Nytt för i år: Totalvinnaren får plats på Allsvenskans Stora Pris

För första gången i Allsvenskan Fantasys femåriga historia kommer totalvinnaren att få möjlighet att ta emot ett exklusivt Fantasy-pris kring Allsvenskans Stora Pris.
– Vinnaren av Allsvenskan Fantasy förtjänar att hyllas, säger Kaveh Sarvari, evenemangs- och privatmarknadsansvarig i Svensk Elitfotboll - och projektledare för Allsvenskans Stora Pris.

Årets upplaga av Allsvenskans Stora Pris går av stapeln den 8 november på Quality Hotel Friends i Solna. Mellan 19:00 – 20:50 kan du som tittar på Kanal 9 och discovery+ se de bästa lagen, spelarna och prestationerna från säsongen 2022 när de prisas i direktsändning.
Nominerade spelare och ledare kommer att vara på plats i Solna tillsammans med klubbpersonal, domare, representanter från Svenska Fotbollförbundet, media och andra speciellt inbjudna gäster.

Nytt för i år är att totalvinnaren av Allsvenskan Fantasy också får möjlighet att vara på plats.

– Det är ett bra tillfälle att höja statusen på Allsvenskan Fantasy ytterligare, och vi välkomnar därför vinnaren till den exklusiva skara som får vara på plats på galan. Allt jobb som den personen lägger ner under året förtjänar att hyllas och uppmärksammas. Jag har själv blivit omgångens tränare en gång, och vet vilket hårt jobb som ligger bakom att lyckas i Allsvenskan Fantasy, säger Sarvari med ett skratt.

– Det blir en helkväll med fotbollsfamiljen. Förhoppningsvis blir det en riktigt rolig och häftig upplevelse för den som vinner, säger Kaveh Sarvari.

Vad som ingår för totalvinnaren:
– Resa till Stockholm för två personer
- Övernattning för två personer
– Plats på galan och middagen

Malmö FF vann stort hemma mot Degerfors

5 jun 2023
Malmö FF kunde besegra Degerfors IF med hela 5–0. Samtidigt lyckades BK Häcken bortavinna i Varberg.

Delad pott mellan AIK och Kalmar FF

4 jun 2023
Söndagen inleddes med två oavgjorda matcher mellan AIK och Kalmar FF, respektive Bajen och Halmstads BK.

Ståhl cykelsparkade segern till Mjällby

3 jun 2023
Adam Ståhl gjorde matchens enda mål när Mjällby AIF vann borta mot IFK Göteborg.

Nominerade till Månadens Spelare i maj

2 jun 2023
IF Elfsborg och BK Häcken har med två spelare var medan Kalmar FF:s Mileta Rajovic fullbordar de fem nominerade till Månadens Spelare i Allsvenskan i maj.

De kan bli Månadens Tränare i maj

2 jun 2023
Jimmy Thelin, Per-Mathias Högmo samt Olof Mellberg och Andreas Engelmark är nominerade när Månadens Tränare i maj ska utses.

Tremålsseger för BK Häcken i derbyt

29 maj 2023
BK Häcken vann klart hemma mot IFK Göteborg. Samtidigt bortavann IFK Värnamo mot Hammarby – och Degerfors IF och Varbergs BoIS delade på poängen.

Kalmar FF vände sent mot IFK Norrköping

28 maj 2023
Tack vare två sena mål kunde Kalmar FF gå segrande ur söndagens hemmamöte med IFK Norrköping.

Sena mål gav andra raka bortasegern för HBK

27 maj 2023
Halmstads BK tog sin andra raka bortaseger i Allsvenskan efter att två sena mål av Kazper Karlsson och Viktor Granath avgjort matchen mot Mjällby AIF.

Fyra mål och delad pott på Stora Valla

25 maj 2023
Markus Karlsson nätade i sin allsvenska debut för Hammarby när laget spelade 2–2 borta mot Degerfors IF.

Avsparkstider fastställda för omgång 16-26

25 maj 2023
Matcherna i omgång 16-26 av Allsvenskan är fastställda med datum och avsparkstid. De avslutande omgångarna fastställs efter sommaren.

Djurgården fortsatt obesegrade på hemmaplan 

25 maj 2023
Djurgården fortsatte sin hemmasegersvit på Tele2 Arena när man besegrade regerande mästarna Häcken med 1-0.

Elfsborg vände underläge – upp som tabelltvåa

22 maj 2023
På Platinumcars Arena vände gästande Elfsborg underläge till vinst med 2-1 och gick därmed upp till tabellens andraplats. I smålandsderbyt mellan Värnamo och Kalmar var det även här bortalaget som drog det längsta strået och Kalmar FF åkte från Finnvedsvallen med tre poäng.