Scoutrapporten GW#11

Redo eller ej, dagen är här. Fredag kväll är det deadline för säsongens första double gameweek. Både Malmö FF och GIF Sundsvall har två matcher i omgång 11, och därför läggs allt fokus på de spelare som har möjlighet att plocka ovanligt många poäng den här gången.

Kom ihåg att deadline för gameweek 11 är kl. 18.00 ikväll!

Utöver att MFF och Sundsvall alltså möter varandra på Stadion på onsdag så har de även matcher i anslutning till helgen som kommer. Ikväll ställs Giffarna hemma mot AIK medan MFF möter AFC Eskilstuna på lördag.

Med anledning av detta lyfter veckans scoutrapport fram en spelare från vardera lag till varje position.

Målvakt: Johan Dahlin (MFF), 6,0Mkr, vald av 16,5%
Johan Dahlin ligger strax bakom målvaktstoppen i spelet, men nu finns ett superläge att plocka in honom. Hemmamatcher mot både AFC och Sundsvall väntar; alltså två lag som ännu inte vunnit på bortaplan.

Målvakt: William Eskelinen (SUN), 5,5Mkr, vald av 11,9%
GIF Sundsvall har ännu inte hållit en enda nolla i Allsvenskan 2019. Ändå är William Eskelinen spelets femte poängstarkaste målvakt. Hur? Två straffräddningar, näst flest räddningar och allra flest bollåtererövringar, som ju ger defensiva bonuspoäng. AIK och MFF kommer ligga på, men Eskelinen kan plocka poäng ändå.

Back: Alexander Blomqvist (SUN), 5,0Mkr, vald av 2,1%
När det kommer till Sundsvall-försvarare är poängsskörden inget annat än bedrövlig så här långt. Fjolårssuccén Jonathan Tamimi snittar inte ens två Fantasy-poäng per match och nyförvärvet Pa Konate har dragits med skador. Enda rimliga alternativet just nu är Alexander Blomqvist som är helt ok i duellspelet.

Back: Eric Larsson (MFF), 6,5Mkr, vald av 12,9%
Nog för att MFF-backarna har mycket högre poäng-höjd i sig än de i Sundsvall, men även här finns egentligen bara ett rimligt alternativ med tanke på skador just nu. Eric Larsson kommer att spela, och han kommer att göra det mot bortasvaga lag.

Mittfältare: Anders Christiansen (MFF), 9,8Mkr, vald av 18,0%
Mittfältet ser desto intressantare ut i MFF. Sören Rieks och Arnor Ingvi Traustason är spännande alternativ, men scoutrapporten skickar fram Anders Christiansen som den stora rekommendationen. Ligger bakom mycket i anfallsväg för Malmö och bidrog med ett snyggt mål senast.

Mittfältare: Maic Sema (SUN), 8,4Mkr, vald av 6,8%
Maic Sema inledde med mål eller assist i de tre första omgångarna, men har liksom nästan hela laget inte haft samma flyt sedan dess. Scoutrapporten har lutat mot Oliver Berg ett tag, men nu är han skadad, vilket ger Maic Sema ett ännu större kreativt ansvar. Redan nätat mot MFF en gång i år!

Anfallare: Linus Hallenius (SUN), 10,6Mkr, vald av 15,7%
Den klart starkast lysande stjärnan i Sundsvall är förstås lagkaptenen Linus Hallenius. Inne i en liten svacka just nu, men har kvalitet nog att leverera mot alla lag i serien. Vad som talar för att satsa på Hallenius just nu är att AIK:s försvar inte riktigt är vad det var ifjol, och att MFF dras med backbrist.

Anfallare: Marcus Antonsson (MFF), 10,8Mkr, vald av 16,8%
Markus Rosenberg är avstängd en match, så nu är det verkligen upp till Antonsson att kliva fram. Utan mål eller assist i tre starter och två inhopp på de fem senaste matcherna, men kvaliteten finns där. Lär starta mot AFC och kanske även mot Sundsvall.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Jämna träningsmatcher inför omstarten

20 jun 2019
Flera av de allsvenska lagen har mötts i träningsmatcher under veckan för att få fart på benen lagom till att serien drar igång igen.

Andra omgången i Europa lottad

19 jun 2019
Igår lottades den första kvalrundan i både Champions och Europa League. I Nyon lottades idag också den andra rundan av turneringarna.

Lottat för de svenska lagen i Europa

18 jun 2019
Idag lottades de första kvalrundorna till Champions League och Europa League. AIK, Malmö FF och IFK Norrköping har fått sina första motståndare.

Hallenius lämnar GIF Sundsvall

17 jun 2019
I fjol gjorde Linus Hallenius en kanonsäsong och slutade på andra plats i den allsvenska skytteligan. I våras skrev han på ett långtidskontrakt, men nu lämnar han GIF Sundsvall för Cypern och Apoel FC.

Henrik Larsson tillbaka i HIF

16 jun 2019
Under en presskonferens på söndagen presenterade Helsingborgs IF Per-Ola Ljungs efterträdare. Det blev Henrik Larsson som därmed återkommer till klubben efter 2,5 års frånvaro.

HIF ersätter Ljung som huvudtränare

15 jun 2019
Helsingborgs IF meddelar under lördagen att Per-Ola Ljung lämnar sitt uppdrag som huvudtränare i klubben. – Det har varit en härlig utmaning och jag har njutit av uppdraget att ta upp HIF i Allsvenskan, säger Ljung.

Allsvenskans omgång 23-28 fastställda

14 jun 2019
Höstens omgång 23-28 för Allsvenskan är fastställda. Några av matcherna kan komma att påverkas beroende på sommarens kval till Europaspelet.

Elyounoussi tackar laget för utmärkelsen

10 jun 2019
AIK:s norske landslagsspelare Tarik Elyounoussi tackar sina lagkamrater till utmärkelsen Månadens spelare för maj månad. –Utan dem så hade det inte blivit som det blivit, säger en glad vinnare efter den avslutande derbysegern mot Hammarby innan uppehållet.

Bilder: Skytteligan efter vårsäsongen 2019

7 jun 2019
Drygt en tredjedel av Allsvenskan 2019 är spelad när serien nu går på uppehåll. Vi passar på att titta till skytteligan efter vårsäsongen, där AIK:s Tarik Elyounoussi toppar efter en sensationell målform under de senare omgångarna.

Vila I Frid Lennart Johansson – 1929-2019

5 jun 2019
Svensk fotboll har sorg. Lennart Johansson, en av svensk fotbolls allra största har den 4 juni gått bort efter en tids sjukdom. Lennart Johansson blev 89 år gammal.

Rosenbergs mål säkrade seger i Skånederbyt

2 jun 2019
Det var en match med två ansikten när Helsingborg och Malmö gjorde upp på Olympia. MFF dominerade den första och hade 1-0 i paus. I denna andra kom HIF ut starkt och skapade mängder med målchanser, men Johan Dahlin räddade allt och Malmö FF tog tre nya poäng.

AIK starkast i Stockholmsderbyt

2 jun 2019
Sebastian Larsson gjorde två mål på tre minuter mitt i den första halvleken. Mittfältarens baljor blev matchens enda och det blev AIK som fick fira tre poäng.