Nyheter

Chevron
Alm: ”Ödmjuka inför uppgiften”

Alm: ”Ödmjuka inför uppgiften”

Göteborgsderby mellan BK Häcken och GAIS väntar i Svenska Cupens kvartsfinal. Häcken-tränaren Andreas Alm tror på ett tufft derby mot Superettan-laget.
– De har tagit sig vidare två år i rad av en anledning. Vi kommer att vara ödmjuka inför uppgiften, det ger oss bäst förutsättningar att vinna matchen, säger Alm.

Fem allsvenska lag och tre från Superettan utgör de åtta kvartsfinallagen i Svenska Cupen. Under lördagen spelar BK Häcken hemma mot stadskollegan GAIS från näst högsta serien, där gästerna för andra året i rad har avancerat från gruppspelet.

– Vi måste se upp, GAIS är duktiga på att ta fram det där lilla extra mot bättre lag. De har tagit sig vidare två år i rad av en anledning. Vi kommer att vara ödmjuka inför uppgiften, det ger oss bäst förutsättningar att vinna matchen, säger Häcken-tränaren Andreas Alm till klubbens webbsida.

Häcken sprintade till kvartsfinalfasen efter att bland annat ha inlett gruppspelet med en 6-1-seger hemma mot IK Brage. Efter en 4-0-seger mot FC Rosengård i Malmö avslutade man med en 1-0-vinst mot IF Brommapojkarna.

– Matchen mot BP gav en hög belastning på många spelare, vi löpte mycket i hög hastighet, framför allt i offensiven. De senaste dagarna har vi tränat lite lättare. Spelarna borde vara utvilade och redo för många meter i hög hastighet i morgon, säger Alm om det generella läget i truppen.

Mot GAIS väntar han sig en på ett sätt tuffare derbymatch än de man senaste åren spelat mot IFK Göteborg i Allsvenskan.

– Oavsett formation så gillar GAIS att pressa hårt. Men vi ska fortsätta göra det vi gjort bra i de tidigare matcherna men nu mot nya motståndare, och på så sätt befästa vår framgång, säger Andreas Alm.

Så här spelas kvartsfinalerna i Svenska Cupen:

9/3, kl. 14.00: BK Häcken – GAIS
9/3, kl. 16.00: Östers IF – AIK
10/3, kl. 15.00: Djurgården – Hammarby
10/3, kl. 17.00: AFC Eskilstuna – Halmstads BK

Semifinalerna är redan lottade, och ser ut så här:

Djurgården/Hammarby – BK Häcken/GAIS
Östers IF/AIK – AFC Eskilstuna/Halmstads BK

Foto: bildbyrån