Delad pott i toppmötet

Malmö FF åkte på säsongens första poängtapp när man spelade 2–2 hemma mot tabelltrean BK Häcken.

Malmö FF – BK Häcken: 2–2
BK Häcken tog ledningen två gånger om borta mot Malmö FF, men får nöja sig mig ett kryss efter en sen kvittering av hemmalaget. Even Hovland nickade in 1–0 för de regerande ligamästarna och nyblivna cupvinnarna i den 50:e minuten, men bara tre minuter senare var hemmalaget ikapp då Stefano Vecchia lade in 1–1 i bra läge i straffområdet. Benie Traore gick upp i ensam skytteligaledning med sitt 2–1-mål i friläge i den 76:e minunten, men återigen kom ett snabbt svar från MFF, om än via ett självmål den här gången.

Djurgården – Mjällby AIF: 2–0
Djurgården fortsätter att vara starka på hemmaplan. Under söndagen kom fjärde raka segern på Tele2 Arena när Mjällby betvingades med 2–0. Båda hemmalagets mål var välplacerade skott från distans. magnus Eriksson satte det första lågt i vänstra hörnet, och tvåan skruvade Victor Edvardsen in i bortre hörnet.

BP – Varbergs BoIS: 2–1
BP:s fina form fortsätter. Sjätte raka matchen utan förlust – andra raka vinsten – kom mot Varbergs BoIS på Grimsta IP. Tim Waker krutade in 1–0 från straffområdeskanten i den 13:e minuten, och sju minuter senare utökade Nikola Vasic till 2–0 med en imponerande nick. BoIS reducerade genom Dion Krasniqi, som skickade bollen rakt upp i vänstra krysset i bra läge, men kom inte närmare än så idag.

IFK Göteborg – Hammarby: 1–1
En lång och dramatisk match utspelade sig på Gamla Ullevi där IFK Göteborg och Hammarby till slut kryssade. Bajen tog ledningen strax innan halvtid då Loret Sadikus nick efter en hörna seglade in i mål. Efter drygt en timmes spel blev Edvin Kurtulus utvisad för Hammarby då han åkte på sin andra varning, och IFK kunde öka trycket för att få fram en kvittering. Den kom till sist på straff, kyligt inrullad av lagkaptenen Marcus Berg i den 87:e minuten.

IK Sirius – Halmstads BK: 1–2
HBK tog sin första bortaseger för säsongen när man vände underläge till 2–1 på Studenternas. Sirius tog ledningen genom Dennis Widgren efter en av många hörnor för hemmalaget, men Viktor Granath kvitterade med ett distinkt avslut i straffområdet. Efter pausvilan klev gästernas Erik Ahlstrand in i handlingen då hans långskott letade sig in i nät och fram till 2–1 för Halmstad – ett resultat som stod sig till slutsignalen.