Rasmus vann totalligan: "Jag gick min egen väg"

Den fjärde upplagan av Allsvenskan Fantasy vaskade fram Rasmus Johansson som totalvinnare med 2022 poäng.
– Jag kollade inte så mycket på vad andra valde, jag litade på mig själv, konstaterar mästartränaren.

Allsvenskan Fantasy är över för i år. Arenan är tom och nedsläckt. Kvar finns bara några få konfetti-remsor som vittnar om dess senaste segrare: Rasmus Johansson med laget "Sista Bossen".

Efter en lång säsong stod han ensam på toppen med 2022 ihopsamlade poäng. Passande för i år. Under Allsvenskans Stora Pris ställdes den senaste i raden av Fantasy-mästare på scenen och grillades av discovery+:s Jonas Dahlqvist. Alla vi som harvar på med slutplaceringar i fyrsiffrig skala spetsade öronen, här är vår chans att få viktig iformation inför kommande säsonger: "vad hade du för taktik?"

– Jag gick mycket min egen väg, känns det som. Det är många som kollar vilka spelare som ägs av flest tränare och sånt, men jag gick på dem jag trodde på och kollade inte så mycket på det. Jag litade på mig själv, löd svaret från Johansson.

Ingen magisk formel där, alltså. Och ska man vinna Allsvenskan Fantasy kanske det är en bra idé att ha rekordmannen Nahir Besara i truppen?

– Besara hade jag från start fram till sista omgången. Alexander Jeremejeff var jag rätt tidig på.

Rasmus missade de första två Fantasy-åren men har sedan dess en 25:e-placering och nu en förstaplats att skylta med. Han lägger mycket tid på att leta information i konventionella kanaler, men vittnar också om att det finns de som tar sitt spelande så pass seriöst att man börjat utbyta information från olika lags träningar med varandra.

– Vi är några stycken som sitter i en grupp tillsammans. De som får reda på information delar med sig av det, så hjälper man varandra framåt. Det är alltid någon som är på någon träning och så ser man hur matchförberedelserna har varit.

Det låter avancerat, hur mycket tid lägger du på det här?

– För mycket! Men nu när man vinner så är det värt det. Och det hade även varit värt det om jag kommit trea. Det är kul. Det är intresserande.

– Nästa år fortsätter jag nog med samma strategi, det funkade ju i år. Det blir mycket redan på försäsongen. Man sitter och kollar försäsongsmatcher, läser och försöker få reda på allt som går.

Gå din egen väg, men skaffa dig så mycket information som möjligt. En vinnande formula. Grattis, Rasmus!

Se hela intervjun här.

Priserna för säsongsvinnaren:

  • VIP-paket till valfri match i Allsvenskan - inklusive övernattning (för två personer)
  • Säsongskort till ditt favoritlag (säsongen 2023)
  • Matchtröja från ditt favoritlag i Allsvenskan
  • FIFA23 från EA Sports
  • Allsvenskan-boll från Select
  • 'Spelet om Allsvenskan'

Häcken förlänger med Högmo: "Väldigt glad"

25 jan 2023
Guldtränaren Per-Mathias Högmo stannar i BK Häcken till och med säsongen 2024. – Jag är väldigt glad över att förlänga kontraktet. Det känns väldigt bra och motiverande, säger Högmo.

Hammarby säljer Berisha till Molde

24 jan 2023
Efter ett halvår i Hammarby vänder Veton Berisha tillbaka till norska Eliteserien och Molde FK.

Häcken säljer skyttekungen Jeremejeff

21 jan 2023
Alexander Jeremejeff var med om att skjuta BK Häcken till ett historiskt SM-guld 2022. Nu säljs han till grekiska Panathinaikos. – Alex har haft en otrolig säsong i Bollklubben och vi önskar honom ett stort lycka till på hans nya äventyr, säger sportchefen Martin Ericsson.

Nyman och Asoro nätade mot Finland

10 jan 2023
Sverige besegrade Finland med 2–0 i den första matchen under landslagets januariturné. IFK Norrköpings Christoffer Nyman och Djurgårdens Joel Asoro stod för målen.

Bilder: Assistligan 2022

10 jan 2023
Hammarbys Nahir Besara vann assistligan i Allsvenskan 2022. Så här ser hela topplistan ut från det gångna året.

HBK värvar Superettans rekordmålskytt

9 jan 2023
Halmstads BK förstärker anfallet inför återkomsten till Allsvenskan. Viktor Granath, som slog rekordet för antal mål under en säsong i Superettan i fjol, är klar för klubben. – Att spela i Allsvenskan är något jag har längtat efter i hela mitt liv, säger Viktor Granath.

Spelschemat för omgång 1-15

20 dec 2022
​​​​​​​Datum och avsparkstider för omgång 1-15 i Allsvenskan är fastställt.

Discovery sänder från försäsongen 2023

16 dec 2022
Warner Bros. Discovery sänder stora delar av försäsongen på discovery+. Här är matcherna som visas i januari 2023.

24 allsvenska spelare i januaritruppen

6 dec 2022
Nästan alla spelare i den svenska landslagstrupp som ska spela två träningsmatcher i januari spelar till vardags i Allsvenskan.

Christer Mattiasson tar över i SIrius

6 dec 2022
Tabellelvan IK Sirius har gjort klart med ny huvudtränare. Christer Mattiasson ansluter från BP och har skrivit kontrakt över säsongen 2025.

Spelordningen för Allsvenskan 2023

2 dec 2022
Omgångarna och huvuddatumen för Allsvenskan 2023 är fastställda. Ligan börjar helgen 1-3 april och slutar söndag den 12 november.

Datum för 2023 års upptaktsträff

28 nov 2022
Det officiella startskottet för 2023 års säsong är fastställt. Den 20 mars sparkar Allsvenskan igång med sin förberedande träff för klubbar, supportrar och media. Det blir första upptaktsträffen som kan genomföras enligt plan på fyra år.