Djurgården kvar på andraplats efter kryss mot Peking

Djurgården gick miste om serieledningen efter 1-1 mot Peking. samtidigt tog Kalmar FF tre poäng i jakten på Europaspel.

IFK Norrköping – Djurgården
Trots en stark inledning av Norrköping var det dock bortalaget som sedan tog över matchen och i den 19:e minuten hittar Kalle Holmberg nätet vilket gav Djurgården ledningen. Första halvlek ser ut att blåsas av med ställningen 0-1 men med bara några sekunder kvar av ordinarie tid slår skytteligakungen Samuel Adegbenro till och nickar in kvitteringen för hemmalaget. Det var Djurgården som skapade mest även i andra halvlek men Peking står upp och lyckas hålla undan. Krysset innebär att DIF därmed ligger kvar på andra plats, en poäng bakom Malmö FF.

Örebro SK – Kalmar FF 1-2
På Behrn Arena tog nedflyttningsklara Örebro emot ett Kalmar FF som hakats av guldstriden men fortfarande har en chans på en fjärdeplats och därmed Europaspel. Det var också smålänningarna som var starkast i kvällens match. Med mer bollinnehav och vassare anfall lyckas Kalmar FF ta ledningen genom Oliver Berg för att sedan utöka till 0-2 Romário. ÖSK försökte sätta press på gästerna i andra halvlek och lyckas reducera genom Ahmed Yasin men smålänningarna håller undan och tar med sig tre poäng hem till Kalmar.

Östersunds FK – Mjällby AIF
Det blev en utdragen historia på Jämtkraft Arena på måndagskvällen. Matchen blåstes igång en halvtimme senare än planerat på grund av en mindre trafikolycka för Mjällbys spelarbuss. Men när matchen väl startat fick den avbrytas efter cirka 20 minuters spel på grund av snöfall. Efter beslut att återuppta matchen var det en hal och svårspelad plan spelarna fick kliva ut på. Precis innan paus fick Patrick Kpozo sitt andra gula kort och ÖFK fick därmed spela resten av matchen med tio man. I andra halvlek släppte målskyttet för MAIF och Jacob Bergström som hittade nätet två gånger om. Efter ännu ett avbrott pga snöfall spelades matchens sista kvart utan mål. Vinst och tre poäng till MAIF innebär att det ska mycket till för att listerlänningarna inte ska spela allsvensk fotboll 2022.