Djurgården fortsatt obesegrade på hemmaplan

Djurgården fortsatte sin hemmasegersvit på Tele2 Arena när man besegrade regerande mästarna Häcken med 1-0.

Djurgården – BK Häcken: 1-0
Med anledning av det stundande europakvalet hade matchen mellan Djurgården och BK Häcken, tillhörande omgång 18, flyttats till onsdagkvällen. Till Tele2 Arena kom tabelltrean Häcken med ett nyligen vunnet cupguld och som det enda lag som snuvat MFF på poäng efter 2-2 i den senaste omgången. Men det var hemmalaget som gick också ut hårdast med en tuff press och gjorde det svårt för Häcken att spela sig upp i banan. Trots en del spännande chanser åt båda hållen, där en av de farligaste från 17-åriga Lucas Bergvall som fick göra sin första allsvenska match från start, förblev första halvlek mållös.

I andra halvlek spelade sig Häcken in i matchen allt mer. Men i den 69:e minuten blåser domaren straff till Djurgården efter en, senare omdiskuterad, handssituation på Valgeir Fridriksson. Oliver Berg klev fram och gav hemmalaget ledningen med 1-0 med sitt första allsvenska mål i Djurgårdströjan. Ställningen höll sig fram till slutsignalen och Djurgården tog sin andra raka seger och den femte av fem möjliga segrar på hemmaplan.