Scoutrapporten GW#11

Redo eller ej, dagen är här. Fredag kväll är det deadline för säsongens första double gameweek. Både Malmö FF och GIF Sundsvall har två matcher i omgång 11, och därför läggs allt fokus på de spelare som har möjlighet att plocka ovanligt många poäng den här gången.

Kom ihåg att deadline för gameweek 11 är kl. 18.00 ikväll!

Utöver att MFF och Sundsvall alltså möter varandra på Stadion på onsdag så har de även matcher i anslutning till helgen som kommer. Ikväll ställs Giffarna hemma mot AIK medan MFF möter AFC Eskilstuna på lördag.

Med anledning av detta lyfter veckans scoutrapport fram en spelare från vardera lag till varje position.

Målvakt: Johan Dahlin (MFF), 6,0Mkr, vald av 16,5%
Johan Dahlin ligger strax bakom målvaktstoppen i spelet, men nu finns ett superläge att plocka in honom. Hemmamatcher mot både AFC och Sundsvall väntar; alltså två lag som ännu inte vunnit på bortaplan.

Målvakt: William Eskelinen (SUN), 5,5Mkr, vald av 11,9%
GIF Sundsvall har ännu inte hållit en enda nolla i Allsvenskan 2019. Ändå är William Eskelinen spelets femte poängstarkaste målvakt. Hur? Två straffräddningar, näst flest räddningar och allra flest bollåtererövringar, som ju ger defensiva bonuspoäng. AIK och MFF kommer ligga på, men Eskelinen kan plocka poäng ändå.

Back: Alexander Blomqvist (SUN), 5,0Mkr, vald av 2,1%
När det kommer till Sundsvall-försvarare är poängsskörden inget annat än bedrövlig så här långt. Fjolårssuccén Jonathan Tamimi snittar inte ens två Fantasy-poäng per match och nyförvärvet Pa Konate har dragits med skador. Enda rimliga alternativet just nu är Alexander Blomqvist som är helt ok i duellspelet.

Back: Eric Larsson (MFF), 6,5Mkr, vald av 12,9%
Nog för att MFF-backarna har mycket högre poäng-höjd i sig än de i Sundsvall, men även här finns egentligen bara ett rimligt alternativ med tanke på skador just nu. Eric Larsson kommer att spela, och han kommer att göra det mot bortasvaga lag.

Mittfältare: Anders Christiansen (MFF), 9,8Mkr, vald av 18,0%
Mittfältet ser desto intressantare ut i MFF. Sören Rieks och Arnor Ingvi Traustason är spännande alternativ, men scoutrapporten skickar fram Anders Christiansen som den stora rekommendationen. Ligger bakom mycket i anfallsväg för Malmö och bidrog med ett snyggt mål senast.

Mittfältare: Maic Sema (SUN), 8,4Mkr, vald av 6,8%
Maic Sema inledde med mål eller assist i de tre första omgångarna, men har liksom nästan hela laget inte haft samma flyt sedan dess. Scoutrapporten har lutat mot Oliver Berg ett tag, men nu är han skadad, vilket ger Maic Sema ett ännu större kreativt ansvar. Redan nätat mot MFF en gång i år!

Anfallare: Linus Hallenius (SUN), 10,6Mkr, vald av 15,7%
Den klart starkast lysande stjärnan i Sundsvall är förstås lagkaptenen Linus Hallenius. Inne i en liten svacka just nu, men har kvalitet nog att leverera mot alla lag i serien. Vad som talar för att satsa på Hallenius just nu är att AIK:s försvar inte riktigt är vad det var ifjol, och att MFF dras med backbrist.

Anfallare: Marcus Antonsson (MFF), 10,8Mkr, vald av 16,8%
Markus Rosenberg är avstängd en match, så nu är det verkligen upp till Antonsson att kliva fram. Utan mål eller assist i tre starter och två inhopp på de fem senaste matcherna, men kvaliteten finns där. Lär starta mot AFC och kanske även mot Sundsvall.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.

Svenska Cupen uppskjuten tills vidare

19 maj 2020
SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen – vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Åhman Persson ställer skorna på hyllan

18 maj 2020
Efter en segdragen knäskada har Robert Åhman Persson bestämt sig för att avsluta karriären.

Vi accepterar inte ett yrkesförbud

15 maj 2020
Hela världen har drabbats på ett brutalt sätt av förekomsten av viruset kallat Covid-19, så också Sverige. Den svenska statens hållning är att i första hand minska smittspridningen i samhället och såväl företag som egna individer har tilldelats ett stort eget ansvar. Vi anser att en öppning av den svenska elitfotbollen varken skulle öka smittspridningen i landet eller motsäga det egna individuella ansvaret.

Svensk fotboll kommenterar FHM-möte

15 maj 2020
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna SEF och EFD hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare.

Jakob Johansson tillbaka i Blåvitt

13 maj 2020
IFK Göteborg värvar hem mittfältaren Jakob Johansson på ett kontrakt till och med säsongen 2022. – Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt, säger 29-åringen.

Olsson: ”Jag kan bli lite manisk ibland”

13 maj 2020
För fyra år sedan var Theodor Olsson tveksam till att ta sig an ett 16-årslag, idag är han assisterande tränare i IK Sirius. Och förklaringen kräver kanske en parallell till fiktiva karaktärer som Carrie Mathison och Sherlock Holmes. – Liksom dem är jag nog sån att jag kan bli manisk ibland. Det jag gjort har jag gjort till hundra procent, konstaterar det 23-åriga stjärnskottet i en intervju med Unicoach.

Svensk Elitfotbolls protokoll med riktlinjer för Allsvenskan och Superettan

12 maj 2020
Svensk Elitfotboll har en gemensam önskan att Allsvenskan och Superettan ska starta den 14 juni. För att det över huvud taget ska vara möjligt krävs ett godkännande från Folkhälsomyndigheten.

Rönning: "Jag ville visa vad jag kunde"

12 maj 2020
Efter sin allsvenska debut och ytterligare sju matcher fick Tim Rönning blodad tand. Nu tar han sikte mot startplatsen mellan stolparna i IF Elfsborg.

Tiotalets skyttekungar i Allsvenskan

10 maj 2020
Mohamed Buya Turay blev 2010-talets sista skyttekung med sina 15 mål 2019. Minns du alla målkungar från de senaste tio åren?