AIK tog fjärde raka hemmasegern

AIK säkrade sin fjärde raka 1-0–seger på Friends Arena efter att Alexander Milosevic gjort matchens enda mål mot IFK Göteborg. Senare på kvällen plockade Malmö FF tre poäng.

AIK – IFK Göteborg 1-0
Hemmalaget dominerade stort på Friends Arena och skapade mängder av chansen mot gästande IFK Göteborg. Men det dröjde innan hemmalagets ledningsmål kom. Efter en hörna i den 70:e minuten höll sig Alexander Milosevic framme och tofflade in bollen i nät och det blev matchens enda.

AIK har nu tagit fyra raka 1-0–segrar på Friends Arena och samtliga mål har kommit efter fasta situationer.

Malmö FF – Mjällby AIF 2-0
Två formstarka lag drabbade samman på Stadion i Malmö och det var hemmalaget som inledde starkast och skapade flertalet fina chanser. Samuel Brolin bjöd på fint målvaktsspel i gästernas mål, men fick till slut kapitulera. Malik Abubakari nådde högst och nickade in 1-0 i den 36:e minuten. Av bara farten gjorde Veljko Birmancevic 2-0 två minuter senare. En första halvlek där Malmö FF verkligen visade klassen, trots en lång skadelista.

I den andra halvleken försvarade MFF ledningen, men hade bud på fler mål framåt. Matchen slutade dock 2-0 och de regerande mästarna är fortfarande obesegrade.