19 allsvenska spelare i januaritruppen

9 december, 2019 kl 15:19 19 spelare från Allsvenskan finns med när svenska landslaget åker på vinterläger i Qatar 3-13 januari.

Under måndagen tog Sveriges förbundskapten Janne Andersson ut 25 spelare till landslagets januariturné, där man kommer att spela träningsmatcher mot Moldavien (9/1) och Kosovo (12/1) under ett tio dagar långt träningsläger i Qatar.

– Om man tittar på trupperna som vi haft under det här året är det flera spelare som börjat sin resa i landslaget under just januariturnén. Vi lägger upp den precis som vi gör med samlingar under kvalen, så spelarna får en förståelse för hur vi jobbar i landslaget. Steget till att vara med på en ordinarie samling blir därför kortare. Därför är denna turné en viktig del av vår verksamhet, kommenterar förbundskaptenen Janne Andersson enligt svenskfotboll.se.

Som vanligt finns många spelare från Allsvenskan med i truppen, närmare bestämt 19 stycken – 20 om man räknar Anel Ahmedhodzic, som för tillfället spelar i danska Hbro IK på lån från Malmö FF. Allra flest represententer har BK Häcken och Hammarby med fyra spelare vardera.

Hela truppen till januariturnén:
Målvakter:

Peter Abrahamsson, BK Häcken
Pontus Dahlberg, Watford FC
Isak Pettersson, IFK Norrköping

Backar: 
Anel Ahmedhodzic, Hobro IK (lån från Malmö FF)
Adam Andersson, BK Häcken
Joel Andersson, FC Midtjylland
Kristopher Da Graca, IFK Göteborg
Marcus Danielson, Djurgården
Martin Olsson, klubblös
Simon Sandberg, Hammarby
Jacob Une Larsson, Djurgården

Mittfältare, anfallare:
Gustav Berggren, BK Häcken
Darijan Bojanic, Hammarby
August Erlingmark, IFK Göteborg
Alexander Fransson, IFK Norrköping
Simon Hedlund, Bröndby IF
Daleho Irandust, BK Häcken
Dino Islamovic, Östersunds FK
Alexander Kacaniklic, Hammarby
Jesper Karlsson, IF Elfsborg
Jesper Karlström, Djurgården
Jordan Larsson, Spartak Moskva
Anton Salétros, AIK
Robin Söder, IFK Göteborg
Muamer Tankovic, Hammarby

Foto: bildbyrån

Blåvit förlust mot AaB i säsongspremiären

26 jan 2020
IFK Göteborg drog igång matchandet 2020 genom att bjuda danska AaB till Göteborg. Efter 0-1 i paus blev det en målgladare andra halvlek där de danska gästerna till slut vann med 3-2.

Nyförvärv bakom Häckens seger

25 jan 2020
Jasse Touminen har varit BK Häcken-spelare i drygt tre veckor. Idag presenterade han sig på allvar inför hemmapubliken när klubben träningsspelade mot Norrby IF. Den finska landslagsmannen gjorde två mål på 17 minuter när BK Häcken vann med 3-0.

Paulinho in, Djurdjic ut i Hammarby

24 jan 2020
Anfallsskifte i Hammarby. Nikola Djurdjic säljs och förre BK Häcken-spelaren Paulinho värvas. – När Niko nu lämnade så känner vi att vi har fått in den perfekta ersättaren, säger sportchefen Jesper Jansson.

Svensk Elitfotboll och Unibet presenterar Unicoach

24 jan 2020
Unicoach är Svensk Elitfotbolls och Unibets långsiktiga och gemensamma satsning för att utveckla framtidens svenska elitfotboll tillsammans med 32 klubbars akademier. – Unicoach kommer ge våra tränare och ledare ännu bättre möjligheter i sin vardag än vad de redan har, säger Svante Samuelsson, Sportchef på Svensk Elitfotboll.

Mjällby värvar tillbaka Bergström

22 jan 2020
Anfallaren Jacob Bergström återvänder till Mjällby AIF efter ett halvår i norska Mjöndalen IF.

Figueroa återförenas med Mellberg

20 jan 2020
Helsingborgs IF har gjort klart med Erik Figueroa. Backen kommer återigen att spela under Olof Mellbergs ledning. – Det ska bli kul att jobba med honom igen, säger Figueroa.

Uddamålsseger för AIK mot Karlstad BK

18 jan 2020
AIK vände underläge till ledning i den andra halvleken och vann årets första träningsmatch. Även Örebro SK var i farten under lördagen.

Elfsborg vann första träningsmatchen

17 jan 2020
IF Elfsborg och BK Häcken öppnade försäsongen med en träningsmatch i Rydahallen i Borås.

Sabovic klar för nykomlingen Mjällby

17 jan 2020
Mjällby AIF förstärker mittfältet med Besard Sabovic, som lämnat Djurgården.

Björndahl klar för Örebro SK

15 jan 2020
Erik Björndahl vann skytteligan i Superettan 2019. Nu lämnar han Degerfors för spel i Allsvenskan och Örebro SK. Kontraktet sträcker sig till och med 2022.

Så här sänder Discovery från försäsongen

14 jan 2020
Med tre månader kvar till starten av Allsvenskan och Superettan är det dags för klubbarnas försäsong. På Dplay kan du följa ditt klubblags framfart när de letar efter toppform till säsongspremiären.

IFK Norrköping säljer Skrabb till Brescia

14 jan 2020
Simon Skrabb lämnar IFK Norrköping. Den mångsidige offensive finländaren säljs till italienska Brescia. – Simon har varit en fantastisk ambassadör för hur vi vill att en IFK-spelare ska agera, säger managern Jens Gustafsson.