Vårligan avgjord: "Blev en spännande sista omgång"

Magnus Hökbacks lag "Dalmål FC" tar hem Vårligan i Allsvenskan Fantasy, då man är det lag som tagit flest poäng innan uppehållet.
– Det trodde jag inte när jag tog ut första truppen i mars, säger segertränaren.

En av nyheterna i Allsvenskan Fantasy för i år är Vårligan och Höstligan. Allsvenskan har som bekant ett uppehåll mitt under sommaren, och de två olika årstidsligorna kretsar kring vem som tar mest poäng under de olika delarna av säsongen. 

Magnus Hökback och laget "Dalmål FC" leder just nu spelets globala liga på 774 poäng. Därmed är de Vårligans mästare och vinner ett säsongskort till allsvenska favoritlaget Örebro SK.

– Tack så mycket! Otroligt häftigt! Det trodde jag inte när jag tog ut första truppen i mars. Det blev en spännande sista omgång innan uppehållet, säger Magnus när han nås av vinstbeskedet.

Med blott tre poäng ned till tvåan Mattias Larsson och laget "Gult Kort" blev Hökbacks beslut att spela "Parkera bussen"-chipset i sista omgången avgörande, då bland annat Lars Krogh Gerson ensam kammade hem 24 poäng.

– Sundgren, Tankovic och Krogh Gerson har alla tre bidragit med fina poäng, säger Magnus om vilka som levererat för honom under våren.

Även om "Dalmål FC" går på uppehåll som det bästa av totalt 33 500 Fantasy-lag är målsättningen med hela säsongen inte riktigt lika hög, men ack så viktig.

– Målet är fortfarande att vinna kompis-ligan, sedan är det såklart roligt om det går bra i övriga ligor också, säger Magnus Hökbäck.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.

Svenska Cupen uppskjuten tills vidare

19 maj 2020
SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen – vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Åhman Persson ställer skorna på hyllan

18 maj 2020
Efter en segdragen knäskada har Robert Åhman Persson bestämt sig för att avsluta karriären.

Vi accepterar inte ett yrkesförbud

15 maj 2020
Hela världen har drabbats på ett brutalt sätt av förekomsten av viruset kallat Covid-19, så också Sverige. Den svenska statens hållning är att i första hand minska smittspridningen i samhället och såväl företag som egna individer har tilldelats ett stort eget ansvar. Vi anser att en öppning av den svenska elitfotbollen varken skulle öka smittspridningen i landet eller motsäga det egna individuella ansvaret.

Svensk fotboll kommenterar FHM-möte

15 maj 2020
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna SEF och EFD hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare.

Jakob Johansson tillbaka i Blåvitt

13 maj 2020
IFK Göteborg värvar hem mittfältaren Jakob Johansson på ett kontrakt till och med säsongen 2022. – Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt, säger 29-åringen.

Olsson: ”Jag kan bli lite manisk ibland”

13 maj 2020
För fyra år sedan var Theodor Olsson tveksam till att ta sig an ett 16-årslag, idag är han assisterande tränare i IK Sirius. Och förklaringen kräver kanske en parallell till fiktiva karaktärer som Carrie Mathison och Sherlock Holmes. – Liksom dem är jag nog sån att jag kan bli manisk ibland. Det jag gjort har jag gjort till hundra procent, konstaterar det 23-åriga stjärnskottet i en intervju med Unicoach.

Svensk Elitfotbolls protokoll med riktlinjer för Allsvenskan och Superettan

12 maj 2020
Svensk Elitfotboll har en gemensam önskan att Allsvenskan och Superettan ska starta den 14 juni. För att det över huvud taget ska vara möjligt krävs ett godkännande från Folkhälsomyndigheten.

Rönning: "Jag ville visa vad jag kunde"

12 maj 2020
Efter sin allsvenska debut och ytterligare sju matcher fick Tim Rönning blodad tand. Nu tar han sikte mot startplatsen mellan stolparna i IF Elfsborg.

Tiotalets skyttekungar i Allsvenskan

10 maj 2020
Mohamed Buya Turay blev 2010-talets sista skyttekung med sina 15 mål 2019. Minns du alla målkungar från de senaste tio åren?