Bilder: AIK lyfte pokalen i Kalmar

11 november, 2018 kl 21:13 AIK är svenska mästare för tolfte gången efter att ha besegrat Kalmar FF med 1-0 på bortaplan i den sista omgången av Allsvenskan 2018. Säsongen innehöll blott en förlust för Gnaget, som fick lyfta Lennart Johanssons pokal på Guldfågeln Arena.

Alla bilder är hämtade från bildbyrån.

Se höjdpunkter från matchen här.

2.aik-uppvarmning
Nicolas Stefanelli och Denni Avdic var två spelare som fick chansen från start i AIK:s avgörande bortamatch mot Kalmar FF då flera skador och avstängningar plågade truppen inför matchen.
4.aik-tifo
En stor mängd AIK-supportrar hade gjort resan ned till Småland för att kunna bevittna matchen i den sista omgången på plats.
5.aik-jansson
I slutet av den första halvleken nickade Robin Jansson in 1-0 på Tarik Elyounoussis frispark, ett mål som skulle stå sig till slutsignalen.
6.aik-jubel-hog
7.aik-invasion
På slutsignalen rusade ett stort antal AIK-fans in på planen för chansen att få fira guldet med spelarna.
8.aik-karlsson
AIK-ikonen Per Karlsson vann sitt andra SM-guld med klubben, det första var han med och tog 2009.
9.aik-omkladningsrum
10.aik-stefanelli
AIK-spelarna firade i omklädningsrummet innan det var dags att gå ut igen och lyfta Lennart Johanssons pokal – under överseende av Lennart Johansson själv, hedersordförande i klubben.
10.aik-johansson
11.aik-goitom
Lagkaptenen Henok Goitom lyfte pokalen tillsammans med Nils-Eric Johansson, som inför säsongen tvingades avsluta fotbollskarriären då ett medfött hjärtfel upptäckts.
9.aik-janosevic
12.aik-sundgren
Daniel Sundgren går i sin pappas fotspår. Gary Sundgren, flerfaldig landslagsman för Sverige, vann SM-guld med Gnaget 1992.
11.aik-norling
Rikard Norling var assisterande tränare i AIK när laget vann Allsvenskan 1998. 20 år senare ledde han nu laget till SM-guld som huvudtränare.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.

Svenska Cupen uppskjuten tills vidare

19 maj 2020
SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen – vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Åhman Persson ställer skorna på hyllan

18 maj 2020
Efter en segdragen knäskada har Robert Åhman Persson bestämt sig för att avsluta karriären.

Vi accepterar inte ett yrkesförbud

15 maj 2020
Hela världen har drabbats på ett brutalt sätt av förekomsten av viruset kallat Covid-19, så också Sverige. Den svenska statens hållning är att i första hand minska smittspridningen i samhället och såväl företag som egna individer har tilldelats ett stort eget ansvar. Vi anser att en öppning av den svenska elitfotbollen varken skulle öka smittspridningen i landet eller motsäga det egna individuella ansvaret.

Svensk fotboll kommenterar FHM-möte

15 maj 2020
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna SEF och EFD hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare.

Jakob Johansson tillbaka i Blåvitt

13 maj 2020
IFK Göteborg värvar hem mittfältaren Jakob Johansson på ett kontrakt till och med säsongen 2022. – Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt, säger 29-åringen.

Olsson: ”Jag kan bli lite manisk ibland”

13 maj 2020
För fyra år sedan var Theodor Olsson tveksam till att ta sig an ett 16-årslag, idag är han assisterande tränare i IK Sirius. Och förklaringen kräver kanske en parallell till fiktiva karaktärer som Carrie Mathison och Sherlock Holmes. – Liksom dem är jag nog sån att jag kan bli manisk ibland. Det jag gjort har jag gjort till hundra procent, konstaterar det 23-åriga stjärnskottet i en intervju med Unicoach.

Svensk Elitfotbolls protokoll med riktlinjer för Allsvenskan och Superettan

12 maj 2020
Svensk Elitfotboll har en gemensam önskan att Allsvenskan och Superettan ska starta den 14 juni. För att det över huvud taget ska vara möjligt krävs ett godkännande från Folkhälsomyndigheten.

Rönning: "Jag ville visa vad jag kunde"

12 maj 2020
Efter sin allsvenska debut och ytterligare sju matcher fick Tim Rönning blodad tand. Nu tar han sikte mot startplatsen mellan stolparna i IF Elfsborg.

Tiotalets skyttekungar i Allsvenskan

10 maj 2020
Mohamed Buya Turay blev 2010-talets sista skyttekung med sina 15 mål 2019. Minns du alla målkungar från de senaste tio åren?