BK Häcken till final efter förlängning

Det krävdes 30 minuters extra speltid för att kora en vinnare i den första Svenska Cupen-semifinalen. Till slut var det Häcken som var starkast på Tele 2 Arena och slog ut Djurgården.

Djurgården startade semifinalen bäst. En kvart in i matchen fälldes Niclas Bärkroth och hemmalaget fick straff. Marcus Danielsson tryckte säkert in 1-0 från elva meter och firade ordentligt framför Djurgårdsklacken.

Efter ledningsmålet kom BK Häcken in i matchen och efter en halvtimma fick man ett fint läge att kvittera. Paulinho trixade sig förbi två försvarare och avslutade, men skottet tog i stolpen och studsade ut. Kvitteringen skulle dock komma. Efter ett fint förarbete på högerkanten kom bollen in till Nasiru Mohammed som från nära håll nickade in 1-1. Men innan paus hade hemmalaget återtagit ledningen.

Nyförvärvet Mohamed Buya Turay höll sig framme och sju minuter innan paus ledde Djurgården semifinalen.

Den andra halvleken startade i göteborgarnas favör. Häcken hade mest boll och tryckte på framåt för en kvittering. Och till slut kom den. Alexander Jeremejeff höll sig framme på ett inspel från höger och styrde in 2-2 efter en timmes spel.

Med drygt fem minuter kvar av ordinarie tid fick Jonathan Ring ett fint läge att avgöra, men hans skott enhandsräddade fint av Peter Abrahamsson i Häckens mål. Djurgården skapade ett par chanser till innan domaren blåste för full tid, men inga mål och förlängning krävdes för att få fram ett finallag.

I den första förlängningskvarten skapade båda lagen fina möjligheter att ta ledningen. Djurgården hade en boll strax över ribban och Häcken hade en nick i stolpen. Två minuter innan sidbytet fick Djurgården en frispark i ett ypperligt läge, strax utanför Abrahamssons straffområde. Astrit Ajdarevic klippte till med Häcken-keepern kunde styra undan skottet.

Tre minuter in i den andra förlängningskvarten fick Mervan Celik stå och måtta, något han varit duktig på i cupen. Från 20 meter tryckte han in 3-2 och firade ordentligt.

Resultatet stod sig tiden ut och Häcken spelar alltså i Svenska Cuoen 2019. I morgon utses motståndaren när AIK möter AFC Eskilstuna.