De kan bli Månadens Spelare och Tränare i september

1 oktober, 2021 kl 14:00 Djurgårdens Hjalmar Ekdal och Magnus Eriksson får sällskap av IFK Norrköpings skytteligaledare Samuel Adegbenro bland de nominerade till Månadens Spelare i Allsvenskan i september. Rösta på din favorit bland både spelarna och tränarna via länkarna i texten.

Nominerade till Månadens Spelare i september:

Samuel Adegbenro, IFK Norrköping
Samuel Adegbenro inledde månaden med att nicka in ett sent kvitteringsmål i det tuffa bortamötet med Malmö FF. Ytterligare två mål, i hemmasegrarna mot Örebro SK och Varbergs BoIS, gör att den 25-årige nigerianen nu toppar Allsvenskans skytteliga på tolv gjorda mål.

Magnus Eriksson, Djurgården
Djurgården har börjat vinna igen och är åter i serieledning, inte minst tack vare Magnus Erikssons mittfältsspel. Den rutinerade lagkaptenen har, som vanligt i år, varit vass i offensiven och bidragit med två mål och två assist under månaden. Insatserna har dessutom tagit Eriksson till en landslagsplats.

Hjalmar Ekdal, Djurgården
Ketchupeffekten personifierad – när han väl nickade in sitt första mål i Allsvenskan, i derbyvändningen mot Hammarby, följde den 22-årige mittbacken upp det med mål i de båda nästkommande matcherna mot MFF och Degerfors IF.

Rösta på din favorit. 

artikel-AS-MT-nominerade-sep

Nominerade till Månadens Tränare i september:

Joakim Persson, Varbergs BoIS
Joakim Perssons Varbergs BoIS inledde september med att bortabesegra Örebro SK med 3–0 – ett resultat som var lagets fjärde raka seger i en obesegrad matchsvit som blev åtta matcher lång, och som parkerade laget på en åttondeplats i tabellen. Därefter har det blivit ett kryss hemma mot BK Häcken och uddamålsförluster borta mot Hammarby och IFK Norrköping.

Rikard Norling, IFK Norrköping
September blev Rikard Norlings hittills bästa månad med IFK Norrköping under första året med klubben, då laget gick igenom månaden obesegrade. Ett meriterande 1–1-kryss borta mot Malmö FF följdes upp av tre segrar och ytterligare nio gjorda mål framåt vilket gör att Peking nu blandat sig i toppstriden.

Henrik Rydström, Kalmar FF
Även Henrik Rydströms självsäkra Kalmar FF hittade årets bästa månadsindelade form i september. Efter två inledande segrar blev man snuvade på en ny trepoängare efter en sen kvittering av AIK på Guldfågeln Arena. Imponerande nog reste sig Rydströms lag omgående och avslutade månaden med att rulla hem en 2–0-seger borta mot IFK Göteborg.

Rösta på din favorit.

Utmärkelserna Månadens Spelare och Månadens Tränare i Allsvenskan och Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare eller tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare av Månadens Spelare och Månadens Tränare i respektive liga får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Månadens Tränare kommer att utses sju gånger per säsong i vardera liga. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna genom en omröstning på allsvenskan.se och superettan.se. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Svenska Cupens gruppspel lottat

5 dec 2021
Under söndagen genomfördes lottningen till Svenska Cupens gruppspel, där bland andra regerande cupmästarna Hammarby ställs mot BK Häcken.

Bilder: Malmö FF svenska mästare 2021

4 dec 2021
Malmö FF säkrade sitt 22:a SM-tecken efter 0–0 mot Halmstads BK i den sista omgången av Allsvenskan 2021.

Malmö FF mästare för 22:a gången

4 dec 2021
Oavgjort hemma mot Halmstads BK räckte – Malmö FF är svenska mästare 2021.

Bartosz Grzelak är Månadens Tränare i november

4 dec 2021
AIK avslutar säsongen starkast av alla. Som ett resultat av det finns man med i guldjakten ända in i det sista. Bartosz Grzelak är Månadens Tränare i Allsvenskan i november.

Nabil Bahoui är Månadens Spelare i november

4 dec 2021
Med sina viktiga mål har han sett till att gulddrömmen lever in i det sista för AIK. Nabil Bahoui är Månadens Spelare i Allsvenskan i november.

De här kan vinna på Allsvenskans Stora Pris

3 dec 2021
Allsvenskan 2021 är i det närmaste färdigspelad och juryn har sagt sitt. Här är de spelare och ledare som gjort störst intryck under säsongen. Här är de som kan utses som bäst i Allsvenskan 2021.

De kan bli Månadens Spelare och Tränare i november

1 dec 2021
Tre offensiva mittfältare, två topptränare och en fortsatt högpresterande Joakim Persson på Varbergs BoIS-bänken – här är de nominerade till Månadens Spelare och Tränare i Allsvenskan i november.

Januaritruppen uttagen

1 dec 2021
20 spelare från Allsvenskan är uttagna i Janne Anderssons landslag till januariturnén i Portugal.

AIK vände och höll liv i guldstriden

29 nov 2021
AIK tog tre poäng i Borås och såg till att det blir kamp om guldet i den sista omgången av Allsvenskan. Samtidigt vann Sirius mot Häcken och Mjällby och Örebro kryssade på Strandvallen.

Varberg snuvade Djurgården på poäng i guldstriden

28 nov 2021
På Tele2 Arena satte Varberg BoIS käppar i hjulet för guldjagande DIF, samtidigt tog Degerfors tre blytunga poäng i kampen runt kvalstrecket. På Gamla Ullevi blev Marcus Berg tvåmålsskytt när IFK Göteborg vann en bekväm seger mot nedflyttningsklara ÖFK. MFF tar ytterligare ett stort kliv mot guldet efter vinst mot Kalmar FF medan Halmstad och Bajen delade på poängen.

Oktober månads vinstpengar från Månadens spelare och tränare

24 nov 2021
Varje månad skänker elitfotbollens huvudpartner Unibet 10 000 kronor till vardera vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. I oktober går pengarna till följande engagemang.

Bara kryss för MFF – blir sist i gruppen

23 nov 2021
Malmö FF gjorde sitt första mål i årets Champions League och tog sin första poäng. Men 1–1 hemma mot Zenit gör att skåningarna kommer sluta sist i gruppen.