Besara glänste i Gerzics jubileumsmatch

Nahir Besara gjorde två mål och assisterade till ett tredje när Örebro SK vann hemma mot Helsingborgs IF. Samtidigt firade Nordin Gerzic 300 allsvenska matcher i ÖSK-tröjan.

Örebro SK tog femte raka segern på hemmaplan i Allsvenskan, och håller uppe snittet på tre gjorda mål per match under den perioden. Under söndagseftermiddagen vann man nämligen med 3–2 hemma mot Helsingborgs IF.

Nahir Besara fortsatte att göra både assist och mål för hemmalaget. Först spelade han fram till Rasmus Karjalainens öppningsmål, sedan dundrade han själv in 2–0 i högerposition i straffområdet.

HIF reducerade genom Anthony van den Hurk, men Besara återställde tvåmålsledningen på en straff som han själv ordnat. Max Svensson kom med ytterligare en HIF-reducering, men hans distinkta frisparksmål i den 89:e minuten fram till 3–2 blev matchens sista.

Se målen och övriga höjdpunkter från matchen här.