Scoutrapporten GW#14

Tipsdags! Scoutrapporten lägger luppen över bland annat Hammarby och Malmö FF inför den kommande omgången i Allsvenskan Fantasy.

Kom ihåg att deadline för omgång 14 är lördag kl. 14.00!

Målvakt: Johan Dahlin (MFF), 6,1Mkr, vald av 17,6%
Malmö är stabila i toppen av tabellen. Ligans bästa hemmalag tar nu emot ett Örebro som förvisso är förhållandevis vassa på bortaplan, men en hållen nolla för Dahlin ligger ändå nära till hands.

Back: Dennis Widgren (HAM), 5,4Mkr, vald av 2,2%
Hemmamatch mot bortasvaga Falkenberg väntar för Hammarby. Dennis Widgren brukar starta till vänster i försvaret och borde ha fått större poängutdelning än vad som varit fallet hittills.

Back: Eric Larsson (MFF), 6,6Mkr, vald av 16,0%
Larsson fick spela mycket mittback på grund av skador i övriga truppen under våren, men bör vara tillbaka på högerkantsplatsen nu. Chans till offensiva poäng, samtidigt som man möter ett ÖSK som omstartade trubbigt.

Back: Carl Starfelt (GBG), 5,9Mkr, vald av 10,2%
Mindre populär än backkollegan Victor Wernersson, men plockar lika mycket poäng. IFK har bara släppt in två mål på hemmaplan. Hemmamatch mot ett skadedrabbat GIF Sundsvall väntar.

Back: Marcus Danielsson (DIF), 5,6Mkr, vald av 18,5%
Målskytt senast. Två raka hållna nollor. Nypåskrivet kontrakt med Blåränderna. Vad kan rimligtvis gå fel när Djurgårdens lagkapten leder ut laget borta mot AFC Eskilstuna?

Mittfältare: Fredrik Ulvestad (DIF), 6,4Mkr, vald av 13,1%
Finfin innermittfältare hos tabelltvåan som gärna hänger med in i straffområdet. Hittade fram med flera farliga passningar senast också. Även chans för defensiva bonuspoäng.

Mittfältare: Sam Lundholm (IKS), 7,3Mkr, vald av 1,7%
Gjorde 90 minuter för blott andra gången den här säsongen i återstarten, där Sirius vann med 1-0 borta mot Peking. Blåsvart dras med flera mittfältsskador och målfarlige Lundholm lär få stort förtroende hemma mot Östersund.

Mittfältare: Jeppe Andersen (HAM), 7,6Mkr, vald av 8,7%
Mittfältskreatören Andersen står på 18 nyckelpassningar så här långt, bara tre efter superpopuläre mittfältskollegan Muamer Tankovic. Danske Andersen är vald av klart färre.

Anfallare: Vidar Örn Kjartansson (HAM), 10,0Mkr, vald av 8,1%
En av de pålitligaste poängspelarna hittills, står just nu för första gången på två matcher i rad utan mål eller assist. Men pass på! Han lämnar laget om ett par veckor.

Anfallare: Markus Rosenberg (MFF), 10,3Mkr, vald av 10,1%
Den svåra rotationen får vänta ett litet tag; än så länge lär Rosenberg vara given på topp i Malmö. I sådant fall räknar vi med nya poäng hemma mot Örebro.

Anfallare: Giorgi Kharaishvili (GBG), 8,5Mkr, vald av 8,9%
En av spelets allra bästa bonuspoängplockare, nu med ytterligare ansvar på planen efter Blåvitts försäljning av Nygren och skadan på Karlsson Lagemyr. Och avstängningen på Vibe.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.

Svenska Cupen uppskjuten tills vidare

19 maj 2020
SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen – vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Åhman Persson ställer skorna på hyllan

18 maj 2020
Efter en segdragen knäskada har Robert Åhman Persson bestämt sig för att avsluta karriären.

Vi accepterar inte ett yrkesförbud

15 maj 2020
Hela världen har drabbats på ett brutalt sätt av förekomsten av viruset kallat Covid-19, så också Sverige. Den svenska statens hållning är att i första hand minska smittspridningen i samhället och såväl företag som egna individer har tilldelats ett stort eget ansvar. Vi anser att en öppning av den svenska elitfotbollen varken skulle öka smittspridningen i landet eller motsäga det egna individuella ansvaret.

Svensk fotboll kommenterar FHM-möte

15 maj 2020
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna SEF och EFD hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare.

Jakob Johansson tillbaka i Blåvitt

13 maj 2020
IFK Göteborg värvar hem mittfältaren Jakob Johansson på ett kontrakt till och med säsongen 2022. – Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt, säger 29-åringen.

Olsson: ”Jag kan bli lite manisk ibland”

13 maj 2020
För fyra år sedan var Theodor Olsson tveksam till att ta sig an ett 16-årslag, idag är han assisterande tränare i IK Sirius. Och förklaringen kräver kanske en parallell till fiktiva karaktärer som Carrie Mathison och Sherlock Holmes. – Liksom dem är jag nog sån att jag kan bli manisk ibland. Det jag gjort har jag gjort till hundra procent, konstaterar det 23-åriga stjärnskottet i en intervju med Unicoach.

Svensk Elitfotbolls protokoll med riktlinjer för Allsvenskan och Superettan

12 maj 2020
Svensk Elitfotboll har en gemensam önskan att Allsvenskan och Superettan ska starta den 14 juni. För att det över huvud taget ska vara möjligt krävs ett godkännande från Folkhälsomyndigheten.