Scoutrapporten GW#1

Scoutrapporten GW#1

Har du våndats över vilka som egentligen kommer ges speltid i sina lag i år? Vilka spelare som sätts i avgörande roller? Vilka styrkor och svagheter som finns hos nykomlingarna? Har du vägt fram och tillbaka vilka personliga favoriter vars fötter förtrollar men som inte, i ärlighetens namn, levererar i sista tredjedelen? Då är du redo för Allsvenskan Fantasy.

Och du kommer att ha blivit hjälpt på traven, för när spelet sätter igång just denna fredagskväll har det redan spelats två omgångar i serien. Det är inget underlag värdig en vetenskaplig analys, men i en sport där nästan 50% av allt som händer på planen är ren slump kanske det är tillräckligt för stunden.

Inför den första omgången vill vi nämligen tipsa om en startelva. Inte något som ska stå oförändrat genom hela säsongen, utan målvakter, backar, mittfältare och anfallare som kan komma till användning i omgång 1.

Kom ihåg att deadline för omgång 1 är ikväll fredag kl. 18.00.

Målvakt: Peter Abrahamsson (BKH), 5,5mSEK
Delade toppnoteringen för antal hållna nollor förra säsongen, tolv stycken, men har trots det bara valts av 6,5% av Fantasy-spelarna. Abrahamsson och Häcken inledde årets säsong med en stabil 1-0-seger hemma mot Kalmar, och när Dalkurd nu kommer på besök borde man ha en bra chans att hålla tätt igen.

Back: Eric Larsson (MFF), 6,5mSEK
Det råder förvisso smärre backkris i Malmö, men Eric Larsson är en av de som är friska till helgen. Larsson har en offensiv högerkantsroll, och mot ett sitt gamla lag GIF Sundsvall, som inte fick hål på Örebro i hemmapremiären, borde han kunna generera både defensiva och offensiva poäng.

Back: Dennis Hadzikadunic (TFF), 4,5mSEK
Ett billigt försvarsalternativ kan vara Trelleborgs Malmö-inlånade mittback Dennis Hadzikadunic då vanligtvis hemmastarka TFF ställs mot ett försiktigare Örebro, vars enda mål efter två omgångar kom hemma mot Norrköping senast. Den unge mittbacken har startat både TFF:s inledande matcher och har till skillnad från Lasse Nielsen och Alexander Blomqvist inget gult kort på sitt samvete än.

Back: Rasmus Lindkvist (AIK), 6,5mSEK
AIK har redan förlorat ett derby mot Djurgården i år, i semifinalen av Svenska Cupen. Med det i ryggsäcken, och hur försiktiga man var trots en man mer mot Malmö senast, borde det bli väldigt tätt i Tvillingderbyt på söndag. AIK:s vänsterbreddare Rasmus Lindkvist bör framför allt ge defensiva poäng, men han och högerbacken Robert Lundström blir även offensiva nyckelspelare när 3-5-2 ställs mot 4-4-2.

Mittfältare: Jiloan Hamad (HIF), 8,5mSEK
Det går inte att inte ha med Jiloan Hamad just nu. Fyra mål – varav två i och för sig från straffpunkten – och en assist på de två första matcherna talar sitt tydliga språk. Hammarby är enda laget som vunnit de två första matcherna och på måndag väntar Stockholmsderby hemma mot nykomlingen BP.

Mittfältare: Mattias Svanberg (MFF), 7,5mSEK
Backbristen i Malmö öppnar potentiellt en mittfältsplats för Mattias Svanberg, då Oscar Lewicki tippas ta ett steg ned till mittförsvaret. Offensive Svanberg slog till med ett drömmål i premiären och imponerade i en central roll i cupsemin borta mot Östersund, där han var nära att näta i friläge.

Mittfältare: Mix Diskerud (GBG), 7,0mSEK
Poya Asbaghis IFK Göteborg verkar vara som farligast framåt när de får pressa fram misstag hos motståndarna och ställa om snabbt. På söndag möter man bollhållsmästarna Östersund som inlett säsongen svagt. Diskerud är inblandad i mycket framåt för Blåvitt och borde vara ett intressant mittfältsval.

Mittfältare: Zoran Jovanovic (TFF), 6,5mSEK
Rutinerade Zoran Jovanovic spelade ofta som ytter i Trelleborg förra året, men har den här säsongen även startat ännu högre upp i banan. Jovanovic satte TFF:s mål i premiären och hans skickliga fötter lär behövas om laget ska kunna luckra upp Örebro i helgen.

Mittfältare: Ken Sema (ÖFK), 9,0mSEK
IFK Göteborg må vara farliga när de får ställa om snabbt, men samtidigt är de defensivt sårbara längs kanterna. Landslagsmannen Ken Sema borde kunna vara väldigt vass längs ena kanten – förmodligen den vänstra – för Östersunds räkning.

Anfallare: David Moberg Karlsson (NOR), 7,5mSEK
Efter en helt OK fjolårssäsong ser David Moberg Karlsson ut att ha tagit ett till steg i år. Han nätade i premiären mot Brommapojkarna och i ett väldigt offensivt IFK Norrköping bör han ha goda chanser till poäng hemma mot Kalmar i helgen.

Anfallare: Alhassan Kamara (BKH), 7,0mSEK
Det har inte blivit några mål än trots två starter i ligan för Alhassan ”Crespo” Kamara. Centertanken verkar dock vara Andreas Alms förstaval på topp, och känner vi Kamara rätt är det bara en tidsfråga innan det kommer ge resultat. Nykomlingen Dalkurd på hemmaplan borde vara ett bra tillfälle att få igång produktionen.

Kommande matcher

sön 23 sep 15:00 2018

AIK - Hammarby

sön 23 sep 17:30 2018

Malmö FF - Kalmar FF

mån 24 sep 19:00 2018

BK Häcken - IFK Göteborg

tis 25 sep 19:00 2018

Örebro - IK Sirius FK

ons 26 sep 19:00 2018

Östersund - IF Brommapojkarna

ons 26 sep 19:00 2018

Hammarby - IF Elfsborg