17-årige Bermann Johannesson visade vägen för Peking

IFK Norrköping vann kamratmötet mot IFK Göteborg med 3–1 efter bland annat ett mål och en assist av 17-årige islänningen Isak Bergmann Johannesson.

Nyligen blev Sead Haksabanovic utsedd till månadens spelare i Allsvenskan för juni. Under måndagens kamratmöte med IFK Göteborg låg han bakom IFK Norrköpings första mål, då han frispelade Isak Bergmann Johannesson som dunkade in 1–0 på vänstervolley, 17-åringens första allsvenska mål.

Patrik Karlsson Lagemyr kvitterade för IFK Göteborg efter ett fint anfall i den 72:a minuten, men bara tre minuter senare passade Bergmann Johannesson fram till Lars Krogh Gerson som återställde Pekings ledning. I slutminuterna drev sedan Haksabanovic upp ett anfall som slutade med att han serverade Pontus Almqvist till dennes första mål i Allsvenskan, som betydde 3–1 för ligaledarna.

Se höjdpunkter från matchen på highlights.allsvenskan.se.