Scoutrapporten GW#8

Ny omgång stundar! Scoutrapporten kommer med elva tips, inklusive offensiva Hammarby-spelare och ett par defensiva KFF:are. Håll tillgodo!

Kom ihåg att deadline för omgång 8 är 18.00 ikväll!

Målvakt: Lucas Hägg Johansson (KFF), 5,0Mkr, vald av 6,1%
Kalmar släppte in mål efter två minuter senast mot Östersund. Nu väntar ny hemmamatch mot Helsingborg, som haft det tungrott på bortaplan hittills. Lucas Hägg Johansson kan vara värd en chans mellan stolparna här.

Back: Viktor Elm (KFF), 5,9Mkr, vald av 7,4%
Så, vilken Kalmar-back ska man ha då? Fidan Aliti gjorde mål i förra omgången, men noterades knappt för en enda defensiv aktion i spelet. Då är Viktor Elm ett säkrare kort om man vill försöka fixa bonuspoäng.

Back: Kadir Hodzic (AFC), 4,6Mkr, vald av 7,9%
Om AFC Eskilstuna ska börja hitta tillbaka till sin stabila defensiv är hemmamötet med Falkenberg en bra start. Kadir Hodzic är den mer aktive av de två ytterbackarna, både offensivt och defensivt.

Back: Jacob Ericsson (FFF), 4,5Mkr, vald av 1,7%
Men scoutrapporten ska låta er själva bestämma här. Tror ni mer på Falkenberg borta mot AFC så är Jacob Ericsson ett spännande val. Vänsterbacken är en av de offensivt mest potenta i Allsvenskan hittills den här säsongen i ett inläggsstarkt lag.

Mittfältare: Muamer Tankovic (HAM), 8,8Mkr, vald av 31,2%
Hammarby har börjat vinna, Muamer Tankovic är inne i kreativ storform och nu ställs man mot ett Sirius som släppt in åtta mål på de två senaste matcherna. Tankovics är vald av många, men han är det av en anledning.

Mittfältare: Adi Nalic (AFC), 6,1Mkr, vald av 33,2%
Malmö-lånet Adi Nalic var rejält i ropet under säsongsstarten. Efter några tystare matcher slog han till med en assist mot AIK senast och nu väntar nykomlingskollegan Falkenberg på hemmaplan. Nalic ligger fortfarande bakom det mesta i anfallsväg för AFC.

Mittfältare: Gudmundur Thorarinsson (NOR), 8,5Mkr, vald av 11,7%
IFK Norrköpings vänsterbreddare missade senaste matchen med skada men är tillbaka till mötet med IFK Göteborg. Go to-valet när det kommer till Peking-mittfältare då han levererar en strid ström av inlägg och farliga framspelningar.

Mittfältare: Arnór Ingvi Traustason (MFF), 8,8Mkr, vald av 18,7%
Inte den med bäst underliggande siffror i Malmö, men ser ut att vara mest prisvärd. Tuff kommande motståndare i Elfsborg, men i ett starkt MFF som lär rotera framöver är Traustason en av de mest givna offensiva lirarna till helgen.

Anfallare: Vidar Örn Kjartansson (HAM), 10,0Mkr, vald av 9,2%
Hammarbys isländske storvärvning till anfallet har hittat formen. Mål eller assist i fyra av de fem senaste matcherna är helt i linje med vad de flesta förväntade sig. Dyr men vass, och inte vald av allt för många.

Anfallare: Jordan Larsson (NOR), 7,1Mkr, vald av 14,9%
Fortfarande en av de billigare anfallarna med högst potential, och ändå inte vald av så många. Kommande motståndarna IFK Göteborg går riktigt bra nu, men läcker bakåt på bortaplan.

Anfallare: Patrik Karlsson-Lagemyr (GBG) 6,6Mkr, vald av 4,1%
Två mål och tre assist på de två senaste matcherna har det blivit för ”Paka” i en mer renodlad anfallsroll. Den lille härföraren i ett offensivt sprudlande IFK Göteborg. Vald av ofattbart låga 4,1% av Fantasy-tränarna.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Allsvenskan och Superettan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.

Svenska Cupen uppskjuten tills vidare

19 maj 2020
SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen – vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Åhman Persson ställer skorna på hyllan

18 maj 2020
Efter en segdragen knäskada har Robert Åhman Persson bestämt sig för att avsluta karriären.

Vi accepterar inte ett yrkesförbud

15 maj 2020
Hela världen har drabbats på ett brutalt sätt av förekomsten av viruset kallat Covid-19, så också Sverige. Den svenska statens hållning är att i första hand minska smittspridningen i samhället och såväl företag som egna individer har tilldelats ett stort eget ansvar. Vi anser att en öppning av den svenska elitfotbollen varken skulle öka smittspridningen i landet eller motsäga det egna individuella ansvaret.

Svensk fotboll kommenterar FHM-möte

15 maj 2020
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna SEF och EFD hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare.

Jakob Johansson tillbaka i Blåvitt

13 maj 2020
IFK Göteborg värvar hem mittfältaren Jakob Johansson på ett kontrakt till och med säsongen 2022. – Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt, säger 29-åringen.