Scoutrapporten GW#25

I takt med att de svåra omgångarna avlöser varandra fortsätter scoutrapporten med blandade rekommendationer. Bland favoriter som Kharaishvili och Sundgren dyker bland annat Hammarbys reservmålvakt upp. Håll till godo!

Och kom ihåg att deadline för gameweek 25 är ikväll fredag kl. 18.00!

Målvakt: Davor Blazevic (HAM), 3,9mSEK

Med Johan Wiland nyopererad ser det ut att bli Davor Blazevic som vaktar Hammarbys mål resten av säsongen. 25-årige Blazevic spelade senast i förlusten mot Malmö, men när Bajen nu möter Kalmar på hemmaplan är chanserna till en hållen nolla klart större.

Back: Björn Paulsen (HAM), 6,6mSEK
Då det för första gången på länge råder tveksamheter kring Neto Borges startchanser – han hoppade in senast mot MFF – placerar vi backrekommendationen från Hammarby hos Björn Paulsen. Ett ständigt offensivt hot som nätat i två av de tre senaste matcherna.

Back: Henrik Löfkvist (DFF), 4,8mSEK
Dalkurd har hållit nollan i hälften av sina sex senaste matcher, och när ett Paulinho-löst Häcken kommer på besök kan det bli mer av den varan för givne Henrik Löfkvist och kompani.

Back: Daniel Sundgren (AIK), 7,0mSEK
AIK har ett par jobbiga avstängningar inför omgångens match, men i och med att motståndaren Malmö kommer från en tuff bortamatch mot Sarpsborg i Europa League borde Gnaget kunna ha lite bättre kontroll på måndag. Daniel Sundgren erbjuder poängmöjligheter både offensivt och defensivt.

Mittfältare: Giorgi Kharaishvili (GBG), 6,5mSEK
Med frågetecken för Göteborgs anfallsduo Söder-Hysén vänder vi blickarna mot Giorgi Kharaishvili, som så många gånger förr, när Sundsvall kommer på besök. Blåvitt verkar ha avstyrt nedflyttningshotet och bör kunna nå ett bra resultat med vind i ryggen på hemmaplan.

Mittfältare: Simon Lundevall (IFE), 9,3mSEK
Ni kan läsa mer om varför Elfsborgs kreative mittfältare Simon Lundevall kan vara ett bra drag inför de avslutande omgångarna här. Till att börja med nu så möter Borås-laget jumbon ett avstängningsdrabbat Trelleborg, som har förtvivlat svårt att vinna matcher och inte släppa in mål.

Mittfältare: Philip Haglund (IKS), 6,7mSEK
Philip Haglund, med 100 fantasy-poäng den här säsongen, är en mästare på att dyka upp med viktiga mål för Sirius. Och det blir inte mycket viktigare än hemmamatch mot jagande BP på söndag.

Mittfältare: Sebastian Larsson (AIK), 9,4mSEK
Med Enoch Kofi Adu avstängd, och frågetecken för Kristoffer Olssons medverkan, kommer ett tyngre mittfältsansvar vila på Sebastian Larsson. Om det finns någon i den här serien som kan axla det så borde det vara han.

Mittfältare: Felix Hörberg (TFF), 4,9mSEK
Unge yttern Felix Hörberg har seglat upp som Trelleborgs farligaste offensiva vapen under andra halvan av säsongen. Om TFF ska ha någon chans mot Elfsborg kommer det förmodligen inbegripa en bra insats av 19-åringen.

Anfallare: Nikola Djurdjic (HAM), 8,4mSEK
Nikola Djurdjic är på väg mot någon sorts sen formtopp. Målskörden är det fortfarande sisådär med, men han har plockat assistpoäng i de tre senaste matcherna. Räkna med att han kommer vara inblandad i farligheter mot Kalmar.

Anfallare: Moses Ogbu (IKS), 7,6mSEK
Efter tre mål och en assist på två matcher blev Moses Ogbu poänglös för Sirius borta mot Trelleborg senast. Hemma mot BP bör det dock kunna rassla till igen.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.

Svenska Cupen uppskjuten tills vidare

19 maj 2020
SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen – vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Åhman Persson ställer skorna på hyllan

18 maj 2020
Efter en segdragen knäskada har Robert Åhman Persson bestämt sig för att avsluta karriären.

Vi accepterar inte ett yrkesförbud

15 maj 2020
Hela världen har drabbats på ett brutalt sätt av förekomsten av viruset kallat Covid-19, så också Sverige. Den svenska statens hållning är att i första hand minska smittspridningen i samhället och såväl företag som egna individer har tilldelats ett stort eget ansvar. Vi anser att en öppning av den svenska elitfotbollen varken skulle öka smittspridningen i landet eller motsäga det egna individuella ansvaret.

Svensk fotboll kommenterar FHM-möte

15 maj 2020
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna SEF och EFD hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare.

Jakob Johansson tillbaka i Blåvitt

13 maj 2020
IFK Göteborg värvar hem mittfältaren Jakob Johansson på ett kontrakt till och med säsongen 2022. – Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt, säger 29-åringen.

Olsson: ”Jag kan bli lite manisk ibland”

13 maj 2020
För fyra år sedan var Theodor Olsson tveksam till att ta sig an ett 16-årslag, idag är han assisterande tränare i IK Sirius. Och förklaringen kräver kanske en parallell till fiktiva karaktärer som Carrie Mathison och Sherlock Holmes. – Liksom dem är jag nog sån att jag kan bli manisk ibland. Det jag gjort har jag gjort till hundra procent, konstaterar det 23-åriga stjärnskottet i en intervju med Unicoach.

Svensk Elitfotbolls protokoll med riktlinjer för Allsvenskan och Superettan

12 maj 2020
Svensk Elitfotboll har en gemensam önskan att Allsvenskan och Superettan ska starta den 14 juni. För att det över huvud taget ska vara möjligt krävs ett godkännande från Folkhälsomyndigheten.

Rönning: "Jag ville visa vad jag kunde"

12 maj 2020
Efter sin allsvenska debut och ytterligare sju matcher fick Tim Rönning blodad tand. Nu tar han sikte mot startplatsen mellan stolparna i IF Elfsborg.

Tiotalets skyttekungar i Allsvenskan

10 maj 2020
Mohamed Buya Turay blev 2010-talets sista skyttekung med sina 15 mål 2019. Minns du alla målkungar från de senaste tio åren?