Djurgården och Malmö vidare i Europa

Både Djurgården och Malmö löste avancemang till den tredje kvalrundan i Europa League. IFK Göteborg förlorade mot FC Köpenhamn och åkte ut.

Efter Hammarbys uttåg igår stod hoppet idag till tre allsvenska klubbar i den andra kvalomgången till Europa League.

IFK Göteborg var först ut och tog också ledningen mot FC Köpenhamn med ungefär 20 minuter kvar av matchen. Men danskarna kom tillbaka, gjorde två snabba baljor och skickade ut Blåvitt ur turneringen.

För Djurgården gick det bättre, även om det satt hårt inne. I mötet med Europa FC från Gibraltar räddade först PK Bråtveit en straffspark innan Curtis Edwards satte 1-0 för de regerande svenska mästarna i slutet av den första halvleken. Gästerna kvitterade efter en timma, men drog sedan på sig ett rött kort. Något som Djurgården utnyttjade och Frederik Ulvestad avgjorde matchen med kvarten kvar.

I Budapest ställdes Malmö FF mot ungerska Honved. I en fin första halvlek satte Ola Toivonen 1-0 till MFF med en styrning i den första halvleken.

Med fem minuter kvar av matchen avgjorde Arnor Traustason med ett fint avslut.

I nästa omgång ställs Djurgården mot de rumänska mästarna Cluj i Stockholm och för Malmö FF väntar Lokomotiv Zagreb på hemmaplan.