Vårligan avgjord: "Blev en spännande sista omgång"

Magnus Hökbacks lag "Dalmål FC" tar hem Vårligan i Allsvenskan Fantasy, då man är det lag som tagit flest poäng innan uppehållet.
– Det trodde jag inte när jag tog ut första truppen i mars, säger segertränaren.

En av nyheterna i Allsvenskan Fantasy för i år är Vårligan och Höstligan. Allsvenskan har som bekant ett uppehåll mitt under sommaren, och de två olika årstidsligorna kretsar kring vem som tar mest poäng under de olika delarna av säsongen. 

Magnus Hökback och laget "Dalmål FC" leder just nu spelets globala liga på 774 poäng. Därmed är de Vårligans mästare och vinner ett säsongskort till allsvenska favoritlaget Örebro SK.

– Tack så mycket! Otroligt häftigt! Det trodde jag inte när jag tog ut första truppen i mars. Det blev en spännande sista omgång innan uppehållet, säger Magnus när han nås av vinstbeskedet.

Med blott tre poäng ned till tvåan Mattias Larsson och laget "Gult Kort" blev Hökbacks beslut att spela "Parkera bussen"-chipset i sista omgången avgörande, då bland annat Lars Krogh Gerson ensam kammade hem 24 poäng.

– Sundgren, Tankovic och Krogh Gerson har alla tre bidragit med fina poäng, säger Magnus om vilka som levererat för honom under våren.

Även om "Dalmål FC" går på uppehåll som det bästa av totalt 33 500 Fantasy-lag är målsättningen med hela säsongen inte riktigt lika hög, men ack så viktig.

– Målet är fortfarande att vinna kompis-ligan, sedan är det såklart roligt om det går bra i övriga ligor också, säger Magnus Hökbäck.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Jämna träningsmatcher inför omstarten

20 jun 2019
Flera av de allsvenska lagen har mötts i träningsmatcher under veckan för att få fart på benen lagom till att serien drar igång igen.

Andra omgången i Europa lottad

19 jun 2019
Igår lottades den första kvalrundan i både Champions och Europa League. I Nyon lottades idag också den andra rundan av turneringarna.

Lottat för de svenska lagen i Europa

18 jun 2019
Idag lottades de första kvalrundorna till Champions League och Europa League. AIK, Malmö FF och IFK Norrköping har fått sina första motståndare.

Hallenius lämnar GIF Sundsvall

17 jun 2019
I fjol gjorde Linus Hallenius en kanonsäsong och slutade på andra plats i den allsvenska skytteligan. I våras skrev han på ett långtidskontrakt, men nu lämnar han GIF Sundsvall för Cypern och Apoel FC.

Henrik Larsson tillbaka i HIF

16 jun 2019
Under en presskonferens på söndagen presenterade Helsingborgs IF Per-Ola Ljungs efterträdare. Det blev Henrik Larsson som därmed återkommer till klubben efter 2,5 års frånvaro.

HIF ersätter Ljung som huvudtränare

15 jun 2019
Helsingborgs IF meddelar under lördagen att Per-Ola Ljung lämnar sitt uppdrag som huvudtränare i klubben. – Det har varit en härlig utmaning och jag har njutit av uppdraget att ta upp HIF i Allsvenskan, säger Ljung.

Allsvenskans omgång 23-28 fastställda

14 jun 2019
Höstens omgång 23-28 för Allsvenskan är fastställda. Några av matcherna kan komma att påverkas beroende på sommarens kval till Europaspelet.

Elyounoussi tackar laget för utmärkelsen

10 jun 2019
AIK:s norske landslagsspelare Tarik Elyounoussi tackar sina lagkamrater till utmärkelsen Månadens spelare för maj månad. –Utan dem så hade det inte blivit som det blivit, säger en glad vinnare efter den avslutande derbysegern mot Hammarby innan uppehållet.

Bilder: Skytteligan efter vårsäsongen 2019

7 jun 2019
Drygt en tredjedel av Allsvenskan 2019 är spelad när serien nu går på uppehåll. Vi passar på att titta till skytteligan efter vårsäsongen, där AIK:s Tarik Elyounoussi toppar efter en sensationell målform under de senare omgångarna.

Vila I Frid Lennart Johansson – 1929-2019

5 jun 2019
Svensk fotboll har sorg. Lennart Johansson, en av svensk fotbolls allra största har den 4 juni gått bort efter en tids sjukdom. Lennart Johansson blev 89 år gammal.

Rosenbergs mål säkrade seger i Skånederbyt

2 jun 2019
Det var en match med två ansikten när Helsingborg och Malmö gjorde upp på Olympia. MFF dominerade den första och hade 1-0 i paus. I denna andra kom HIF ut starkt och skapade mängder med målchanser, men Johan Dahlin räddade allt och Malmö FF tog tre nya poäng.

AIK starkast i Stockholmsderbyt

2 jun 2019
Sebastian Larsson gjorde två mål på tre minuter mitt i den första halvleken. Mittfältarens baljor blev matchens enda och det blev AIK som fick fira tre poäng.