Nyheter

Chevron
20 000 kronor till Djurgårdens samhällsengagemang

20 000 kronor till Djurgårdens samhällsengagemang

Varje vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan får 10 000 kronor vardera av elitfotbollens huvudpartner Unibet att skänka till valfritt samhällsengagemang i klubben. I april går pengarna till följande verksamheter.

Djurgårdens norske försvarare Aslak Fonn Witry blev Månadens spelare i april. Han skänker sina pengar till Djurgårdens uppsökande idrott.

– Laget har fått en fin start på säsongen och det känns bra att ha bidragit till detta. De 10 000 kronorna skänker jag med glädje till föreningens uppsökande idrott. Det är så viktigt att sätta barn i rörelse, särskilt i dessa tider.

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf, också Djurgården, blev Månadens tränare och skänker sina pengar till klubbens skolidrottsförening.

– Vi är nöjda med hur det sett ut på plan i april månad och säsongsinledningen. Nu tar vi vidare sats mot en stark majmånad även innan vi går till EM-uppehåll. Summan på 10 000 kronor väljer vi att ge till Djurgårdens Skolidrottsförening som gör ett fantastiskt arbete ute på flera av huvudstadens skolor med att sätta barn i rörelse. Ett fantastiskt initiativ som nu är en del av föreningens kärnverksamhet.

Månadens spelare kommer att utses sju gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 lagkaptener eller huvudtränare, beroende på utmärkelsen, samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.

En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Vinnarna får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.