Djurgården får tillbaka skadade backar

28 februari, 2019 kl 20:16 Jonathan Augustinsson och Aslak Witry är med i truppen igen när Djurgården förbereder sig för avgörande cupmatch mot IF Elfsborg.
– Det är självklart jätteskönt att vara tillbaka, säger vänsterbacken Augustinsson.

Djurgården har inlett gruppspelet i Svenska Cupen med två segrar och ligger därmed i pole position för en kvartsfinalplats med en match kvar att spela.

Inför den avgörande matchen mot IF Elfsborg får man tillbaka Jonathan Augustinsson, som missat större delen av försäsongen med en vadskada, och Aslak Witry, nyförvärvet från norska Ranheim som vilades senast mot Hässleholms IF.

– Jag började träna fullt i fredags, och har jag kört på sedan dess. Det är självklart jätteskönt att vara tillbaka och det känns bra i vaden. Sedan måste man komma upp i lite tempo och kvalitet, men det hoppas jag kommer komma under de närmsta träningarna, säger vänsterbacken Augustinsson till dif.se.

Augustinsson skadade sig under landslagets januariturné och har därmed halkat efter något när laget förbereder sig för sin första säsong med Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf som nytt tränarpar.

– Jag har försökt vara ganska nära gruppen. Jag följde ju med till träningslägret. Men det är väl mer att man missat de taktiska träningarna. Jag har ju varit med och kollat videos och så men jag har inte varit med där ute på planen, kommenterar Augustinsson.

djurgarden-witry-frej

"Defensiva biten kan bli avgörande"
Högerbacken Aslak Witry har kunnat köra på under försäsongen men missade senaste cupmatchen med en lättare lårskada.

– Jag fick en överbelastning framsida lår som medicinska teamet har jobbat med och som nu är borta. Jag kunde kanske ha spelat redan mot Hässleholm men vi ville vara på den säkra sidan, säger Witry till Djurgårdens webbsida.

Witry nätade när Djurgården vann med 2-1 mot IK Frej Täby i den första matchen i grupp 7. Den vanligtvis offensivt inställde 22-åringen väntar sig ett lite speciellt scenario när det nu räcker med en pinne på Borås Arena för att säkra avancemanget.

– Det ska bli riktigt kul. Den defensiva biten kan bli en avgörande faktor för oss och så ska vi ha en fortsatt stark offensiv. Får vi mycket rörelse runt bollföraren så kommer det att bli bra anfallsfotboll för vår del, säger Aslak Witry.

Cupmatchen mellan IF Elfsborg och Djurgården spelas på söndag med avspark kl. 15.00.

Foto: bildbyrån

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Allsvenskan och Superettan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.

Svenska Cupen uppskjuten tills vidare

19 maj 2020
SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen – vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Åhman Persson ställer skorna på hyllan

18 maj 2020
Efter en segdragen knäskada har Robert Åhman Persson bestämt sig för att avsluta karriären.

Vi accepterar inte ett yrkesförbud

15 maj 2020
Hela världen har drabbats på ett brutalt sätt av förekomsten av viruset kallat Covid-19, så också Sverige. Den svenska statens hållning är att i första hand minska smittspridningen i samhället och såväl företag som egna individer har tilldelats ett stort eget ansvar. Vi anser att en öppning av den svenska elitfotbollen varken skulle öka smittspridningen i landet eller motsäga det egna individuella ansvaret.

Svensk fotboll kommenterar FHM-möte

15 maj 2020
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna SEF och EFD hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare.

Jakob Johansson tillbaka i Blåvitt

13 maj 2020
IFK Göteborg värvar hem mittfältaren Jakob Johansson på ett kontrakt till och med säsongen 2022. – Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt, säger 29-åringen.