Delad pott i toppmötet på Hisingen

Hammarby tog en tidig ledning i toppmötet borta mot BK Häcken, men ett sent självmål av gästerna gör att lagen delar på poängen.

BK Häcken – Hammarby: 1–1
Gustav Ludwigson gav Hammarby ledningen i den tionde minuten borta mot Häcken då han nickade in Joel Nilssons inlägg vid den bortre stolpen. Bajen såg ut att gå mot tre tunga poäng i toppstriden men det serieledande hemmalaget drog nytta av ett sent självmål från gästerna och fick därmed med sig 1–1.

IFK Norrköping – Kalmar FF: 2–2
IFK Norrköping tog ledningen två gånger om hemma mot Kalmar, men båda gångerna kom gästerna tillbaka. Christoffer Nyman gjorde 1–0 för Peking i den 24:e minuten då han slog in en retur från nära håll, men strax efter halvtid kvitterade Sebastian nanasi med ett tungt distansskott. Andri Lucas Gudjohnsen byttes in i den 59:e minuten och nätade efter bara några sekunder på planen då han, likt Nyman, slog in en retur från nära håll. I slutet av matchen kunde sedan Axel Lindahl, även han nyligen inbytt, trycka in 2–2 efter att ha tagit sig in i straffområdet från sin högerbacksposition.

IFK Värnamo – Varbergs BoIS: 1–0
Värnamo tog sin tredje raka seger i Allsvenskan när Varberg besegrades under lördagskvällen. Gästerna hade de flesta skotten i matchen, men det var hemmalagets rutinerade anfallsstjärna Marcus Antonsson som skulle bli matchens enda målskytt. I den 87:e minuten högg han på en lös boll i straffområdet och sköt in 1–0 i öppet läge – Antonssons 17:e mål för säsongen.