Scoutrapporten GW#26

Efter att omgång 25 tog slut igår rasar gameweek 26 vidare redan idag. Scoutrapporten blandar beprövade fantasy-namn med några nykomlingar i sin senaste upplaga.

Kom ihåg att deadline för omgång 26 är kl. 18.00 ikväll!

Målvakt: Lucas Hägg Johansson (KFF), 5,1mSEK

Omgångens poängbäst målvakt senast när Kalmar spelade 0-0 borta mot Hammarby. Med hemmamatch mot Trelleborg på agendan lär en ny nolla inte vara allt för långt borta.

Back: Viktor Elm (KFF), 6,1mSEK
Kalmars lagkapten var avstängd senast men är tillbaka i matchtruppen nu och lär gå rakt in i startelvan igen. Erbjuder ett tungt offensivt hot med sitt huvudspel.

Back: Godswill Ekpolo (BKH), 4,7mSEK
Högerbacken Godswill Ekpolo har seglat upp som en fantasy-favorit sedan ankomsten i somras. Många hållna nollor i kombination med offensiv kvalitet gör att han ännu en gång åker med i scoutrapporten när Sirius besöker Bravida Arena.

Back: Jacob Une Larsson (DIF), 5,3mSEK
Med två backar på avstängningslistan lär Jacob Une Larsson vara garanterad en startplats hemma mot IFK Göteborg. Djurgården har fyra kryss på sina fem senaste matcher och har nu ett ypperligt läge att inleda en stark avslutning på säsongen hemma mot ett svajigt IFK Göteborg som i princip redan säkrat kontraktet.

Back: Andreas Vindheim (MFF), 5,3mSEK
Succé i Europa League, men knappt någon speltid i Allsvenskan. Malmös högerbreddare Andreas Vindheim bör dock roteras in istället för Eric Larsson när man möter Örebro hemma på Stadion på torsdag.

Mittfältare: Nicklas Bärkroth (DIF), 7,3mSEK
Yttern Nicklas Bärkroth har inte riktigt fått det att flyga sedan återkomsten till svensk fotboll. Djurgården-mittfältaren låg ändå bakom en mängd chanser för sitt lag senast mot Örebro, och kan han replikera den formen hemma mot IFK Göteborg lär det till slut ge utdelning.

Mittfältare: Simon Lundevall (IFE), 9,4mSEK
Offensive mittfältaren Simon Lundevall låg bakom båda målen för Elfsborg borta mot Trelleborg senast, även om han bara fick assistpoäng för det ena, och byttes sedan ut i den 67:e minuten. Ny start, och nya poäng, att vänta när laget möter Dalkurd på hemmaplan.

Mittfältare: Daniel Gustavsson (IFE), 6,7mSEK
Daniel ”DG” Gustavsson följde upp två assist för två omgångar sedan med ett mål mot Trelleborg, och ser sådär sylvass ut som bara han kan göra på sin högerkant. Inblandad i mycket sista tiden och kan mycket väl slå till ikväll igen.

Mittfältare: Romario Pereira Sipiao (KFF), 7,8mSEK
Kalmars farligaste offensive spelare den här säsongen är brassen Romario. Nu var det längesedan han nätade, men stod för en assist i senaste hemmamatchen mot Norrköping. Lossnar det igen mot Trelleborg? 

Mittfältare: Romain Gall (MFF), 7,2mSEK
Det är svårt att veta vilka Malmö-spelare som ska starta från match till match. Romain Gall har suttit mycket bänk sista tiden, men när MFF nu är mitt inne i Svensk Elitfotbolls tuffaste spelschema lär han vara aktuell för en start hemma mot Örebro. Malmö måste gå för seger för att hålla topp 3-drömmen vid liv.

Anfallare: Paulinho Guerreiro (BKH), 9,5mSEK
Avstängd senast och fick se sina lagkamrater asfaltera Dalkurd med 5-0 på bortaplan. Nu är han tillbaka, samtidigt som Alexander Jeremejeff är avstängd, och skytteligaledaren bör ha en god chans att öka på poängskörden hemma mot porösa om än formstarka Sirius.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.

Svenska Cupen uppskjuten tills vidare

19 maj 2020
SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen – vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Åhman Persson ställer skorna på hyllan

18 maj 2020
Efter en segdragen knäskada har Robert Åhman Persson bestämt sig för att avsluta karriären.

Vi accepterar inte ett yrkesförbud

15 maj 2020
Hela världen har drabbats på ett brutalt sätt av förekomsten av viruset kallat Covid-19, så också Sverige. Den svenska statens hållning är att i första hand minska smittspridningen i samhället och såväl företag som egna individer har tilldelats ett stort eget ansvar. Vi anser att en öppning av den svenska elitfotbollen varken skulle öka smittspridningen i landet eller motsäga det egna individuella ansvaret.

Svensk fotboll kommenterar FHM-möte

15 maj 2020
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna SEF och EFD hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare.

Jakob Johansson tillbaka i Blåvitt

13 maj 2020
IFK Göteborg värvar hem mittfältaren Jakob Johansson på ett kontrakt till och med säsongen 2022. – Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt, säger 29-åringen.

Olsson: ”Jag kan bli lite manisk ibland”

13 maj 2020
För fyra år sedan var Theodor Olsson tveksam till att ta sig an ett 16-årslag, idag är han assisterande tränare i IK Sirius. Och förklaringen kräver kanske en parallell till fiktiva karaktärer som Carrie Mathison och Sherlock Holmes. – Liksom dem är jag nog sån att jag kan bli manisk ibland. Det jag gjort har jag gjort till hundra procent, konstaterar det 23-åriga stjärnskottet i en intervju med Unicoach.

Svensk Elitfotbolls protokoll med riktlinjer för Allsvenskan och Superettan

12 maj 2020
Svensk Elitfotboll har en gemensam önskan att Allsvenskan och Superettan ska starta den 14 juni. För att det över huvud taget ska vara möjligt krävs ett godkännande från Folkhälsomyndigheten.

Rönning: "Jag ville visa vad jag kunde"

12 maj 2020
Efter sin allsvenska debut och ytterligare sju matcher fick Tim Rönning blodad tand. Nu tar han sikte mot startplatsen mellan stolparna i IF Elfsborg.

Tiotalets skyttekungar i Allsvenskan

10 maj 2020
Mohamed Buya Turay blev 2010-talets sista skyttekung med sina 15 mål 2019. Minns du alla målkungar från de senaste tio åren?