20 000 kr till Häckens Football Friday

1 juli, 2022 kl 19:04 Månadens Spelare och Tränare i maj, Alexander Jeremejeff och Per-Marthias Högmo, skänker båda sina vinstpengar till BK Häckens projekt Football Friday.
– Det är bra att vi kan engagera oss och lägga oss till rätta med hela fotbollsidén, nämligen att barn och ungdomar kommer samman, säger Högmo.

Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan i maj kommer båda från BK Häcken. Båda ger vinstpengarna från Unibet till klubbens Football Friday som är ett aktivitets- och integrationsprojekt där ungdomar, 10–20 år, träffas och spelar spontanfotboll tillsammans varje fredag kväll .

– Det är något väldigt fint att kunna bidra till ett så pass viktigt projekt som Football Friday. Det är en möjlighet för ungdomarna. De får en inblick i livet som fotbollsproffs. Där hoppas jag att de får se hur kul det kan vara, men även att livet som fotbollsproffs inte bara är guld och gröna skogar, säger Alexander Jeremejeff och lägger till.

– Det är klart att det är en stor ära att bli tilldelad priset som månadens spelare. Det betyder ju att man gör någonting rätt på fotbollsplanen. 

BK Häckens tränare Per-Mathias Högmo skänker även han vinstpengarna till Football Friday.

– Det är bra att vi kan engagera oss och lägga oss till rätta med hela fotbollsidén, nämligen att barn och ungdomar kommer samman. Där de kan leka med bollen i centrum. Att de får ha en social och fin upplevelse – det är det som är kärnan i fotboll, säger Per-Mathias Högmo.

– Jag vill tacka tränarteamet och spelarna. Det är ingen individuell utmärkelse att bli korad till månadens tränare utan det är ett lagjobb.

Tre svenska klubbar vidare till Play Off

11 aug 2022
Malmö FF är vidare i Europa League samtidigt som både Djurgården och AIK tog sig till Play Off i Europa Conference League.

Djurgårdsduon Månadens Tränare i juli

11 aug 2022
Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand ledde sitt lag till fem raka segrar efter sommaruppehållet och är Månadens Tränare i juli.

Alexander Jeremejeff är Månadens Spelare

11 aug 2022
För andra gången i år har BK Häckens målkung röstats fram till Månadens Spelare i Allsvenskan.

Målfest när BK Häcken hemmavann

8 aug 2022
BK Häcken besegrade Helsingborgs IF med hela 5–0 på hemmaplan. Med nästan lika stora siffror vann IFK Göteborg borta mot Varbergs BoIS.

Glen Riddersholm ny tränare i IFK Norrköping

8 aug 2022
Tidigare i sommar gick IFK Norrköping skilda vägar med Rikard Norling. Nu står det klart att danske Glen Riddersholm tar över som huvudtränare för Peking.

Sirius tog oväntad seger

7 aug 2022
För första gången på nästan 50 år besegrade IK Sirius Malmö FF hemma i Uppsala. Samtidigt tog Hammarby en säker trea och Oliver Berg fixade en Kalmarseger på Guldfågeln Arena. Senare på eftermiddagen fick vi se oavgjorda matcher i både Hällevik och Värnamo.

IFK Norrköping tog en efterlängtad seger

6 aug 2022
IFK Norrköping är åter ett vinnande lag i Allsvenskan efter 2–0 hemma mot Degerfors IF under lördagen.

Sommarens övergångar i Allsvenskan

4 aug 2022
Spelare in, spelare ut. Så har ditt lag förändrats under sommaren.

Malmö FF hemmavann i Europa League-kvalet

4 aug 2022
Malmö FF fick bästa möjliga start i kvalet till Europa League när man hemmabesegrade F91 Diddeleng med 3–0.

Nominerade till Månadens Spelare i juli

4 aug 2022
Två målskyttar och en mittbacksbjässe är nominerade till priset som Månadens Spelare i juli.

Nominerade till Månadens Tränare i juli

4 aug 2022
Djurgårdens, Mjällbys och Häckens huvudtränare har chansen att vinna priset som Månadens tränare i juli.

Blåvitt tog andra raka mot Peking

1 aug 2022
Kevin Yakob och Hussein Carneil gjorde målen när IFK Göteborg slog tillbaka IFK Norrköping för andra gången på en vecka.