Djurgården körde över Malmö

Djurgården tog sin fjärde raka seger samtidigt som Mjällby AIF tog säsongens första trepoängare med säsongens första mål.

Djurgården – Malmö FF: 3–1
Djurgården vann det tippade toppmötet med Malmö FF med 3–1 – slutsiffror som hade kunnat vara högre för Djurgården om man hade haft lite mer flyt med sina avslut. Vid ställningen 0–0 pickade både Edward Chilufya och Kalle Holmberg stolpen i friläge, medan Holmberg även hade ytterligare en jättechans som rensades från mållinjen. 1–0 smälldes istället in av Nicklas Bärkroth i den 31:a minuten, och i den andra halvleken utökade Aslak Witry till 2–0 innan Bärkroth kort därefter gjorde 3–0 ur snäv vinkel. Adi Nalics reduceringsmål i den 77:e minuten blev inte mer än ett tröstmål för gästerna.

Mjällby AIF – Degerfors IF: 1–0
Mjällby hade skapat chanser men inte fått någon utdelning alls under de tre inledande omgångarna. I måndagens hemmamöte med nykomlingen Degerfors IF kom första målet då Jacob Bergström slog in Joel Nilssons retur – och det räckte till en efterlängtad trepoängare för MAIF.