Delad pott mellan AIK och Kalmar FF

Söndagen inleddes med två oavgjorda matcher mellan AIK och Kalmar FF, respektive Bajen och Halmstads BK.

AIK – Kalmar FF: 1-1
Ett skadedrabbat AIK på nästjumboplats i tabellen och i stort behov av poäng tog emot Kalmar FF på söndagen. Första halvlek var det spelövertag för hemmalaget och det allra vassaste chansen kom från Magashy i form av en spektakulär cykelspark som tog i ribban. Halvleken förblev dock mållös. Efter lite mer än 10 minuter spelade i andra halvleken kom kallduschen för AIK. Efter en straffmiss tidigt i halvleken fick istället Kalmar en frispark på offensiv planhalva och via pannan satte gästernas Lars Sætra matchens första mål. AIK visade dock mental styrka som inte vek ned sig och kunde till slut kvittera i den 84:e minuten genom Abdussalam Magashy. När domaren blåste av efter fulltid kunde vi kontataera att det blev delad pott mellan två lag som båda önskade mer än så.

Halmstads BK – Hammarby: 0-0
Bajen gick ut på Örjans Vall i första halvlek med ett högt tempo och driv. Efter en inledande kvart med grönvitt övertag jämnades spelet dock ut något och Halmstad jobbade sig in i matchen något. Trots spelövertag från hammarby gjorde Halmstad det svårt för gästerna. Inget av lagen lyckades skapa allt för många klockrena målchanser. Andra halvlek slutade likt första mållöst och det blev en poäng var för vardera lagen som båda fortsätter husera i mitten av tabellen.

IK Sirius – IFK Värnamo: 2-0
Såväl Sirius och Värnamo kom till söndagens match med en vinst i ryggen. För Sirius hade det dröjt nio omgångar utan vinst innan förra veckans trepoängare, men nu skulle även den andra komma. Matchen börjar med mycket bollinnehav från gästande Värnamo som även skapar en hel del chanser framåt. Men trots spelmässigt underläge och få målchanser tog Sirius ledningen i första halvlek genom Aron Bjarnason i den 31:e minuten. Just innan domaren skulle blåsa av för halvtidsvila utökar Sirius sin ledning till 2-0. Värnamo gör försök i andra halvlek att forcera framåt men lyckas inte hela vägen fram och får se sig besegrade av Sirius på Studenternas. Sirius skapar sig därmed ett glapp nedåt till bottenskiktet i tabellen.

IF Elfsborg – Djurgården: 1-1
På Borås Arena började toppmötet mellan serieledande Elfsborg och tabellfyran Djurgården något trevande. Den första halvleken spelades i ett lågt tempo där Djurgården var det mest framstående laget på plan. Till halvtidsvila gick dock båda lagen utan mål. Tillbaka ut på plan var det hemmalaget som kom ut med mest energi. Från start drog de upp tempot och fick direkt utdelning. Johan Larsson gav Elfsborg ledningen i den 46:e minuten. DIF jobbade sig in i matchen och andra halvlek präglades istället av en fartfylld och händelserik fotboll. Elfsborg fortsatte skapa framåt men det var Djurgården som gjorde matchens andra och sista mål i den 73:e minuten genom Victor Edvardsen. När domaren blåser av matchen stod det 1-1 på poängtavlan och delad pott var ett faktum.