Scoutrapporten GW#26

Scoutrapporten GW#26

Efter att omgång 25 tog slut igår rasar gameweek 26 vidare redan idag. Scoutrapporten blandar beprövade fantasy-namn med några nykomlingar i sin senaste upplaga.

Kom ihåg att deadline för omgång 26 är kl. 18.00 ikväll!

Målvakt: Lucas Hägg Johansson (KFF), 5,1mSEK

Omgångens poängbäst målvakt senast när Kalmar spelade 0-0 borta mot Hammarby. Med hemmamatch mot Trelleborg på agendan lär en ny nolla inte vara allt för långt borta.

Back: Viktor Elm (KFF), 6,1mSEK
Kalmars lagkapten var avstängd senast men är tillbaka i matchtruppen nu och lär gå rakt in i startelvan igen. Erbjuder ett tungt offensivt hot med sitt huvudspel.

Back: Godswill Ekpolo (BKH), 4,7mSEK
Högerbacken Godswill Ekpolo har seglat upp som en fantasy-favorit sedan ankomsten i somras. Många hållna nollor i kombination med offensiv kvalitet gör att han ännu en gång åker med i scoutrapporten när Sirius besöker Bravida Arena.

Back: Jacob Une Larsson (DIF), 5,3mSEK
Med två backar på avstängningslistan lär Jacob Une Larsson vara garanterad en startplats hemma mot IFK Göteborg. Djurgården har fyra kryss på sina fem senaste matcher och har nu ett ypperligt läge att inleda en stark avslutning på säsongen hemma mot ett svajigt IFK Göteborg som i princip redan säkrat kontraktet.

Back: Andreas Vindheim (MFF), 5,3mSEK
Succé i Europa League, men knappt någon speltid i Allsvenskan. Malmös högerbreddare Andreas Vindheim bör dock roteras in istället för Eric Larsson när man möter Örebro hemma på Stadion på torsdag.

Mittfältare: Nicklas Bärkroth (DIF), 7,3mSEK
Yttern Nicklas Bärkroth har inte riktigt fått det att flyga sedan återkomsten till svensk fotboll. Djurgården-mittfältaren låg ändå bakom en mängd chanser för sitt lag senast mot Örebro, och kan han replikera den formen hemma mot IFK Göteborg lär det till slut ge utdelning.

Mittfältare: Simon Lundevall (IFE), 9,4mSEK
Offensive mittfältaren Simon Lundevall låg bakom båda målen för Elfsborg borta mot Trelleborg senast, även om han bara fick assistpoäng för det ena, och byttes sedan ut i den 67:e minuten. Ny start, och nya poäng, att vänta när laget möter Dalkurd på hemmaplan.

Mittfältare: Daniel Gustavsson (IFE), 6,7mSEK
Daniel ”DG” Gustavsson följde upp två assist för två omgångar sedan med ett mål mot Trelleborg, och ser sådär sylvass ut som bara han kan göra på sin högerkant. Inblandad i mycket sista tiden och kan mycket väl slå till ikväll igen.

Mittfältare: Romario Pereira Sipiao (KFF), 7,8mSEK
Kalmars farligaste offensive spelare den här säsongen är brassen Romario. Nu var det längesedan han nätade, men stod för en assist i senaste hemmamatchen mot Norrköping. Lossnar det igen mot Trelleborg? 

Mittfältare: Romain Gall (MFF), 7,2mSEK
Det är svårt att veta vilka Malmö-spelare som ska starta från match till match. Romain Gall har suttit mycket bänk sista tiden, men när MFF nu är mitt inne i Svensk Elitfotbolls tuffaste spelschema lär han vara aktuell för en start hemma mot Örebro. Malmö måste gå för seger för att hålla topp 3-drömmen vid liv.

Anfallare: Paulinho Guerreiro (BKH), 9,5mSEK
Avstängd senast och fick se sina lagkamrater asfaltera Dalkurd med 5-0 på bortaplan. Nu är han tillbaka, samtidigt som Alexander Jeremejeff är avstängd, och skytteligaledaren bör ha en god chans att öka på poängskörden hemma mot porösa om än formstarka Sirius.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Kommande matcher

sön 31 mar 15:00 2019

Falkenbergs FF - Örebro

sön 31 mar 15:00 2019

AIK - Östersund

sön 31 mar 15:00 2019

Kalmar FF - IK Sirius FK

sön 31 mar 17:30 2019

Helsingborgs IF - IFK Norrköping FK

sön 31 mar 17:30 2019

Athletic Eskilstuna - IFK Göteborg

mån 1 apr 19:00 2019

Djurgården - GIF Sundsvall