Vårsäsongens bästa elva

Det är uppehåll efter en intensiv Fantasy-vår. Det är tid för begrundanden, sammanfattningar – och framför allt är det kul att göra detta utan en omedelbar ny deadline som hägrar. Ta tid på er att i lugn och ro kika på den allra bästa elvan från de tolv första omgångarna av Allsvenskan Fantasy.

Målvakt: Peter Abrahamsson (BKH), 6,2Mkr: 64 poäng
Vald av 14,9%
Liksom förra året är Häcken-målvakten Peter Abrahamsson med i toppen bland burväktarna. Noteras bland annat för fem hållna nollor och en straffräddning på de första tolv omgångarna. En poäng före Johan Dahlin, som dock har en match mer spelad.

Back: Daniel Sundgren (AIK), 7,2Mkr: 74 poäng
Vald av 38,8%

Nu är han klar för Aris i Grekland, men lämnar inte förrän i mitten av juli. Kommer Daniel Sundgren att spela mer för AIK? Det återstår att se. Vi kan konstatera att han är en av de allra bästa Fantasy-spelarna med sina hållna nollor, assister och slagna straffar.

Back: Adam Andersson (BKH), 6,5Mkr: 59 poäng
Vald av 22,3%

En fantastisk match mot AFC I omgång sex, där Adam Andersson slog till med två mål och en hållen nolla, propellerade Häckens ytterback till Allsvenskan Fantasys gräddhylla 2019.

Back: Per Karlsson (AIK), 6,6Mkr: 59 poäng
Vald av 25,7%

Som vanligt varken mål eller assist från AIK:s backgeneral Per Karlsson, men hans defensiva insatser genererar ofta bonuspoäng. Varit så bra i AIK att han nyligen togs ut i svenska landslaget.

Mittfältare: Muamer Tankovic (HAM), 9,1Mkr: 81 poäng
Vald av 43,9%

Vi bugar oss för Muamer Tankovic! Följt upp en fin fjolårssäsong med att vara en av ligans allra bästa spelare i år. Kom igång ordentligt under andra halvan av våren och noteras i dagsläget för sex mål och fyra assister på tolv matcher. Poängbäst av alla så här långt.

Mittfältare: Sören Rieks (MFF), 9,8Mkr: 69 poäng
Vald av 22,1%

Sören Rieks fortsätter på sin vänsterkantsposition i Malmö, och han gör det väldigt bra. Giftig när han kommer in i straffområdet och en av de mest pålitliga offensiva spelarna i ett Malmö där man annars har svårt att veta vilka som roteras ut från match till match.

Mittfältare: Anders Christiansen (MFF), 9,9Mkr: 69 poäng
Vald av 21,4%

En annan pålitlig dansk i Malmö är Anders Christiansen, som står på samma poäng per match-snitt som Rieks. Fullständigt överlägsen i Allsvenskan när det kommer till framspelningar som leder till avslut med 39 nyckelpassningar, tvåan ligger på 24.

Mittfältare: Jonathan Ring (DIF), 7,9Mkr: 65 poäng
Vald av 15,2%

Djurgården-yttern Jonathan Ring började vårsäsongen som framspelare och avslutade som målskytt. Totalt klockar han in på fyra assist och fyra mål. Adderar defensiva bonuspoäng här och där till totalsumman.

Mittfältare: Filip Rogic (ÖSK), 8,0Mkr: 61 poäng
Vald av 4,7%

Ett av de klart största fynden hittills den här säsongen ser ut att vara Örebros mittfältare Filip Rogic. Vald av knappt 5% av tränarna men prickat formen ordentligt under våren. En match med två mål och en med två assist hjälper honom till toppen.

Anfallare: Tarik Elyounoussi (AIK), 9,3Mkr: 69 poäng
Vald av 21,2%

Ett mål på de sex första omgångarna, sen åtta mål på fem matcher. Norske landslagsmannen Tarik Elyounoussi har helt enkelt stått för säsongens mest imponerande formtopp.

Anfallare: Alexander Jeremejeff (BKH), 9,7Mkr: 60 poäng
Vald av 24,1%

Precis som Elyounoussi så dröjde det några omgångar innan Alexander Jeremejeff kom igång med poängproduktionen. Anonym i vårsäsongens sista match men hade innan det mål eller assist i sex raka framträdanden.

Jämna träningsmatcher inför omstarten

20 jun 2019
Flera av de allsvenska lagen har mötts i träningsmatcher under veckan för att få fart på benen lagom till att serien drar igång igen.

Andra omgången i Europa lottad

19 jun 2019
Igår lottades den första kvalrundan i både Champions och Europa League. I Nyon lottades idag också den andra rundan av turneringarna.

Lottat för de svenska lagen i Europa

18 jun 2019
Idag lottades de första kvalrundorna till Champions League och Europa League. AIK, Malmö FF och IFK Norrköping har fått sina första motståndare.

Hallenius lämnar GIF Sundsvall

17 jun 2019
I fjol gjorde Linus Hallenius en kanonsäsong och slutade på andra plats i den allsvenska skytteligan. I våras skrev han på ett långtidskontrakt, men nu lämnar han GIF Sundsvall för Cypern och Apoel FC.

Henrik Larsson tillbaka i HIF

16 jun 2019
Under en presskonferens på söndagen presenterade Helsingborgs IF Per-Ola Ljungs efterträdare. Det blev Henrik Larsson som därmed återkommer till klubben efter 2,5 års frånvaro.

HIF ersätter Ljung som huvudtränare

15 jun 2019
Helsingborgs IF meddelar under lördagen att Per-Ola Ljung lämnar sitt uppdrag som huvudtränare i klubben. – Det har varit en härlig utmaning och jag har njutit av uppdraget att ta upp HIF i Allsvenskan, säger Ljung.

Allsvenskans omgång 23-28 fastställda

14 jun 2019
Höstens omgång 23-28 för Allsvenskan är fastställda. Några av matcherna kan komma att påverkas beroende på sommarens kval till Europaspelet.

Elyounoussi tackar laget för utmärkelsen

10 jun 2019
AIK:s norske landslagsspelare Tarik Elyounoussi tackar sina lagkamrater till utmärkelsen Månadens spelare för maj månad. –Utan dem så hade det inte blivit som det blivit, säger en glad vinnare efter den avslutande derbysegern mot Hammarby innan uppehållet.

Bilder: Skytteligan efter vårsäsongen 2019

7 jun 2019
Drygt en tredjedel av Allsvenskan 2019 är spelad när serien nu går på uppehåll. Vi passar på att titta till skytteligan efter vårsäsongen, där AIK:s Tarik Elyounoussi toppar efter en sensationell målform under de senare omgångarna.

Vila I Frid Lennart Johansson – 1929-2019

5 jun 2019
Svensk fotboll har sorg. Lennart Johansson, en av svensk fotbolls allra största har den 4 juni gått bort efter en tids sjukdom. Lennart Johansson blev 89 år gammal.

Rosenbergs mål säkrade seger i Skånederbyt

2 jun 2019
Det var en match med två ansikten när Helsingborg och Malmö gjorde upp på Olympia. MFF dominerade den första och hade 1-0 i paus. I denna andra kom HIF ut starkt och skapade mängder med målchanser, men Johan Dahlin räddade allt och Malmö FF tog tre nya poäng.

AIK starkast i Stockholmsderbyt

2 jun 2019
Sebastian Larsson gjorde två mål på tre minuter mitt i den första halvleken. Mittfältarens baljor blev matchens enda och det blev AIK som fick fira tre poäng.