vi på Allsvenskan Fantasy önskar ett stort grattis. Utöver de speciella DHL-ligan-priserna berikas månadens tränare även som vanligt med en signerad tröja från favoritlaget i Allsvenskan, FIFA19 från EA Sports samt en allsvensk boll från Select.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Jämna träningsmatcher inför omstarten

20 jun 2019
Flera av de allsvenska lagen har mötts i träningsmatcher under veckan för att få fart på benen lagom till att serien drar igång igen.

Andra omgången i Europa lottad

19 jun 2019
Igår lottades den första kvalrundan i både Champions och Europa League. I Nyon lottades idag också den andra rundan av turneringarna.

Lottat för de svenska lagen i Europa

18 jun 2019
Idag lottades de första kvalrundorna till Champions League och Europa League. AIK, Malmö FF och IFK Norrköping har fått sina första motståndare.

Hallenius lämnar GIF Sundsvall

17 jun 2019
I fjol gjorde Linus Hallenius en kanonsäsong och slutade på andra plats i den allsvenska skytteligan. I våras skrev han på ett långtidskontrakt, men nu lämnar han GIF Sundsvall för Cypern och Apoel FC.

Henrik Larsson tillbaka i HIF

16 jun 2019
Under en presskonferens på söndagen presenterade Helsingborgs IF Per-Ola Ljungs efterträdare. Det blev Henrik Larsson som därmed återkommer till klubben efter 2,5 års frånvaro.

HIF ersätter Ljung som huvudtränare

15 jun 2019
Helsingborgs IF meddelar under lördagen att Per-Ola Ljung lämnar sitt uppdrag som huvudtränare i klubben. – Det har varit en härlig utmaning och jag har njutit av uppdraget att ta upp HIF i Allsvenskan, säger Ljung.

Allsvenskans omgång 23-28 fastställda

14 jun 2019
Höstens omgång 23-28 för Allsvenskan är fastställda. Några av matcherna kan komma att påverkas beroende på sommarens kval till Europaspelet.

Elyounoussi tackar laget för utmärkelsen

10 jun 2019
AIK:s norske landslagsspelare Tarik Elyounoussi tackar sina lagkamrater till utmärkelsen Månadens spelare för maj månad. –Utan dem så hade det inte blivit som det blivit, säger en glad vinnare efter den avslutande derbysegern mot Hammarby innan uppehållet.

Bilder: Skytteligan efter vårsäsongen 2019

7 jun 2019
Drygt en tredjedel av Allsvenskan 2019 är spelad när serien nu går på uppehåll. Vi passar på att titta till skytteligan efter vårsäsongen, där AIK:s Tarik Elyounoussi toppar efter en sensationell målform under de senare omgångarna.

Vila I Frid Lennart Johansson – 1929-2019

5 jun 2019
Svensk fotboll har sorg. Lennart Johansson, en av svensk fotbolls allra största har den 4 juni gått bort efter en tids sjukdom. Lennart Johansson blev 89 år gammal.

Rosenbergs mål säkrade seger i Skånederbyt

2 jun 2019
Det var en match med två ansikten när Helsingborg och Malmö gjorde upp på Olympia. MFF dominerade den första och hade 1-0 i paus. I denna andra kom HIF ut starkt och skapade mängder med målchanser, men Johan Dahlin räddade allt och Malmö FF tog tre nya poäng.

AIK starkast i Stockholmsderbyt

2 jun 2019
Sebastian Larsson gjorde två mål på tre minuter mitt i den första halvleken. Mittfältarens baljor blev matchens enda och det blev AIK som fick fira tre poäng.