Nyheter

Chevron
Cupmatcher uppskjutna och upptaktsträffarna inställda

Cupmatcher uppskjutna och upptaktsträffarna inställda

Svensk Elitfotboll är tillsammans med Elitfotboll Dam en del av Svenska Fotbollförbundets arbetsgrupp som hanterar virusfrågan. Alla parter följer utvecklingen och är redo att ta snabba beslut.

Med hänsyn till den extraordinära situation som råder till följd av Coronaviruset och för att undvika smittspridning har SEF:s styrelse beslutat att skjuta upp SEF:s årsmöte såväl som medlemsmöte. SEF:s årsmöte kommer nu istället hållas i september 2020.

På måndag morgon hålls ett extrainsatt Klubbchefsmöte via video för att få klubbarnas åsikter i frågan. 

Svenska Cupen
Efter ett initiativ från föreningarna så beslutade ett möte mellan Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam under fredagseftermiddagen att helgens matcher i Svenska Cupen kommer att skjutas upp. Föreningarna vill avstå spel för att inte riskera att bidra till ökad smittspridningen av det nya coronaviruset.

Upptaktsträffar
Svensk Elitfotboll och Discovery har beslutat att ställa in de planerade upptaktsträffarna för Allsvenskan och Superettan. Allt i enlighet med de riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och Regeringen som finns avseende att minimera smittspridningen av Coronaviruset.

– Upptaktsträffarna ligger i närtid, och därför väljer vi att ställa in dessa evenemang i dess nuvarande form. Vi vill minska risken för smittspridning och kommer att följa utvecklingen framöver för att se hur startskottet av ligorna ska gå till, säger Kaveh Sarvari, Evenemangs- och Privatmarknadsansvarig i Svensk Elitfotboll. 

Allsvenskans upptaktsträff skulle ha gått av stapeln den 24 mars på Clarion Hotel Arlanda Airport, och Superettans motsvarighet den 31 mars, på Clarion Hotel Post i Göteborg. 

Foto: bildbyrån