AFC Eskilstuna vidare trots tidigt underläge

Det började allt annat än bra för AFC Eskilstuna i bortamötet mot Carlstad United – hemmalaget tog en tidig tvåmålsledning, men efter två mål av Dzenis Kozica och ett av Adi Nalic, lyckades AFC ta sig vidare.

Dzenis Kozica och Adi Nalic såg till att vända på tillställningen när AFC Eskilstuna hamnade i et tidigt underläge borta mot Carlstad United. 2–0 på resultattavlan till hemmalaget efter mål av Claes Nyman och Erik Sachs orsakade AFC en hel del huvudbry, men efter att Dzenis Kozica reducerat i den 42:a minuten väcktes hoppet.

I andra halvlek såg AFC till att fortsätta på den inslagna vägen – Adi Nalic kvitterade i minut 62 och Kozica fullbordade sedan vändningen genom att sätta 2–3 i den 76:e matchminuten. Avancemang för AFC trots ett tidigt tvåmålsunderläge.

Östersund mötte i sin tur IFK Stocksund på bortaplan. Matchens enda mål gjordes av Charlie Colkett redan efter 20 minuter och höll sig sedan matchen ut. Avancemang även för ÖFK och båda allsvenska lagen klarade sig från tidigt respass.